Tokyo Sushi Academy

Wstęp

Przeczytaj oficjalny opis

Sushi, Shiawase, Sekai

(Sushi, Szczęście, Świat)

Chcemy stworzyć szczęście całego świata z sushi. Naszym celem jest szkolenie liderów kuchni japońskiej, takich jak sushi i realizować szczęście ludzi poprzez rozłożenie, rozwój i podniesienie wartości japońskiej kuchni na świecie.

Od swojego powstania w 2002 roku, Tokyo Sushi Academy został przyciąga uwagę mediów, zarówno krajowych jak i międzynarodowych jako pierwszej szkoły do ​​szkolenia kucharzy sushi w Japonii i jedynym, który uczy sushi do profesjonalnych kucharzy w języku angielskim.

Mamy ponad 4000 absolwentów i znaleźli nową karierę w ponad 50 krajach od TSA powstał 2002.

■ Jak klasa idzie? <1> Możesz sprawdzić nasze życie w szkole na youtube klikając powyższy odnośnik; https://www.youtube.com/watch?v=l-vBNUdUfMU

<2> Tokyo Sushi Academy został wprowadzony przez Reuters / TRT świata na youtube niedawno. Myślę, że to 3min program telewizyjny pomaga zrozumieć więcej o naszej szkole! https://www.youtube.com/watch?v=g9bpBT3K0NU

<3> Zamieścimy zdjęcie codziennej klasie na naszej stronie facebook. https://www.facebook.com/tokyosushiacademytsukiji/ ■ Nasi absolwenci Mamy ponad 4000 absolwentów i znaleźli nową karierę w ponad 50 krajach od TSA powstał 2002. Jeden z naszych absolwentów z Grecji został nazwany wśród światowych 100 najlepszych kucharzy w ceremonii wręczenia nagród pierwszego Chefs Światowego Szczytu listopada 2017 r. http://www.ekathimerini.com/214141/article/ekathimerini/life/greek-sushi-master-among-worlds-100-best-chefs

http://www.ekathimerini.com/214141/article/ekathimerini/life/greek-sushi-master-among-worlds-100-best-chefs

DLACZEGO SUSHI / Kuchnia japońska?

  1. Kuchnia japońska kochał na świecie Według badania przeprowadzonego przez japońskiego Ministerstwa Rolnictwa, Leśnictwa i Rybołówstwa, japońskie restauracje i japońskich restauracji Fusion drastycznie zwiększył ich liczbę od około 24.000 w roku 2006 do 55.000 w 2013 i 89.000 w 2015 roku.
  2. „Kuchnia japońska,” najbardziej ulubione dania zagraniczny W badaniu na temat ulubionej kuchni zagranicznej, ludzie w Chinach, Hong Kongu, Korei Południowej, Tajwanie, Francji i we Włoszech wybrane dania kuchni japońskiej, jak ich najbardziej ulubionym. (2013 japoński External Trade Organization)
  3. Japoński kucharzy pozostałe w kraju Pomimo wysokiego popytu na świecie, dzisiejsze japońskich kucharzy mają tendencję do pozostawania w komfortowych warunkach własnego kraju, a więc szefowie kuchni japońskiej, są bardzo potrzebne w świecie.
  4. Trend „Dashi” „Umami” „Dashi” i „Umami”, podstawowe składniki kuchni japońskiej, przyciągają uwagę z całego świata. Kucharze z światowej sławy restauracji odwiedzić Tokio nauczyć kuchni japońskiej.
  5. Udane przypadki japońskiego / japoński kuchni fusion Japońskie restauracje fuzyjne, takie jak Nobu, Zuma i Morimoto, stały trend żywności na świecie.
  6. Udane przypadki Edo stylu sushi restauracji na świecie Ze względu na rozwój systemów dystrybucyjnych w ostatniej dekadzie stało się możliwe nie tylko dla wysokiej klasy restauracji w Tokio, ale w dowolnym miejscu na świecie, aby mieć owoce morza bezpośrednio transportowane z targu rybnego Tsukiji. Jak zwiększyć wymagających klientów, high-end w stylu Edo sushi restauracji okazały się skuteczne w Hong Kongu, Nowym Jorku i Singapurze.

DLACZEGO TOKYO / Tsukiji?

  1. Tokio, obszar najbardziej konkurencyjny dla restauracji Z populacji ponad 12 mln i ponad 150.000 restauracji, Tokio jest znany jako obszar najbardziej konkurencyjnym dla restauracji na świecie. Miasto dysponuje nie tylko japońskie, ale także chińskie, włoskie, francuskie i tajskiej restauracji i można cieszyć się wysokiej jakości dania dla ceny zaczynają się JPY500 (ok. 4 $).
  2. Michelin przyznaje Tokio W 2015 roku 226 restauracji w Tokio zdobył gwiazdki w przewodniku Michelin. Miasto opuszcza Paryż daleko z tyłu, która zajęła drugie miejsce z 99 restauracji, i udowadnia, że ​​zdobył wysoką renomę wśród smakoszy.
  3. Kappabashi-ulicy Restauracja Towary Dostawcy Kappabashi, znana jako Ulica Restauracja Towary partnerów znajduje się około 30 minut jazdy pociągiem od Tsukiji. Ulica jest wyłożona sklepach noży kuchennych, fałszywe wyświetlacza żywności lub sprzętu kuchennego i przyciąga osoby zaangażowane w branży spożywczej na całym świecie. Można znaleźć wyposażenie restauracji, a także narzędzia dla kucharzy.
  4. Wielkoskalowe zdarzenia żywności Tokio gospodarzem dużych imprez związanych z żywnością, takich jak Foodex Japonii, który odbywa się w każdą marca jako największa wystawa gastronomii w Azji, czy Japonii Seafood Międzynarodowej Wystawie w sierpniu. Miasto pozwala budować swoją sieć w przemyśle spożywczym.
  5. Tsukiji Tsukiji Szkoła znajduje się w odległości 5 minut pieszo od światowej sławy Tsukiji rynku rybnego. Można budować swoją sieć z dostawcami na rynku najlepszych składników świecie.
  6. Cztery pory roku Doświadczając wiosna, lato, jesień i zima, można poczuć istotę sezonowe dania kuchni japońskiej i sushi. Jest to doświadczenie można mieć tylko w Japonii.
  7. Własne działania w Japonii W weekend i święta, można korzystać z własnych działań, takich jak jazda na nartach, biorąc gorącą kąpiel sprężyny, oglądanie fajerwerków lub wiśniowe kwiaty, dołączając gorące partie garnek lub picia w izakaya (pub w stylu japońskim).

DLACZEGO TSA?

  1. Dotychczasowe osiągnięcia i sieci Od założenia w 2002 roku TSA, ponad 4000 absolwentów znalazł nową karierę w ponad 50 krajach. Można spotkać kucharzy pochodzących z całego świata, w dążeniu do tego samego celu i zwiększyć swoją motywację intelektualnej lub znalezienia nowych partnerów biznesowych.
  2. Jedyną szkołą, która uczy autentyczne dania kuchni japońskiej w języku angielskim TSA (Tokyo Sushi Academy) jest jedyną szkołą, gdzie można dowiedzieć się autentyczne dania kuchni japońskiej w języku angielskim. Istnieją inne szkoły dla kuchni japońskiej, ale uczą się japońskiego i wymagają znajomości języka na poziomie N-2 JLPT (business-poziom).
  3. Instruktorzy Wybitni piłkarze nie zawsze robią wybitnych trenerów. Podobnie, instruktorzy gotowania potrzebne doświadczenie i sens. W dziedzinie sushi i kuchni japońskiej, która wymaga kucharzy do „obserwować i uczyć się,” nasze namiętne instruktorzy wykorzystać ich doświadczenie w nauczaniu cudzoziemców i odpowiedzieć na każde z pytań.
  4. Praktyczne lekcje + Zasoby TSA dysponuje nie tylko praktyczne lekcje przy użyciu różnych ryb i składników, ale również szeroko wahały angielskich zasobów o sushi i kuchni japońskiej. Środki te pozwolą Ci dowiedzieć się różnie, począwszy od historii sushi i kuchni japońskiej do ich najnowszego trendu.
  5. Działania Oferujemy również działalność poza szkołą, w tym wyjazdy terenowe Tsukiji i Kappabashi, dzięki czemu można dowiedzieć się kuchni japońskiej z różnych perspektyw.
  6. Wsparcie dla życia w Japonii TSA wesprze Cię do naszej najlepszej zdolności przed i po przybyciu do Japonii, dzięki czemu można cieszyć się pobytem w Tokio; pomożemy Ci poszukiwaniu mieszkań i przygotowanie do życia w Japonii poprzez dostarczenie protokołu orientacji i bezpieczeństwa na wypadek trzęsienia ziemi.
  7. wspomagania rozwoju zawodowego Po przejściu TSA, pomożemy Ci w zmianie pracy lub otwarcie działalności gospodarczej.
Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski

Widzieć Certyfikaty » Zobacz kursy »

Programy

Ta szkoła oferuje również:

Certyfikat

Certyfikat w sushi - 4 tygodniowy kurs

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 4 tygodnie April 2019 Japonia Tokyo

Dowiesz się z japońskiego noża do obsługi surowca rybnego do przygotowania sushi, od podstawowego do głębszego poznania! Wszystko o podejmowaniu sushi! [+]

4 Weeks SUSHI PRZEDMIOTU Dowiesz się z japońskiego noża do obsługi surowca rybnego do przygotowania sushi, od podstawowego do głębszego poznania! Wszystko o podejmowaniu sushi!

3 Zalety kursu Podstawy zaawansowanych technik Można nabyć szeroki zakres umiejętności i wiedzy na temat sushi, w tym jak korzystać z kuchni japońskiej nóż, jak przygotować ryż do sushi (Shari), jak czyścić i leczyć ryby, jak zrobić stylu Edomae sushi, bułki lub sashimi, i zarządzanie w zakresie higieny żywności. Duży wybór owoców morza Dowiesz się, jak zrobić sushi z ponad 20 rodzajów owoców morza: biały, czerwony, małych, średnich i dużych ryb, skorupiaków, kalmary czy ośmiornice. Tuńczyk, łosoś, krewetki i yellowtail są popularne za granicą, ale będzie również zajmować się podstawową ryby na Edomae stylu sushi, takich jak Kohada (żołądek shad) lub konger. Techniki dostosowane do każdego składnika styl Edomae sushi zachowuje starożytną mądrość kucharzy w Tokio (Edo), takie jak Kobu-jime i Su-jime (utwardzający z wodorostów lub octu) i Zuke (marynowanie z sosem sojowym). Poznanie podstawowych technik, które wydobyć najlepszy smak składników poszerzy możliwości gotowania. ... [-]

Certyfikat w sushi i washoku - 8 tygodniowy kurs

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 8 tygodnie April 2019 Japonia Tokyo

8 tygodni zajęć, łącząc 4 tygodnie Sushi kurs i 4 tygodnie Washoku oczywiście, jest najbardziej popularnym i wybrany przez 70% studentów zagranicznych. [+]

8 tygodni sushi i WASHOKU (Kuchnia japońska) KURS 8 tygodni zajęć, łącząc 4 tygodnie Sushi kurs i 4 tygodnie Washoku oczywiście, jest najbardziej popularnym i wybrany przez 70% studentów zagranicznych. Oferujemy zniżka 50,000JPY od ceny całkowitej.

4 Weeks SUSHI PRZEDMIOTU Dowiesz się z japońskiego noża do obsługi surowca rybnego do przygotowania sushi, od podstawowego do głębszego poznania! Wszystko o podejmowaniu sushi!

3 Zalety kursu Podstawy zaawansowanych technik Można nabyć szeroki zakres umiejętności i wiedzy na temat sushi, w tym jak korzystać z kuchni japońskiej nóż, jak przygotować ryż do sushi (Shari), jak czyścić i leczyć ryby, jak zrobić stylu Edomae sushi, bułki lub sashimi, i zarządzanie w zakresie higieny żywności. Duży wybór owoców morza Dowiesz się, jak zrobić sushi z ponad 20 rodzajów owoców morza: biały, czerwony, małych, średnich i dużych ryb, skorupiaków, kalmary czy ośmiornice. Tuńczyk, łosoś, krewetki i yellowtail są popularne za granicą, ale będzie również zajmować się podstawową ryby na Edomae stylu sushi, takich jak Kohada (żołądek shad) lub konger. Techniki dostosowane do każdego składnika styl Edomae sushi zachowuje starożytną mądrość kucharzy w Tokio (Edo), takie jak Kobu-jime i Su-jime (utwardzający z wodorostów lub octu) i Zuke (marynowanie z sosem sojowym). Poznanie podstawowych technik, które wydobyć najlepszy smak składników poszerzy możliwości gotowania. ... [-]

Certyfikat w washoku (kuchnia japońska) - 4 tygodniowy kurs

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 4 tygodnie April 2019 Japonia Tokyo

Dowiesz się, jak zrobić Dashi (zupa japońska inwentarza), znanego Tempura, Sashimi, Yakitori, tonkatsu, pokarmy izakaya, Okonomiyaki i wiele więcej! [+]

4 Weeks WASHOKU japoński (kuchni) PRZEDMIOTU Dowiesz się, jak zrobić Dashi (zupa japońska inwentarza), znanego Tempura, Sashimi, Yakitori, tonkatsu, pokarmy izakaya, Okonomiyaki i wiele więcej!

3 Zalety kursu Podstawy i zastosowania Dashi i urnami Dashi jest czas z japońskich składników, takich jak katsuobushi Bonito (płatki), Niboshi (wysuszonych małych sardynek), algi i grzyby suszone shiitake. znany również jako Umami, Dashi przyciąga uwagę całego świata. Dashi ma fundamentalne znaczenie dla Washoku, więc dowiesz się jego podstawy i aplikacje: jego składniki, jak to zrobić i jak wykorzystać go do potraw. Szeroki wybór potraw japońskich Kuchnia japońska rozwija się wyjątkowo pod wpływem obcych kultur od czasów starożytnych. Można dowiedzieć się szeroki wybór dań, w tym lokalne jedzenie serwowane w Izakaya jak również Tempura, Sashimi, Yakitori i tonkatsu które są popularne za granicą. Narzędzia i techniki gotowania Washoku Dowiesz się pięć technik obsługujący RAW (cięcie), do gotowania mleka, grilowanie, gotowanie na parze i głębokiego smażenia-japońskich narzędzi, w tym nożem kuchennym. techniki gotowania, które odwołują się do pięciu zmysłów i wydobyć najlepszy smak składników są wysoko oceniane na świecie, tak że będą one pomóc rozwijać swoją przyszłą karierę. ... [-]

Kursy

Prywatne lekcje dla zawodowców

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 6 - 6 dni April 2019 Japonia Tokyo

Na Państwa życzenie, oferujemy również prywatne lekcje dla początkujących profesjonalnych kucharzy. Godziny prywatnej lekcji wahają się od 3 godzin dziennie do 2 tygodni. [+]

Prywatne lekcje dla profesjonalistów Na Państwa życzenie, oferujemy również prywatne lekcje dla początkujących profesjonalnych kucharzy. Godziny prywatnej lekcji wahają się od 3 godzin dziennie do 2 tygodni.

Przypadek 1. PODSTAWY EDOMAE stylu sushi

Godziny Pewnego dnia, slot 3 godzinach między 9 rano i 6pm

Zawartość

Jak do czyszczenia średniej wielkości ryb (Ex jeden rodzaj od młodych Yellowtail, łosoś, makrela). - Jak wyciąć ryb - Praktyki Nigiri Sushi - Tasting

Opłata

Począwszy od 40,000JPY (3 godziny / dzień) Opłata Instruction, składnik Koszty są wliczone Jeśli nie możemy zarezerwować instruktora anglojęzycznych, opłata tłumaczenie mogą być pobierane oddzielnie. 8% podatku konsumpcyjnego zostaną dodane Składniki użyte w trakcie może się różnić w zależności od warunków zakupu. ... [-]