Le Cordon Bleu Ottawa

Wstęp

Przeczytaj oficjalny opis

Instytut Kulinarny w Le Cordon Bleu Ottawa jest jedynym kanadyjskim kampusem Le Cordon Bleu. Usytuowany w stolicy Kanady, programy kulinarne Le Cordon Bleu Ottawa pozwolą Ci opanować klasyczne techniki kuchni i ciast w zaledwie 9 miesięcy.

Pod przewodnictwem szefów światowej klasy, szanowanych na całym świecie, studenci Le Cordon Bleu Ottawa odbywają praktyczne szkolenie, ucząc się umiejętności i technik, które tworzą podstawy umiejętności i wiedzy, które można zastosować do każdej kuchni.

Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym szefem kuchni, dążącym do kariery w sztuce kulinarnej, pasjonatem pieczywa, poczuć smak kuchni i ciasta lub zainteresować nas krótkimi, smacznymi sesjami, zapraszamy do realizacji swoich kulinarnych celów w Le Cordon Bleu Ottawa.

Szefowie kuchni światowej w Le Cordon Bleu Ottawa odbyli szkolenia w najlepszych restauracjach i hotelach. Uczeń do wskaźników kucharza 15: 1 zapewnia, że ​​otrzymujesz spersonalizowaną uwagę, która buduje Twoje zaufanie i umiejętności. Układ kuchni nadaje się do ciągłego sprzężenia zwrotnego od kucharzy.

Poprzez spędzenie równego czasu w klasach demonstracyjnych w stylu teatralnym i praktycznych ćwiczeniach zdobędziesz niezbędne techniki i umiejętności potrzebne dzisiejszym profesjonalistom kulinarnym

Korzystając z ujednoliconej metodologii nauczania, obejrzysz naszych mistrzów kuchni przygotowanie wybranych menu w pokazowych teatrach, wyposażonych w kamery zamknięte, lustra i systemy audio. Następnie praktykuj i powtarzaj przepisy kulinarne w profesjonalnie wyposażonych kuchniach przeznaczonych do indywidualnych przestrzeni roboczych, w tym własnego pieca gazowego. Szefowie kuchni będą razem z Tobą w kuchni, pomagając i prowadząc Cię po drodze.

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski

Widzieć Certyfikaty » Widzieć Dyplomy » Zobacz kursy »

Programy

Ta szkoła oferuje również:

Certyfikat

Kuchnia de base

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 11 tygodnie June 2019 Kanada Ottawa

Od pierwszego dnia wprowadza się do obsługi noży, klasycznych kawałków i podstawowych zapasów. W miarę postępu techniki są układane warstwowo [+]

Kuchnia de Base

Od pierwszego dnia wprowadza się do obsługi noży, klasycznych kawałków i podstawowych zapasów. W miarę postępu techniki są układane na siebie i stają się bardziej skomplikowane i bardziej zorientowane na menu, obejmujące takie elementy jak organizacja, przygotowanie, równowaga i czas. Poznasz te podstawy, zwiększając jednocześnie poziom zaufania.

Moduł podstawowy:

Bezpieczne obchodzenie noży i podstawowe nacięcia

Dowiedz się techniki noży do cięcia i wycenienia warzyw i mięsa

Bezpieczeństwo żywności, higiena i organizacja

Naucz się bezpieczeństwa żywności, higieny i organizacji, aby przygotować się do pracy w profesjonalnej kuchni... [-]


Kuchnia intermédiaire

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 11 tygodnie June 2019 Kanada Ottawa

Badaj francuskie potrawy regionalne, składniki i pochodzenie oraz zapoznaj się z najbardziej znanymi recepturami z Francji. Przez praktykę i powtarzanie, zaczniesz wykonywać [+]

Kuchnia Intermédiaire

Udoskonalaj i staj się bardziej wydajny w kuchni, używając nowych umiejętności i technik do tworzenia znanych receptur.

Badaj francuskie potrawy regionalne, składniki i pochodzenie oraz zapoznaj się z najbardziej znanymi recepturami z Francji. Poprzez praktykę i powtarzanie, zaczniesz wykonywać zadania z większą łatwością, podczas gdy instruktorzy kuchni wskaż prezentacje z talerza na talerzu.

Moduł pośredni:

Początki produktów i wpływ na kuchnię regionalną

Zapraszamy do dwunastu regionów Francji i unikalnych stylów gotowania w różnych regionach

Bardziej zaawansowane kroki techniczne (rzeźnictwo) i prezentacja ... [-]

Kuchnia supérieure

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 11 tygodnie June 2019 Kanada Ottawa

Ten poziom koncentruje się na ewolucji francuskich technik pozwalających na indywidualną kreatywność i opanowanie klasycznej i współczesnej kuchni. [+]

Kuchnia Supérieure

Master klasycznych i współczesnych umiejętności kuchni i dodać własny styl podpisu

Ten poziom koncentruje się na ewolucji francuskich technik pozwalających na indywidualną kreatywność i opanowanie klasycznej i współczesnej kuchni.

Moduł Supérieure:

Opanowanie klasycznej i współczesnej "Haute Cuisine"

Odkryj nowe trendy w prezentacji, kolorze i kuchni klasycznej

Opanowanie skomplikowanych technik i metod

Naucz się najbardziej skomplikowanych technik w kuchni francuskiej, które można zastosować do każdej kuchni świata

Sztuka nowoczesnej prezentacji poprzez grupy i indywidualne potrawy

Naucz się ewolucji technik prezentacji i prezentacji poszczególnych potraw... [-]


Pâtisserie de base

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 11 tygodnie June 2019 Kanada Ottawa

Naucz się tworzyć różnorodne wypieki, tradycyjne desery, ciasta i ciasta. [+]

Pasztetka z bazy

Poznaj klasyczne techniki łączenia składników w bogate ciastka

Naucz się tworzyć różnorodne wypieki, tradycyjne desery, ciasta i ciasta. Prezentacje i sesje praktyczne prowadzą przez podstawowe techniki i przepisy francuskiego ciasta.

Moduł podstawowy:

Podstawowe ciasta

Przygotuj ciasta krótkie ciasta, słodkie ciasta, ciasta krótkie ciasta, pâte à choux, ciasta francuskie, quiches, tartes i inne

Wprowadzenie do kremów i wypełnień

Naucz się robić różne kremy i wypełnienia - kluczowy składnik wielu deserów

Tradycyjne ciasta i desery

Naucz się robić tradycyjne Éclairs i Saint Honoré oraz inne francuskie desery klasyczne... [-]


Pâtisserie intermédiaire

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 11 tygodnie June 2019 Kanada Ottawa

Pâtisserie Intermédiaire opiera się na praktyce i powtórzeniach. Ponieważ studenci opanują ważne techniki, takie jak kreowanie gąbki lub bawarii, uczniowie stają się bardziej efektywni [+]

Pâtisserie Intermédiaire

Poświęć więcej czasu na dekorację i prezentację ciast.

Pâtisserie Intermédiaire opiera się na praktyce i powtórzeniach. Ponieważ studenci opanują ważne techniki, takie jak kreowanie gąbki lub bawarii, uczniowie stają się bardziej efektywni.

Moduł pośredni:

Artystyczne umiejętności dekoracyjne

Dowiedz się, jak rurociągi i prace przy rozciąganiu przy użyciu linii Royal icing są dokładne

Wariacje na temat deserów w restauracji

Naucz się przygotowywać mrożonych deserów, takich jak lody i sorbet oraz inne desery z kremem i kremem

Miniaturyzacja - słodkie petits czwórki

Naucz się sztuki miniaturyzacji i słodkich petits czwórki... [-]


Pâtisserie supérieure

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 11 tygodnie June 2019 Kanada Ottawa

Program Pâtisserie Supérieure łączy w sobie całą wiedzę, techniki i umiejętności artystyczne na poziomie podstawowym i średnim [+]

Pâtisserie Supérieure

Bądź napędzany, aby personalizować każdy kawałek swojej pracy.

Program Pâtisserie Supérieure łączy w sobie całą wiedzę, techniki i umiejętności artystyczne na poziomie podstawowym i średnim.

Moduł Superior:

Współczesna Restauracja Desery

Naucz się przygotowywać deserów w restauracji, w tym współczesnych ciast, tart i brutów

Wstępne desery i dogłębne badanie smaków, aromatów i przypraw

Naucz się tworzyć desery z większą ilością śmietany, warstw i smaków, takich jak owoce

Sztuka czekolady:

Naucz się sztuki z czekoladowych ciastek z musem, urozmaicianiu czekoladek, czekoladowych dżemów i formowanych czekoladek... [-]


Dyplom

Diplôme de Cuisine

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 33 tygodnie June 2019 Kanada Ottawa

Użyj płyty jako swojego płótna i zdobądź wiedzę, dyscyplinę i zrozumienie umiejętności technicznych, które zachęcają twoją kreatywność i naturalny talent do rozkwitania. [+]

Diplôme de Cuisine

Przejdź przez poziom podstawowy, średniozaawansowany i wyższy oraz zdobądź dyplom powitalny w najlepszych na świecie kuchniach.

Użyj płyty jako swojego płótna i zdobądź wiedzę, dyscyplinę i zrozumienie umiejętności technicznych, które zachęcają twoją kreatywność i naturalny talent do rozkwitania. Te metody można zastosować do każdego stylu kuchni.

Cuisine de Base

Kompleksowe wprowadzenie do kuchni francuskiej zapewniającej klasyczne umiejętności i techniki kulinarne - obsługa noży i pielęgnacja noży, higiena i urządzenia sanitarne, klasyczne cięcia nożem, metody gotowania, przygotowywanie posiłków, mise-en-place, podniebienia i kulinarnej terminologii.... [-]


Diplôme de pâtisserie

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 33 tygodnie June 2019 Kanada Ottawa

Przejdź przez podstawowe, średnie i wyższe poziomy programu patoisserie i zdobądź dyplom uznany na całym świecie. [+]

diplôme de pâtisserie

Przejdź przez podstawowe, średnie i wyższe poziomy programu patoisserie i zdobądź dyplom uznany na całym świecie.

Rozpocznij podróż z podstawowymi ciastami cukierniczymi i ciastkami, a następnie przejdź do technik dekoracyjnych, restauracji i mrożonych deserów, a także specjalistycznej pracy z czekoladą i cukrem.

Pasztetka z bazy

Kompleksowe wprowadzenie do wyrobów cukierniczych - przygotowanie i wszechstronność podstawowych ciast, kremów i wypełnień; Tradycyjne ciasta, podstawowe dekoracje i wykończenia; I francuskiej terminologii cukierniczej.

Pâtisserie Intermédiare

Udoskonalenie podstawowych technik z wprowadzeniem do temperowania, czekolady i technik dekoracyjnych; Karmelowych i nugatynowych oraz bardziej zaawansowanych przygotowań deserów w stylu deserowym.... [-]


Kursy

Wielki dyplom

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin Otwarta rekrutacja Kanada Ottawa

GRAND DIPLÔME® uzyskuje się, gdy uczeń pomyślnie ukończył kursy Basic, Intermediate i Superior w kuchni i ciastach. Dodatkowo student otrzyma Dyplom Kuchni i Dyplom Ciasty. Student otrzyma również certyfikat za każdy ukończony kurs. [+]

GRAND DIPLÔME® uzyskuje się, gdy uczeń pomyślnie ukończył kursy Basic, Intermediate i Superior w kuchni i ciastach. Dodatkowo student otrzyma Dyplom Kuchni i Dyplom Ciasty. Student otrzyma również certyfikat za każdy ukończony kurs.

CURRICULUM:

GRAND DIPLÔME® łączy w sobie programy kuchni i ciasta: Diplôme de Cuisine Diplôme de Pâtisserie 4 spożycie każdego roku: styczeń, kwiecień, czerwiec, październik

[-]

Wyśmienite, krótkie kursy

Stacjonarne Otwarta rekrutacja Kanada Ottawa

Od ponad wieku Le Cordon Bleu umożliwił aspirującym profesjonalistom kulinarnym, aby zmienić ich ambicje w rzeczywistość. Choć wielu studentów Le Cordon Bleu ma już jakieś [+]

Krótkie kursy dla smakoszy

Od ponad wieku Le Cordon Bleu umożliwił aspirującym profesjonalistom kulinarnym, aby zmienić ich ambicje w rzeczywistość. Choć wielu studentów Le Cordon Bleu ma już pewne doświadczenie kulinarne, duża liczba pochodzi z różnych dyscyplin akademickich i zawodowych . Niektórzy chcą rozpocząć nową karierę, a inni chcą łączyć swoje zainteresowania lub przyspieszyć swoją obecną okupację. Nasi studenci dążą do udanej kariery w szerokim zakresie dziedzin, w tym w restauracjach, gastronomii, restauracji i hotelarstwie, dziennikarstwie, konsultingu, gastronomii, stylizacji żywności i edukacji.

Kilka naszych nadchodzących kursów to: Gastronomia molekularna - zaawansowane techniki kulinarne Pierwsza demonstracja: poniedziałek, 14 sierpnia 2017 | 17: 00-19: 00 Druga demonstracja: poniedziałek, 2 października 2017 r. | 17: 00-19: 00 Obserwuj, jak nasi szefowie kuchni demonstrują najnowsze trendy w gastronomii molekularnej! Demonstracja z pewnością pobudzi Twoją kreatywność w kuchni przy użyciu najnowszych zaawansowanych technik. Tour De France - Kuchnia poniedziałek, 18 września 2017 r. Do czwartku, 21 września 2017 r. | 12:00 - 15:00 Francja ma swoją reputację jako cel doskonałej kuchni bez powodu! Francuskie gotowanie ewoluowało w długiej historii kraju, z każdym regionem posiadającym własną odrębną żywność i unikalne składniki. Istnieje 12 głównych regionów Francji, jeśli chodzi o kuchnię i każdy dzień kursu obejmie trzy. Nauczysz się klasycznych technik przez Le Cordon Bleu Chef, a następnie wejdziesz do praktycznej kuchni, aby przygotować wybrane menu podkreślające najlepsze francuskie potrawy. Smacznego! Wprowadzenie do podstawowych wyrobów cukierniczych i kuchni Poniedziałek, 25 września do czwartku, 28 września 2017 r. | 12:00 - 16:00 Przekonaj się, jak to jest studiować... [-]


Kontakt

Le Cordon Bleu Ottawa Culinary Arts Institute

Adres Le Cordon Bleu Ottawa 453 Laurier Avenue East
K1N 6R4 Ottawa, Ontario, Kanada
Strona internetowa https://www.cordonbleu.edu/ottawa/en
Telefon +1 613-236-2433