81 Wyroby cukiernicze degrees found
- Nauka o żywności i napojach
- Sztuka kulinarna
- Wyroby cukiernicze
- Ameryka Północna34
- Europie28
- Oceanii11
- Ameryce Południowej4
- Azji4
81 Wyroby cukiernicze degrees found
Wyróżniony
Joviat Culinary Arts Academy
Fast-track counseling
Intensywny letni program cukierniczy, piekarniczy i czekoladowy
- Manresa, Hiszpania
Kursy
Pełny etat
2 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Fast-track counseling
Letni intensywny program poświęcony ciastu, pieczeniu i czekoladzie uczy o ewolucji katalońskiego ciasta: tradycyjnego i nowoczesnego. Wprowadzenie do świata czekolady obejmuje technikę temperowania, projektowanie płaskiej czekolady, czekoladowe bonbon, formy do czekolady i projektowanie artystyczne. Różne rodzaje chleba, ciasta francuskiego i viennoiserie (Ensaïmada, Coques i Tortells, Croissant, Brioix...) oraz katalońskie przystawki.
Wyróżniony
Culinary Institute of Barcelona
Profesjonalny kurs ciasta i pieczenia
- Barcelona, Hiszpania
Kursy
Niepełny etat
3 miesiące
W kampusie
Język angielski, Hiszpański
Dla kolejnego pokolenia profesjonalistów, którzy chcą poznać tajniki cukiernictwa, czekoladziarstwa i uzupełnić swoje wykształcenie szefa kuchni lub wejść w świat słodkiej kuchni XXI wieku. Odkryj słodką sztukę wyrobu ciast i czekolady podczas tego kursu wprowadzającego, który poprowadzi Cię do odkrywania świata deserów dla restauracji w międzynarodowym środowisku.
Wyróżniony
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Dyplom z francuskiego i włoskiego cukiernictwa
- Parma, Włochy
- Colorno, Włochy
Dyplom
Pełny etat
2 miesiące
W kampusie
Język angielski
Naucz się sztuki tworzenia francuskich i włoskich wypieków dzięki French and Italian Pastry Arts Diploma, w pełni wciągającemu kursowi prowadzonemu w dwóch krajach. Zaprojektowany dla miłośników ciast, ten wyjątkowy program oferuje: 8 tygodni praktycznych, spersonalizowanych szkoleń 1-miesięczny staż we Francji lub Włoszech (opcjonalnie) prestiżowy wspólny dyplom dwóch uznanych na całym świecie instytucji
Wyróżniony
FERRANDI Paris
Zaawansowany program profesjonalny w zakresie ciasta francuskiego (certyfikat)
- Rennes, Francja
- Bordeaux, Francja
Certyfikat
Pełny etat
8 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Opanowanie sztuki ciasta francuskiego wymaga dyscypliny i precyzji, ale także umiejętności rozwijania i odnawiania oferty. W naszym nowym programie uwzględnione zostaną produkty butikowe, dekoracyjne i eventowe, aby zapewnić uczestnikom nowe inspiracje i techniki przygotowane przez wysokiej klasy cukierników.
Wyróżniony
Skagit Valley College
Fast-track counseling
Sztuka kulinarna, piekarnictwo i cukiernictwo, AAS
- Mount Vernon, Stany Zjednoczone
- Oak Harbor, Stany Zjednoczone + 3 more
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich (Associate Degree)
Pełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Fast-track counseling
Program Culinary Arts (CUL) jest jednym z niewielu programów kulinarnych akredytowanych przez prestiżową American Culinary Federation Education Foundation (ACFEF). Treść kursu kładzie nacisk na "praktyczną" pracę laboratoryjną i różnorodne elastyczne techniki nauczania zaprojektowane w celu zaspokojenia potrzeb różnych stylów uczenia się. Nacisk kładziony jest na konieczność zrozumienia przez współczesnego profesjonalistę kulinarnego globalnych trendów żywieniowych i międzynarodowych zasad smakowych w środowisku pracy wrażliwym na różnice kulturowe i ogólne.
Wyróżniony
Riverside City College
Associate of Science w Piekarnictwie i Cukiernictwie
- Riverside, Stany Zjednoczone
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich w dziedzinie nauk ścisłych
Pełny etat
1 Rok
W kampusie
Język angielski
Program pieczenia i ciastek w Riverside City College koncentruje się na celach profesjonalnej nauki za pośrednictwem naszego działu kariery i edukacji technicznej. W miarę rozwoju programu uczniowie z naszej społeczności i okolic poznają podstawy sztuki pieczenia i cukiernictwa, od formułowania ciasta drożdżowego po ciasta i ciastka z całego świata. Dodatkowo studenci poznają właściwe praktyki bezpieczeństwa żywności i higieny określone przez branżowe standardy. Ta wiedza jest wychwytywana za pomocą tradycyjnych stylów uczenia się, a także praktycznego podejścia, dzięki któremu uczniowie mogą lepiej zrozumieć materiał. W miarę przechodzenia przez program uczniowie nadal reprezentują swoje osobiste style i pochodzenie kulturowe, od deserów na talerzu po zaawansowane techniki, takie jak kunszt czekoladowy i cukrowy. Uczniowie są zachęcani poprzez krytyczne myślenie o funkcjonowaniu składników do pieczenia i rolach, jakie odgrywają w całym procesie pieczenia. Aby jeszcze bardziej poszerzyć swoją wiedzę i dotrzeć do społeczności, uczniowie będą musieli komunikować się i współpracować z partnerami branżowymi i liderami w celu utrwalenia wiedzy.
Wyróżniony
Centennial College
Baking and Pastry Arts Management
- Online Canada
Dyplom
Pełny etat
2 lat
Nauka na odległość
Język angielski
Wyróżniony
Edmonds College
Associate of Applied Science w dziedzinie piekarnictwa i cukiernictwa
- Lynnwood, Stany Zjednoczone
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich w dziedzinie nauk stosowanych
Pełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Położony na północ od Seattle, program Baking and Pastry Arts w Edmonds College przygotowuje studentów do kariery w branży piekarniczej. Studenci mogą zdecydować się na zdobycie rocznego certyfikatu piekarskiego lub dwuletniego tytułu Associate of Technical Arts (ATA) Baking Degree. Studenci nauczą się ważnych podstawowych umiejętności, takich jak entremet, ciasta specjalne, desery platerowane, tarty, petit fours, francuskie wypieki, chleb rzemieślniczy i viennoiserie. Oprócz pełnienia roli nabywcy, kierownika piekarni i sous chefa, studenci będą również tworzyć czekoladki, wyroby cukiernicze, tort weselny i jadalne eksponaty.
Wyróżniony
Mission College
Fast-track counseling
Associate w Nauce w Piekarnictwie i Cukiernictwie
- Santa Clara, Stany Zjednoczone
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich w dziedzinie nauk ścisłych
Pełny etat
60 godziny
W kampusie
Język angielski
Fast-track counseling
Associate Degree w Piekarnictwie i Cukiernictwie zapewnia umiejętności rynkowe niezbędne do osiągnięcia zaawansowanego sukcesu w branży piekarniczej i restauracyjnej. Absolwenci poznają teorię zarządzania, operacje biznesowe oraz umiejętności w zakresie pieczenia i cukiernictwa niezbędne do rozpoczęcia działalności cukierniczej lub objęcia stanowisk kierowniczych w firmach cukierniczych, cateringowych i restauracyjnych. Zajęcia podstawowe powinny być podejmowane w zalecanej kolejności, aby osiągnąć maksymalny sukces.
Wyróżniony
Laney College
Associate of Science in Baking & Pastry
- Oakland, Stany Zjednoczone
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich w dziedzinie nauk ścisłych
Pełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Laney College oferuje dwa kierunki w sztuce kulinarnej. Te dwuletnie programy certyfikacyjne zapewniają studentom praktyczną wiedzę, umiejętności i doświadczenie, aby odnieść sukces w kreatywnej i satysfakcjonującej karierze w branży restauracyjnej i hotelarskiej.
Wyróżniony
George Brown College
Dyplom z zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą
- Toronto, Kanada
Dyplom
Pełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Położony w samym sercu Toronto, George Brown stawia Cię w centrum przemysłu piekarniczego i cukierniczego w Kanadzie. Zaprojektowany przez liderów w branży, ten dwuletni program zarządzania sztuką pieczenia i cukiernictwa zapewnia to, co najlepsze z obu światów – zaawansowane szkolenie cukiernicze i umiejętności zarządzania potrzebne do prowadzenia odnoszącej sukcesy firmy.
Wyróżniony
Santa Barbara City College
Nagroda za umiejętności w zakresie pieczenia i cukiernictwa
- Santa Barbara, Stany Zjednoczone
Kursy
Pełny etat
W kampusie
Program School of Culinary Arts and Hotel Management rozwija umiejętności i kompetencje na stanowiskach w branży hotelarskiej. Ten wyjątkowy program odzwierciedla standardy branżowe, zapewniając szkolenia w realistycznym środowisku pracy. Studenci mają możliwość wyboru programu hotelarskiego lub restauracyjno-kulinarnego.
Wyróżniony
Culinary Arts Academy Switzerland
Szwajcarski Grand Diploma w dziedzinie cukiernictwa i sztuki czekolady
- Port-Valais, Szwajcaria
Dyplom
Pełny etat
3 semestry
W kampusie
Język angielski
Popraw swoje umiejętności cukiernicze i czekoladowe dzięki temu szwajcarskiemu Grand Diploma in Pastry & Chocolate. Zacznij od podstaw i wspinaj się na wysoki poziom innowacyjnej, popisowej doskonałości.
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Kurs włoskiego cukiernictwa
- Turin, Włochy
Kursy
Pełny etat
3 tygodnie
W kampusie
Język angielski, Włoski
Program kursu oferuje lekcje pokazowe prowadzone przez profesjonalnych cukierników, mistrzów lodów i mistrza czekolady, poinstruowane przez Włoską Federację Ciasta.
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Podstawy francuskiego cukiernictwa
- Yssingeaux, Francja
Kursy
Pełny etat
2 miesiące
W kampusie
Język angielski
Czy zawsze chciałeś poznać tajemnice francuskiego ciasta? Ecole Ducasse daje możliwość wzięcia udziału w intensywnym dwumiesięcznym programie nauki wszystkich podstawowych technik francuskiego cukiernictwa.
Odpowiedz na kilka pytań, a znajdziemy dla Ciebie odpowiednie kierunki studiów!
Popularny rodzaj stopnia naukowego
Zobacz mniej
Popularny tryb studiów
Kurs akademicki Programy w Nauka o żywności i napojach Sztuka kulinarna Wyroby cukiernicze
Badanie polega na cieście nauczenie się dokonać różnych wypieków i deserów. Jest to dobry wybór dla studentów, którzy mają nadzieję stać się cukiernicy, piekarze, lub kulinarnych krytyków.