Le Cordon Bleu University Ottawa
Wstęp
Nasza misja
Opierając się na ponad stuletniej tradycji i doskonałości, sieć Le Cordon Bleu jest zaangażowana w innowacje i najlepsze praktyki w gastronomii, hotelarstwie i zarządzaniu oraz honoruje swoje zobowiązania poprzez rozwijającą się międzynarodową sieć nauczania, uczenia się i badań prowadzonych we współpracy z rozwój produktów i usług. Będąc niezależnym podmiotem, sieć Le Cordon Bleu współpracuje również z partnerami branżowymi, szkoleniowymi i uniwersyteckimi, aby zapewnić ścisłość, znaczenie i wzorowe przedsięwzięcie.
1. Otocz się tradycjami doskonałości
Wiele osób uważa Le Cordon Bleu za najważniejszy na świecie instytut sztuki kulinarnej.
Dzięki ponad 120-letniemu doświadczeniu w nauczaniu, sieć Le Cordon Bleu jest nadal zaangażowana w tworzenie solidnych podstaw w zakresie najlepszych praktyk w gastronomii, hotelarstwie i zarządzaniu.
Absolwenci stają się częścią wielkiej tradycji doskonałości, a ich referencje wyróżnią ich na tle konkurencji w wymagającym i zmieniającym się środowisku.
2. Ucz się od naszego wybitnego wydziału
Ponad 80 szefów kuchni Le Cordon Bleu z najlepszych kuchni i restauracji nagrodzonych gwiazdką Michelin codziennie przekazuje uczniom swoją wiedzę i doświadczenie. To nie tylko instruktorzy, ale także mentorzy, którzy przez całe życie inspirują i wspierają absolwentów.
Wydział w Le Cordon Bleu składa się z profesorów uniwersyteckich, międzynarodowych osobistości oraz specjalistów z branży turystycznej i hotelarskiej.
3. Uzyskaj światowej klasy wykształcenie
Le Cordon Bleu oferuje również najbardziej kompletne i wszechstronne szkolenie z klasycznych francuskich technik kulinarnych dostępnych obecnie, z wieloma praktycznymi godzinami nauczania kuchni pod okiem światowej klasy szefów kuchni.
4. Zarób wielką karierę
Każdy absolwent opuszcza Le Cordon Bleu z umiejętnościami, aby rozpocząć ekscytującą karierę nie tylko w wiodących światowych restauracjach, hotelach czy kurortach, ale także jako dziennikarz, autor, instruktor, konsultant lub przedsiębiorca.
5. Bądź częścią naszej sieci absolwentów
Programy Le Cordon Bleu rozpoczynają studentów w podróż, która inspiruje doskonałość, kreatywność, innowacje i osobiste wzbogacenie, pozwalając im na udaną karierę lub osobiste poszukiwania.
W ciągu ostatnich 100 lat Le Cordon Bleu wyprodukował wielu znanych absolwentów, w tym Dione Lucas, Julia Child, Nancy Silverton, Nathalie Dupree, Eric i Bruce Bromberg, Allen Susser, James Peterson, Lydia Shire, Giada De Laurentiis, Virgilio Martínez Véliz, Gaston Acurio i Ming Tsai, żeby wymienić tylko kilka.
6. Spełnia potrzeby przemysłu kulinarnego i hotelarskiego jutra
Kursy Le Cordon Bleu są aktualne i dostosowane do branży. Dzięki innowacjom i nowym technologiom Le Cordon Bleu nieustannie dostosowuje swoje programy akademickie do przyszłych potrzeb branży kulinarnej, turystycznej i hotelarskiej.
Dlaczego warto studiować w Ottawie?
Kanada jest szanowana jako jeden z najbardziej pokojowych krajów na świecie, a malownicza stolica Ottawy jest uznawana za najbezpieczniejsze miasto w kraju. Bogata historia Ottawy w gastronomii, talent do francuskiej architektury i szereg narodowych zabytków sprawiają, że jest to idealne miejsce do inwestowania w czołową edukację kulinarną.
Lokalizacje
- Ottawa
Laurier Avenue East,453, K1N 6R4, Ottawa