Przeczytaj oficjalny opis

Le Cordon Bleu ewoluował od paryskiej szkoły gotowania do akademii sztuk kulinarnych z dużą międzynarodową siecią. Renoma Le Cordon Bleu stale rośnie dzięki programom stale ulepszanym i dostosowywanym do aktualnych i przyszłych potrzeb branży gastronomicznej, a także wysoko wykwalifikowanych instruktorów kuchni, z których każdy posiada rozległą wiedzę w swojej dziedzinie.

Teoretyczne kursy techniczne sztuki kulinarnej są prowadzone w audytorium wyposażonym w nowoczesną kuchnię i systemy audiowizualne, co umożliwia uczniom łatwe obserwowanie szefów kuchni i zadawanie pytań w środowisku klasowym. Po kursach teoretycznych uczniowie ćwiczą techniki kulinarne, pod okiem instruktorów szefów kuchni i ich nadzoru.

Le Cordon Bleu Istanbul oferuje swoje programy z zespołem instruktorów International Chef. Wszystkie kursy prowadzone są w języku angielskim, a zajęcia pokazowe są jednocześnie tłumaczone na język turecki. Na zakończenie tych programów studenci kończą naukę terminologii związanej z gastronomią angielską i francuską oraz posiadają niezbędną wiedzę techniczną i materiałową do tworzenia własnych przepisów.

Le Cordon Bleu Istanbul znajduje się na działce o powierzchni 3650 m² i mieści również budynek pokazowy

zatytułowany "Centrum doskonałości". Szkoła ma na celu wyposażenie uczniów nie tylko w wiedzę teoretyczną, ale także

również z całą wymaganą wiedzą zawodową i umiejętnościami do przyszłej kariery.

Centrum Doskonałości mieści;

• Gastro - Audytorium

• Cuisine, Pâtisserie i Multi-Purpose Kitchens

• Laboratorium analizy sensorycznej

• Główna kuchnia o powierzchni 200 m²

• The Practice Restaurant: L'Atelier Bleu

• prywatna jadalnia

• Sala bankietowa

• Główna kuchnia produkcyjna

• Kuchnie do przygotowywania mięsa, drobiu, ryb i warzyw

Nasi uczniowie są również zawsze zachęcani do demonstrowania i testowania swojej wiedzy i umiejętności w wielu dziedzinach

krajowe i międzynarodowe konkursy, prowadzenie badań na temat kuchni lokalnej i światowej; i przegląd

dawno zapomniane naczynia.

Programy prowadzone przez:
Język angielski

Ta szkoła oferuje również:

Dyplom

Le Cordon Bleu Istanbul

Bardzo doceniony program Diplôme de Cuisine Le Cordon Bleu został zaprojektowany, aby pomóc ci opanować niezbędne umiejętności, aby stworzyć dania kuchni finalnej poprzez ... [+]

Przegląd

Bardzo doceniony program Diplôme de Cuisine Le Cordon Bleu został zaprojektowany, aby pomóc ci opanować niezbędne umiejętności, aby stworzyć dania kuchni finalnej poprzez połączenie praktycznych sesji, pokazów i lekcji teorii. Uczniowie poznają wszystkie profesjonalne techniki wymagane do rozwoju z wieloma ekscytującymi możliwościami kariery i będą nauczani przez nasz zespół klasycznie wyszkolonych kuchmistrzów, z których wszyscy mają doświadczenie w pracy na wysokich stanowiskach w najlepszych kuchniach na świecie iw restauracjach z gwiazdkami Michelin.

Uczniowie, którzy ukończyli poziom podstawowy, średniozaawansowany i wyższy, z których każdy trwa 6 godzin dziennie, 3 dni w tygodniu i łącznie 180 godzin, otrzymują dyplom "Diplôme de Cuisine".... [-]

Turcja Istanbul
Otwarta rekrutacja
W pełnym wymiarze godzin
33 tygodnie
Stacjonarne
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Istanbul

Le Diplon Bleu's Diplôme de Pâtisserie jest jednym z najbardziej szanowanych kulinarnych kwalifikacji na świecie. Uczniowie, którzy z powodzeniem ukończyli nasze kwalifik ... [+]

Przegląd

Le Diplon Bleu's Diplôme de Pâtisserie jest jednym z najbardziej szanowanych kulinarnych kwalifikacji na świecie. Uczniowie, którzy z powodzeniem ukończyli nasze kwalifikacje pâtisserie, poznają wszystkie profesjonalne techniki wymagane do rozwoju w szeregu ekscytujących możliwości kariery. Studenci będą uczęszczani przez nasz zespół klasycznie wyszkolonych kuchmistrzów, z których wszyscy mają doświadczenie w pracy na wysokich stanowiskach w najlepszych hotelach na świecie, cukierniach i restauracjach wyróżnionych gwiazdką Michelin.

Uczniowie, którzy ukończyli poziom podstawowy, średniozaawansowany i wyższy, z których każdy trwa 6 godzin dziennie, 2 dni w tygodniu i łącznie 120 godzin, otrzymują dyplom "Diplôme de Pâtisserie".... [-]

Turcja Istanbul
Otwarta rekrutacja
W pełnym wymiarze godzin
33 tygodnie
Stacjonarne
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Istanbul

Firma Grand Cordôme® Le Cordon Bleu cieszy się uznaniem w branży kulinarnej i hotelarskiej jako znak doskonałości. Jest to wpływowa kwalifikacja łącząca klasyczne szkolen ... [+]

Firma Grand Cordôme® Le Cordon Bleu cieszy się uznaniem w branży kulinarnej i hotelarskiej jako znak doskonałości. Jest to wpływowa kwalifikacja łącząca klasyczne szkolenia zarówno w kuchni, jak i pâtisserie. Uczniowie są najpierw uczeni podstawowych umiejętności kulinarnych przed zastosowaniem tej wiedzy do wysokiej jakości produktów i specjalistycznych składników.

Dyplom przyznawany jest po pomyślnym ukończeniu Diplôme de Cuisine i Diplôme de Pâtisserie, które można badać równolegle przez okres od 9 do 12 miesięcy.

Le Cordon Bleu Grand Diplôme uznawany na całym świecie za znak doskonałości to klucz do drzwi kulinarnego świata.

3 semestry30 godz... [-]
Turcja Istanbul
Otwarta rekrutacja
W pełnym wymiarze godzin
33 tygodnie
Stacjonarne
Czytaj więcej po polsku
Address
Nişantepe District,Orman Street, 34794 Çekmeköy
Istanbul, Istanbul, Turcja