Keystone logo
Le Cordon Bleu University Ottawa

Le Cordon Bleu University Ottawa

Le Cordon Bleu University Ottawa

Wstęp

Nasza misja

Opierając się na ponad stuletniej tradycji i doskonałości, sieć Le Cordon Bleu jest zaangażowana w innowacje i najlepsze praktyki w gastronomii, hotelarstwie i zarządzaniu oraz honoruje swoje zobowiązania poprzez rozwijającą się międzynarodową sieć nauczania, uczenia się i badań prowadzonych we współpracy z rozwój produktów i usług. Będąc niezależnym podmiotem, sieć Le Cordon Bleu współpracuje również z partnerami branżowymi, szkoleniowymi i uniwersyteckimi, aby zapewnić ścisłość, znaczenie i wzorowe przedsięwzięcie.

1. Otocz się tradycjami doskonałości

Wiele osób uważa Le Cordon Bleu za najważniejszy na świecie instytut sztuki kulinarnej.

Dzięki ponad 120-letniemu doświadczeniu w nauczaniu, sieć Le Cordon Bleu jest nadal zaangażowana w tworzenie solidnych podstaw w zakresie najlepszych praktyk w gastronomii, hotelarstwie i zarządzaniu.

Absolwenci stają się częścią wielkiej tradycji doskonałości, a ich referencje wyróżnią ich na tle konkurencji w wymagającym i zmieniającym się środowisku.

2. Ucz się od naszego wybitnego wydziału

Ponad 80 szefów kuchni Le Cordon Bleu z najlepszych kuchni i restauracji nagrodzonych gwiazdką Michelin codziennie przekazuje uczniom swoją wiedzę i doświadczenie. To nie tylko instruktorzy, ale także mentorzy, którzy przez całe życie inspirują i wspierają absolwentów.

Wydział w Le Cordon Bleu składa się z profesorów uniwersyteckich, międzynarodowych osobistości oraz specjalistów z branży turystycznej i hotelarskiej.

3. Uzyskaj światowej klasy wykształcenie

Le Cordon Bleu oferuje również najbardziej kompletne i wszechstronne szkolenie z klasycznych francuskich technik kulinarnych dostępnych obecnie, z wieloma praktycznymi godzinami nauczania kuchni pod okiem światowej klasy szefów kuchni.

4. Zarób wielką karierę

Każdy absolwent opuszcza Le Cordon Bleu z umiejętnościami, aby rozpocząć ekscytującą karierę nie tylko w wiodących światowych restauracjach, hotelach czy kurortach, ale także jako dziennikarz, autor, instruktor, konsultant lub przedsiębiorca.

5. Bądź częścią naszej sieci absolwentów

Programy Le Cordon Bleu rozpoczynają studentów w podróż, która inspiruje doskonałość, kreatywność, innowacje i osobiste wzbogacenie, pozwalając im na udaną karierę lub osobiste poszukiwania.

W ciągu ostatnich 100 lat Le Cordon Bleu wyprodukował wielu znanych absolwentów, w tym Dione Lucas, Julia Child, Nancy Silverton, Nathalie Dupree, Eric i Bruce Bromberg, Allen Susser, James Peterson, Lydia Shire, Giada De Laurentiis, Virgilio Martínez Véliz, Gaston Acurio i Ming Tsai, żeby wymienić tylko kilka.

6. Spełnia potrzeby przemysłu kulinarnego i hotelarskiego jutra

Kursy Le Cordon Bleu są aktualne i dostosowane do branży. Dzięki innowacjom i nowym technologiom Le Cordon Bleu nieustannie dostosowuje swoje programy akademickie do przyszłych potrzeb branży kulinarnej, turystycznej i hotelarskiej.

Dlaczego warto studiować w Ottawie?

Kanada jest szanowana jako jeden z najbardziej pokojowych krajów na świecie, a malownicza stolica Ottawy jest uznawana za najbezpieczniejsze miasto w kraju. Bogata historia Ottawy w gastronomii, talent do francuskiej architektury i szereg narodowych zabytków sprawiają, że jest to idealne miejsce do inwestowania w czołową edukację kulinarną.

Lokalizacje

  • Ottawa

    Laurier Avenue East,453, K1N 6R4, Ottawa

    pytania