Przeczytaj oficjalny opis

Instytut Kulinarny w Le Cordon Bleu Ottawa jest jedynym kanadyjskim kampusem Le Cordon Bleu. Usytuowany w stolicy Kanady, programy kulinarne Le Cordon Bleu Ottawa pozwolą Ci opanować klasyczne techniki kuchni i ciast w zaledwie 9 miesięcy.

Pod przewodnictwem szefów światowej klasy, szanowanych na całym świecie, studenci Le Cordon Bleu Ottawa odbywają praktyczne szkolenie, ucząc się umiejętności i technik, które tworzą podstawy umiejętności i wiedzy, które można zastosować do każdej kuchni.

Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym szefem kuchni, dążącym do kariery w sztuce kulinarnej, pasjonatem pieczywa, poczuć smak kuchni i ciasta lub zainteresować nas krótkimi, smacznymi sesjami, zapraszamy do realizacji swoich kulinarnych celów w Le Cordon Bleu Ottawa.

Szefowie kuchni światowej w Le Cordon Bleu Ottawa odbyli szkolenia w najlepszych restauracjach i hotelach. Uczeń do wskaźników kucharza 15: 1 zapewnia, że ​​otrzymujesz spersonalizowaną uwagę, która buduje Twoje zaufanie i umiejętności. Układ kuchni nadaje się do ciągłego sprzężenia zwrotnego od kucharzy.

Poprzez spędzenie równego czasu w klasach demonstracyjnych w stylu teatralnym i praktycznych ćwiczeniach zdobędziesz niezbędne techniki i umiejętności potrzebne dzisiejszym profesjonalistom kulinarnym

Korzystając z ujednoliconej metodologii nauczania, obejrzysz naszych mistrzów kuchni przygotowanie wybranych menu w pokazowych teatrach, wyposażonych w kamery zamknięte, lustra i systemy audio. Następnie praktykuj i powtarzaj przepisy kulinarne w profesjonalnie wyposażonych kuchniach przeznaczonych do indywidualnych przestrzeni roboczych, w tym własnego pieca gazowego. Szefowie kuchni będą razem z Tobą w kuchni, pomagając i prowadząc Cię po drodze.

Programy prowadzone przez:
Język angielski

Ta szkoła oferuje również:

Certyfikat

Le Cordon Bleu Ottawa

Od pierwszego dnia wprowadza się do obsługi noży, klasycznych kawałków i podstawowych zapasów. W miarę postępu techniki są układane warstwowo ... [+]

Kuchnia de Base

Od pierwszego dnia wprowadza się do obsługi noży, klasycznych kawałków i podstawowych zapasów. W miarę postępu techniki są układane na siebie i stają się bardziej skomplikowane i bardziej zorientowane na menu, obejmujące takie elementy jak organizacja, przygotowanie, równowaga i czas. Poznasz te podstawy, zwiększając jednocześnie poziom zaufania.

Moduł podstawowy:

Bezpieczne obchodzenie noży i podstawowe nacięcia

Dowiedz się techniki noży do cięcia i wycenienia warzyw i mięsa

Bezpieczeństwo żywności, higiena i organizacja

Naucz się bezpieczeństwa żywności, higieny i organizacji, aby przygotować się do pracy w profesjonalnej kuchni... [-]

Kanada Ottawa
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
11 tyg.
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Ottawa

Badaj francuskie potrawy regionalne, składniki i pochodzenie oraz zapoznaj się z najbardziej znanymi recepturami z Francji. Przez praktykę i powtarzanie, zaczniesz wykony ... [+]

Kuchnia Intermédiaire

Udoskonalaj i staj się bardziej wydajny w kuchni, używając nowych umiejętności i technik do tworzenia znanych receptur.

Badaj francuskie potrawy regionalne, składniki i pochodzenie oraz zapoznaj się z najbardziej znanymi recepturami z Francji. Poprzez praktykę i powtarzanie, zaczniesz wykonywać zadania z większą łatwością, podczas gdy instruktorzy kuchni wskaż prezentacje z talerza na talerzu.

Moduł pośredni:

Początki produktów i wpływ na kuchnię regionalną

Zapraszamy do dwunastu regionów Francji i unikalnych stylów gotowania w różnych regionach

Bardziej zaawansowane kroki techniczne (rzeźnictwo) i prezentacja ... [-]
Kanada Ottawa
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
11 tyg.
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Ottawa

Ten poziom koncentruje się na ewolucji francuskich technik pozwalających na indywidualną kreatywność i opanowanie klasycznej i współczesnej kuchni. ... [+]

Kuchnia Supérieure

Master klasycznych i współczesnych umiejętności kuchni i dodać własny styl podpisu

Ten poziom koncentruje się na ewolucji francuskich technik pozwalających na indywidualną kreatywność i opanowanie klasycznej i współczesnej kuchni.

Moduł Supérieure:

Opanowanie klasycznej i współczesnej "Haute Cuisine"

Odkryj nowe trendy w prezentacji, kolorze i kuchni klasycznej

Opanowanie skomplikowanych technik i metod

Naucz się najbardziej skomplikowanych technik w kuchni francuskiej, które można zastosować do każdej kuchni świata

Sztuka nowoczesnej prezentacji poprzez grupy i indywidualne potrawy

Naucz się ewolucji technik prezentacji i prezentacji poszczególnych potraw... [-]

Kanada Ottawa
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
11 tyg.
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Ottawa

Naucz się tworzyć różnorodne wypieki, tradycyjne desery, ciasta i ciasta. ... [+]

Pasztetka z bazy

Poznaj klasyczne techniki łączenia składników w bogate ciastka

Naucz się tworzyć różnorodne wypieki, tradycyjne desery, ciasta i ciasta. Prezentacje i sesje praktyczne prowadzą przez podstawowe techniki i przepisy francuskiego ciasta.

Moduł podstawowy:

Podstawowe ciasta

Przygotuj ciasta krótkie ciasta, słodkie ciasta, ciasta krótkie ciasta, pâte à choux, ciasta francuskie, quiches, tartes i inne

Wprowadzenie do kremów i wypełnień

Naucz się robić różne kremy i wypełnienia - kluczowy składnik wielu deserów

Tradycyjne ciasta i desery

Naucz się robić tradycyjne Éclairs i Saint Honoré oraz inne francuskie desery klasyczne... [-]

Kanada Ottawa
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
11 tyg.
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Ottawa

Pâtisserie Intermédiaire opiera się na praktyce i powtórzeniach. Ponieważ studenci opanują ważne techniki, takie jak kreowanie gąbki lub bawarii, uczniowie stają się bard ... [+]

Pâtisserie Intermédiaire

Poświęć więcej czasu na dekorację i prezentację ciast.

Pâtisserie Intermédiaire opiera się na praktyce i powtórzeniach. Ponieważ studenci opanują ważne techniki, takie jak kreowanie gąbki lub bawarii, uczniowie stają się bardziej efektywni.

Moduł pośredni:

Artystyczne umiejętności dekoracyjne

Dowiedz się, jak rurociągi i prace przy rozciąganiu przy użyciu linii Royal icing są dokładne

Wariacje na temat deserów w restauracji

Naucz się przygotowywać mrożonych deserów, takich jak lody i sorbet oraz inne desery z kremem i kremem

Miniaturyzacja - słodkie petits czwórki

Naucz się sztuki miniaturyzacji i słodkich petits czwórki... [-]

Kanada Ottawa
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
11 tyg.
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Ottawa

Program Pâtisserie Supérieure łączy w sobie całą wiedzę, techniki i umiejętności artystyczne na poziomie podstawowym i średnim ... [+]

Pâtisserie Supérieure

Bądź napędzany, aby personalizować każdy kawałek swojej pracy.

Program Pâtisserie Supérieure łączy w sobie całą wiedzę, techniki i umiejętności artystyczne na poziomie podstawowym i średnim.

Moduł Superior:

Współczesna Restauracja Desery

Naucz się przygotowywać deserów w restauracji, w tym współczesnych ciast, tart i brutów

Wstępne desery i dogłębne badanie smaków, aromatów i przypraw

Naucz się tworzyć desery z większą ilością śmietany, warstw i smaków, takich jak owoce

Sztuka czekolady:

Naucz się sztuki z czekoladowych ciastek z musem, urozmaicianiu czekoladek, czekoladowych dżemów i formowanych czekoladek... [-]

Kanada Ottawa
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
11 tyg.
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku

Dyplom

Le Cordon Bleu Ottawa

Użyj płyty jako swojego płótna i zdobądź wiedzę, dyscyplinę i zrozumienie umiejętności technicznych, które zachęcają twoją kreatywność i naturalny talent do rozkwitania. ... [+]

Diplôme de Cuisine

Przejdź przez poziom podstawowy, średniozaawansowany i wyższy oraz zdobądź dyplom powitalny w najlepszych na świecie kuchniach.

Użyj płyty jako swojego płótna i zdobądź wiedzę, dyscyplinę i zrozumienie umiejętności technicznych, które zachęcają twoją kreatywność i naturalny talent do rozkwitania. Te metody można zastosować do każdego stylu kuchni.

Cuisine de Base

Kompleksowe wprowadzenie do kuchni francuskiej zapewniającej klasyczne umiejętności i techniki kulinarne - obsługa noży i pielęgnacja noży, higiena i urządzenia sanitarne, klasyczne cięcia nożem, metody gotowania, przygotowywanie posiłków, mise-en-place, podniebienia i kulinarnej terminologii.... [-]

Kanada Ottawa
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
33 tyg.
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Ottawa

Przejdź przez podstawowe, średnie i wyższe poziomy programu patoisserie i zdobądź dyplom uznany na całym świecie. ... [+]

diplôme de pâtisserie

Przejdź przez podstawowe, średnie i wyższe poziomy programu patoisserie i zdobądź dyplom uznany na całym świecie.

Rozpocznij podróż z podstawowymi ciastami cukierniczymi i ciastkami, a następnie przejdź do technik dekoracyjnych, restauracji i mrożonych deserów, a także specjalistycznej pracy z czekoladą i cukrem.

Pasztetka z bazy

Kompleksowe wprowadzenie do wyrobów cukierniczych - przygotowanie i wszechstronność podstawowych ciast, kremów i wypełnień; Tradycyjne ciasta, podstawowe dekoracje i wykończenia; I francuskiej terminologii cukierniczej.

Pâtisserie Intermédiare

Udoskonalenie podstawowych technik z wprowadzeniem do temperowania, czekolady i technik dekoracyjnych; Karmelowych i nugatynowych oraz bardziej zaawansowanych przygotowań deserów w stylu deserowym.... [-]

Kanada Ottawa
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
33 tyg.
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku

Kursy

Le Cordon Bleu Ottawa

GRAND DIPLÔME® uzyskuje się, gdy uczeń pomyślnie ukończył kursy Basic, Intermediate i Superior w kuchni i ciastach. Dodatkowo student otrzyma Dyplom Kuchni i Dyplom Ciast ... [+]

GRAND DIPLÔME® uzyskuje się, gdy uczeń pomyślnie ukończył kursy Basic, Intermediate i Superior w kuchni i ciastach. Dodatkowo student otrzyma Dyplom Kuchni i Dyplom Ciasty. Student otrzyma również certyfikat za każdy ukończony kurs.

CURRICULUM:

GRAND DIPLÔME® łączy w sobie programy kuchni i ciasta: Diplôme de Cuisine Diplôme de Pâtisserie 4 spożycie każdego roku: styczeń, kwiecień, czerwiec, październik

[-]
Kanada Ottawa
Otwarta rekrutacja
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Ottawa

Od ponad wieku Le Cordon Bleu umożliwił aspirującym profesjonalistom kulinarnym, aby zmienić ich ambicje w rzeczywistość. Choć wielu studentów Le Cordon Bleu ma już jakie ... [+]

Krótkie kursy dla smakoszy

Od ponad wieku Le Cordon Bleu umożliwił aspirującym profesjonalistom kulinarnym, aby zmienić ich ambicje w rzeczywistość. Choć wielu studentów Le Cordon Bleu ma już pewne doświadczenie kulinarne, duża liczba pochodzi z różnych dyscyplin akademickich i zawodowych . Niektórzy chcą rozpocząć nową karierę, a inni chcą łączyć swoje zainteresowania lub przyspieszyć swoją obecną okupację. Nasi studenci dążą do udanej kariery w szerokim zakresie dziedzin, w tym w restauracjach, gastronomii, restauracji i hotelarstwie, dziennikarstwie, konsultingu, gastronomii, stylizacji żywności i edukacji.

Kilka naszych nadchodzących kursów to: Gastronomia molekularna - zaawansowane techniki kulinarne Pierwsza demonstracja: poniedziałek, 14 sierpnia 2017 | 17: 00-19: 00 Druga demonstracja: poniedziałek, 2 października 2017 r. | 17: 00-19: 00 Obserwuj, jak nasi szefowie kuchni demonstrują najnowsze trendy w gastronomii molekularnej! Demonstracja z pewnością pobudzi Twoją kreatywność w kuchni przy użyciu najnowszych zaawansowanych technik. Tour De France - Kuchnia poniedziałek, 18 września 2017 r. Do czwartku, 21 września 2017 r. | 12:00 - 15:00 Francja ma swoją reputację jako cel doskonałej kuchni bez powodu! Francuskie gotowanie ewoluowało w długiej historii kraju, z każdym regionem posiadającym własną odrębną żywność i unikalne składniki. Istnieje 12 głównych regionów Francji, jeśli chodzi o kuchnię i każdy dzień kursu obejmie trzy. Nauczysz się klasycznych technik przez Le Cordon Bleu Chef, a następnie wejdziesz do praktycznej kuchni, aby przygotować wybrane menu podkreślające najlepsze francuskie potrawy. Smacznego! Wprowadzenie do podstawowych wyrobów cukierniczych i kuchni Poniedziałek, 25 września do czwartku, 28 września 2017 r. | 12:00 - 16:00 Przekonaj się, jak to jest studiować... [-]

Kanada Ottawa
Otwarta rekrutacja
Język angielski
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Le Cordon Bleu Ottawa Culinary Arts Institute
Address
Le Cordon Bleu Ottawa 453 Laurier Avenue East
K1N 6R4 Ottawa, Ontario, Kanada
Witryna
Telefon
+1 613-236-2433