Culinary Institute of Barcelona

Wstęp

Przeczytaj oficjalny opis

Culinary Institute of Barcelon a zaprojektowano tak, abyś miał wyjątkowe i niepowtarzalne doświadczenie oparte na wielokulturowości, kreatywności i innowacyjności.

Celem szkoły jest nauczenie ludzi budowania własnej przyszłości.

Instytut zaprojektowany w celu przekształcenia kuchni

To jest idea, z którą trzej nauczyciele w Barcelonie zaczęli projektować obecnie Culinary Institute of Barcelona , projekt edukacyjny, którego celem jest wyszkolenie profesjonalistów, którzy poprowadzą kuchnie i restauracje XXI wieku.

Różne szkolenia dla profesjonalistów, którzy nie chcą być tacy sami

Zdajemy sobie sprawę, że żyjemy w świecie charakteryzującym się ciągłą zmianą paradygmatu, światem, który wymaga nowego rodzaju profesjonalisty, który może zapewnić wartościowe rozwiązania, w których kluczową rolę odgrywa technologia, kreatywność i innowacyjność. Z tego powodu dostosowaliśmy model nauczania stosowany w Dolinie Krzemowej, Mekce technologii cyfrowej, do międzynarodowej gastronomii. To sprawia, że ​​jesteśmy inni.

Wizja

Narodziliśmy się ze zmiany i nieustannie się zmieniamy. Zmiana jest synonimem ewolucji. Szkolenie również musi służyć temu: rozwijać się i ewoluować.

Od lat społeczeństwo ma obsesję na punkcie przewartościowania wiedzy. Nalega na frustrację, wywierając presję na młodych ludzi w swoich studiach, bez kultywowania ich wartości, umiejętności i postaw. I to jest wielki błąd.

W tradycyjnych ośrodkach szkoleniowych uczniowie nie są cenieni za to, w czym są naprawdę dobrzy, ale za to, co powinni wiedzieć. Umiejętności takie jak wyobraźnia, kreatywność, elokwencja, a nawet inteligencja są karane. Nie są zmotywowani ani wyszkoleni, aby być innowatorami, ale są szkoleni od przeszłości do przeszłości, bez myślenia o przyszłości.

W CIB uczymy poprawiania, kwestionowania, wyobrażania sobie, poszukiwania i znajdowania nowych możliwości za pomocą naszego intelektu, który nie jest dokładnie racjonalny, ale całkowicie emocjonalny.

Uczymy robić rzeczy więcej niż wiedzieć rzeczy. Uczymy kochać i przetrwać, a nie akceptować ustalonych. Ponieważ wiemy, że to, co ustalone, jest efemeryczne, a często nawet niepoprawne.

Mamy obsesję na punkcie naszych procedur nauczania, aby nasza młodzież mogła przezwyciężyć scenariusze zmian, zrobić ich własne i umieć dostosować się do nowych okoliczności z absolutną naturalnością. Staramy się nauczać ustalać, realizować i osiągać cele, nie obawiać się popełniania błędów. Ponieważ tylko ci, którzy są skłonni popełniać błędy, mogą robić naprawdę wspaniałe rzeczy.

Właśnie dlatego stworzyliśmy CIB. Aby to zrobić.

Model szkolenia

Opieramy naszą metodologię na 6 osiach, które umożliwiają tworzenie liderów zdolnych do skutecznego stawienia czoła wyzwaniom XXI wieku.

Uczenie się w oparciu o wyzwania

Model edukacyjny, który:

Naraża uczniów na rzeczywiste problemy, sprzyja rozwojowi ich transformacyjnych kompetencji przywódczych i czyni ich bardziej konkurencyjnymi w dzisiejszym świecie.

Generuje motywację i poczucie osiągnięć.

Łączy ucznia ze środowiskiem, dzięki czemu generowana jest namacalna wartość.

Oferuje trudne doświadczenia, które rozwijają przedsiębiorczość i ludzki zmysł.

Jest empirycznym, współpracującym i integratorem wiedzy.

Elastyczność

Oto dlaczego: elastyczność jest żywą koncepcją, patentem w każdym z naszych obiektów. Przestrzenie nauczania, aktywne i dynamiczne, w których student jest centrum. A więc:

Nasze sale lekcyjne się zmieniają. Z krzesłami, które nie są tylko krzesłami, ale mobilną osobistą przestrzenią roboczą, która dostosowuje się do cech każdego ucznia i każdej klasy.

Wszyscy nasi uczniowie mają inteligentny zestaw słuchawkowy PILOT, który pozwala im mówić i śledzić zajęcia w ich ojczystym języku. Bez kabli i komplikacji.

Jest również czas, aby uczeń i jego koledzy z klasy pracowali w czasie wolnym.

Inspirujący nauczyciele

Wiemy, że chociaż jest to powód, który uczy, to uczymy się od emocji. Właśnie dlatego każdy z naszych nauczycieli:

Żyj namiętnie doświadczeniem pedagogicznym i to pokazuje.

Interesuje się studentem, stawia wyzwanie, prowadzi i wzmacnia jego rozwój.

Wyróżnia się jako akademicki i lider w swojej dyscyplinie, jest innowacyjny i korzysta z technologii.

Aktywnie i formalnie uczestniczy w swoim środowisku zawodowym, biznesowym, akademickim i społecznym.

Ma bliski związek ze studentami, jest dobrym przykładem i pozostawia po sobie ślad.

Pamiętliwe doświadczenie

Nasi studenci spędzają z nami co najmniej rok, a podczas szkolenia mieszkają:

Globalna, zróżnicowana i wielokulturowa społeczność edukacyjna.

Praktyki akademickie i zawodowe na terenie kampusu i poza nim.

Działania rozwojowe studentów, które zapewniają różnorodność wyzwań i zachęcają do rozwijania umiejętności.

Trening 360º

Nie jesteśmy zadowoleni z tego, że jesteśmy dostawcami wiedzy, wszyscy nasi studenci otrzymują szkolenie 360º.

  • Wiedza, umiejętności:
    Technologiczny, produkt i jego manipulacja.
  • Zdolności:
    Zarządzać biznesem, innymi ludźmi i sobą.
  • Postawy:
    Przywództwo, społeczne i zawodowe.
  • Możliwości:
    Dla uznania środowiska i siebie.

Ponieważ jest tak, gdy te cztery kręgi zbiegają się, gdy dochodzi do sukcesu.

Dostępność i przejrzystość

Cała komunikacja z CIB, nauczycielami i uczniami jest dostępna przez 24 godziny na dobę przez cały rok.

  • Osobisty komunikator internetowy, grupowy i ogólny.
  • Archiwum filmów wideo, audio i dokumentów.
  • Wideo i audio w czasie rzeczywistym.
  • To proste, to Facebook Workplace.
Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język hiszpański
  • Język angielski

Widzieć Świadectwa studiów podyplomych » Widzieć Świadectwa studiów magisterskich » Widzieć Dyplomy »

Programy

Ta szkoła oferuje również:

Dyplom

Dyplom z kuchni Haute Cuisine

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 8 miesięcy January 2019 Hiszpania Barcelona

Uzyskanie dyplomu szefa kuchni CIB to znacznie więcej niż profesjonalny dyplom kucharza. Ten dyplom gwarantuje, że student jest w stanie wprowadzać innowacje i tworzyć, to znaczy ulepszać to, co już istnieje i robić rzeczy, których nikt wcześniej nie robił. [+]

Uzyskanie dyplomu szefa kuchni CIB to znacznie więcej niż profesjonalny dyplom kucharza. Ten dyplom gwarantuje, że student jest w stanie wprowadzać innowacje i tworzyć, to znaczy ulepszać to, co już istnieje i robić rzeczy, których nikt wcześniej nie robił. Ten kurs jest podróżą po sztuce i nauce o gastronomii, która opcjonalnie może zostać rozszerzona o wcześniejszy moduł inicjacji dla tych, którzy nie "mają żadnego zawodowego doświadczenia w gotowaniu.

Po pomyślnym ukończeniu Dyplomu, student może wybrać jedną z sześciu dostępnych specjalności kulinarnych, aby zostać Specjalistycznym Szefem Kuchni lub zdecydować się na kurs w celu uzyskania Dyplomu Podyplomowego Executive Chef.... [-]


Świadectwo studiów magisterskich

Magister w zarządzaniu restauracją

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 11 miesięcy January 2019 Hiszpania Barcelona

Skuteczne zarządzanie restauracją jest wyzwaniem ze względu na swoją złożoność. Pomyślne zarządzanie restauracją wymaga czegoś więcej niż oferowania zbilansowanego menu przeznaczonego do generowania przychodów. [+]

Skuteczne zarządzanie restauracją jest wyzwaniem ze względu na swoją złożoność. Pomyślne zarządzanie restauracją wymaga czegoś więcej niż oferowania zbilansowanego menu przeznaczonego do generowania przychodów. Wiele czynników odgrywa rolę w zarządzaniu restauracją: zdolność do nawiązywania relacji z klientami, poszukiwania biznesu w mediach cyfrowych, zdolność do skutecznego reagowania na popyt, budowania relacji opartych na zaufaniu i radzenia sobie z dostawcami to czynniki, które odgrywają rolę w zarządzaniu restauracją.

Kontrola nad tymi czynnikami jest kluczowa, aby móc w bezpieczny i spójny sposób wdrożyć wszystko, co omówiliśmy i zaplanowaliśmy dla naszej firmy. Jest to sektor w stanie ciągłych zmian, gdzie konkurencja jest zacięta i gdzie trzeba reagować na oczekiwania klientów. W rezultacie nowości i trendy muszą być narzędziami, które pomagają nam ulepszać i zarządzać naszym biznesem na drodze do sukcesu.... [-]


Świadectwo studiów podyplomych

Kurs podyplomowy w Executive Chef

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 3 miesięcy January 2019 Hiszpania Barcelona

Ten podyplomowy stopień Executive Chef jest trzymiesięcznym kursem przygotowanym specjalnie dla szefów kuchni, którzy chcą pójść o krok dalej w swoim szkoleniu akademickim, koncentrując się na zarządzaniu profesjonalną kuchnią. [+]

Ten stopień podyplomowy jest skierowany do kucharzy lub kucharzy, którzy chcą prowadzić profesjonalną kuchnię

Ten podyplomowy stopień Executive Chef jest trzymiesięcznym kursem przygotowanym specjalnie dla szefów kuchni, którzy chcą pójść o krok dalej w swoim szkoleniu akademickim, koncentrując się na zarządzaniu profesjonalną kuchnią.

Program obejmuje pięć modułów szkoleniowych:

Biznes i ludzie, który zapewnia studentom biznesową wizję ich kuchni i umieszcza ją w kontekście ludzkiego zespołu, który poprowadzą.Zarządzanie ekonomiczne, które zapewnia studentom kontekst ekonomiczny ich pracy, w tym aspekty finansowe, pomiarowe i kontrolne.Zarządzanie procesami, które dostarcza uczniom narzędzi i osądów niezbędnych do logistycznego zarządzania ich kuchnią i ich ludźmi.Lateral Skills, która rozwija umiejętności zarządzania ludźmi, którzy tworzą zespół roboczy i dostawców.Warsztaty, które składają się z serii praktycznych warsztatów mających na celu zwiększenie postaw związanych z umiejętnościami opracowanymi przez Program... [-]

Kurs podyplomowy w zarządzaniu restauracją

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 15 tygodnie January 2019 Hiszpania Barcelona

Pierwszy moduł studiów magisterskich w zarządzaniu restauracją - MRBM. [+]

Pierwszy moduł studiów magisterskich w zarządzaniu restauracją - MRBM

Skuteczne zarządzanie restauracją jest wyzwaniem ze względu na swoją złożoność. Pomyślne zarządzanie restauracją wymaga czegoś więcej niż oferowania zbilansowanego menu przeznaczonego do generowania przychodów. Wiele czynników odgrywa rolę w zarządzaniu restauracją: zdolność do nawiązywania relacji z klientami, poszukiwania biznesu w mediach cyfrowych, zdolność do skutecznego reagowania na popyt, budowania relacji opartych na zaufaniu i radzenia sobie z dostawcami to czynniki, które odgrywają rolę w zarządzaniu restauracją.

Kontrola nad tymi czynnikami jest kluczowa, aby móc w bezpieczny i spójny sposób wdrożyć wszystko, co omówiliśmy i zaplanowaliśmy dla naszej firmy. Jest to sektor w stanie ciągłych zmian, gdzie konkurencja jest zacięta i gdzie trzeba reagować na oczekiwania klientów. W rezultacie nowości i trendy muszą być narzędziami, które pomagają nam ulepszać i zarządzać naszym biznesem na drodze do sukcesu.... [-]


Podyplomowe Studium Strategicznego Zarządzania Restauracjami

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 15 tygodnie January 2019 Hiszpania Barcelona

W ramach tego programu studiów podyplomowych zdobędziesz kluczową wiedzę potrzebną do opracowania biznesplanu, który zwiększy szanse powodzenia nowych inicjatyw biznesowych lub, w przypadku istniejących firm, nowych podejść. [+]

Aby firma cateringowa mogła się rozwijać, musi skutecznie reagować na otoczenie zewnętrzne, nie tracąc z pola widzenia dostępnych zasobów, własnych możliwości i mocnych stron. Z tego powodu, niezależnie od wielkości firmy, kluczowe jest posiadanie narzędzi do analizy i narzędzi planowania, które zapewniają nam strategiczne podejście potrzebne do określenia sytuacji naszej firmy i jej otoczenia. Tylko w ten sposób będzie mógł wybrać i wdrożyć najbardziej odpowiednie i konkurencyjne strategie dla swojego wzrostu.

W ramach tego programu studiów podyplomowych zdobędziesz kluczową wiedzę potrzebną do opracowania biznesplanu, który zwiększy szanse powodzenia nowych inicjatyw biznesowych lub, w przypadku istniejących firm, nowych podejść. W obu przypadkach wdrożenie biznesplanu musi wykorzystywać metody ułatwiające zarządzanie projektem w kontrolowanym środowisku, aby uniknąć niespodzianek i nieprzewidzianych zdarzeń.... [-]


Specjalista studiów podyplomowych w Deserach Restauracyjnych

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 3 miesięcy May 2019 Hiszpania Barcelona

Ten kurs ma na celu nauczyć uczniów technik tworzenia deserów i metodologii tworzenia, które zapewnią zaskoczenie Twojego gościa. [+]

Obszar restauracji w restauracji to wielkie wyzwanie dla dobrego szefa kuchni, ponieważ łączy w sobie wiele kluczowych elementów: jest to ostatni akt naszej pracy i pojawia się, gdy gość zaspokaja ich apetyt. Aby sprostać temu wyzwaniu, należy obudzić podstawowe zmysły knajpki za pomocą naprawdę kuszącej propozycji.

Ten kurs ma na celu nauczyć uczniów technik tworzenia deserów i metodologii tworzenia, które zapewnią zaskoczenie Twojego gościa.

Dla nas słodycze to alchemia tekstur, matryc, zapachów, smaków, produktów, podróży i doświadczeń. Joan i Jordi Roca

Cele

1. Przekazanie wiedzy o podstawach słodyczy i ich zastosowaniu do współczesności. Analizować paradygmat świata słodyczy w aktualnym cateringu i cukiernictwie.... [-]


Specjalista studiów podyplomowych w kuchni ognia

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 3 miesięcy January 2019 Hiszpania Barcelona

Ceramika, rzeźba, szkło .... istnieje wiele dyscyplin artystycznych, w których ogień odgrywa kluczową rolę. Kuchnia to kolejna. [+]

Ceramika, rzeźba, szkło .... istnieje wiele dyscyplin artystycznych, w których ogień odgrywa kluczową rolę. Kuchnia to kolejna. Zarówno bezpośrednio, jak i pośrednio, a od czasów starożytnych w kuchni używano ognia: jest on głównym składnikiem, a zarazem najtrudniejszym, który czasami nie ma znaczenia ani uwagi, na którą zasługuje. Nie bez powodu kuchenki znajdują się w sercu każdej kuchni.

Płomień palnika tnącego, ciepło otwartego grilla, gotowanie w piecu-BBQ, piece na wolnym powietrzu i sztuka palenia to różne techniki i metody radzenia sobie z ogniem wymagającym wykwintnej nauki. Jednak gotowanie próżniowe i niskie temperatury otwierają także szeroką gamę możliwości dla naszych kuchni. Płomień pieca opalanego drewnem lub pieca parowego, moc pieców, a nawet kuchenki mikrofalowej. Nie chodzi tylko o to, jak używany jest ogień, ale także o różnych temperaturach, które dają nam szeroki wachlarz kulinarnych uczuć.... [-]


Specjalista studiów podyplomowych w zakresie cateringu i imprez gastronomicznych

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 3 miesięcy January 2019 Hiszpania Barcelona

Bankiet, impreza cateringowa lub kolacja grupowa to wyjątkowe wydarzenie. Nie przygotowuje się prezentacji posiłku jak w tradycyjnej restauracji: nie ma takich samych wpisów lub ten sam protokół dla usługi. [+]

Bankiet, impreza cateringowa lub kolacja grupowa to wyjątkowe wydarzenie. Nie przygotowuje się prezentacji posiłku jak w tradycyjnej restauracji: nie ma takich samych wpisów lub ten sam protokół dla usługi.

Kuchnia na bankiety ma swoje specyfiki, które wykraczają poza kuchnię w restauracji. Przygotowując jedzenie dla grupy, obowiązują zasady i wymagania oraz logistyka i wykonanie, które różnią się od tradycyjnych usług gastronomicznych. Ani koszty, ani marże nie są podobne do tradycyjnych restauracji. Szef kuchni musi przyjąć inny sposób myślenia - podobnie jak maitre - i organizator wydarzeń wkracza w ten sam sposób, co menedżer posiłków i napojów w hotelu.... [-]


Specjalista studiów podyplomowych w zakresie czekolady

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 3 miesięcy January 2019 Hiszpania Barcelona

Uważany za pokarm bogów, czekolada nigdy nie pozostawia nikogo nieporuszonego. Budzi pasje i zawsze jest na to miejsce. O wiele więcej niż batonik czekolady, kakao to żywa historia cywilizacji i rozwoju wielu kultur. [+]

Uważany za pokarm bogów, czekolada nigdy nie pozostawia nikogo nieporuszonego. Budzi pasje i zawsze jest na to miejsce. O wiele więcej niż batonik czekolady, kakao to żywa historia cywilizacji i rozwoju wielu kultur. Z tego powodu w CIB chcemy odkryć zamiłowanie do brązowego złota w kuchni i produkcji słodyczy.

Ten kurs jest przeznaczony dla szefów kuchni i profesjonalnych cukierników, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę i uzyskać szeroką wizję możliwości tego poszukiwanego składnika, od jego początków do kulinarnej awangardy i przemian oferowanych przez kakao, dostarczając uczniom nowej wiedzy i nowe techniki do zastosowania w ich kuchniach.

Cele

1. Szkolić profesjonalistów, aby mieli solidną specjalizację w czekoladzie.... [-]


Specjalista studiów podyplomowych w zakresie kuchni molekularnej

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 3 miesięcy September 2019 Hiszpania Barcelona

Kuchnia rozwinęła się bardziej w ciągu ostatnich 25 lat niż w ciągu ostatnich 250 lat. Kuchnia to nauka, fizyka i chemia. W rezultacie na tym kursie będą mieli Państwo u boku naukowców, fizyków i chemików, a także wspaniałych kucharzy świata. [+]

Kuchnia rozwinęła się bardziej w ciągu ostatnich 25 lat niż w ciągu ostatnich 250 lat. Kuchnia to nauka, fizyka i chemia. W rezultacie na tym kursie będą mieli Państwo u boku naukowców, fizyków i chemików, a także wspaniałych kucharzy świata.

Przywołają swoją wiedzę do kuchni i przekazują ją uczniom w celu usystematyzowania procesów, konceptualizacji projektów, zbadania zachowania gazów w karbonatyzacji i odkrycia odpowiedzi emulsji przez sos przy użyciu najnowocześniejszych narzędzi i maszyn.

Ten kurs wykracza daleko poza kuchnię awangardową. Ten kurs wykracza poza stare paradygmaty łamania zasad i prowadzi nas do gastronomii przyszłości, stawiając naukę w służbie sektora gastronomicznego.... [-]


Specjalista studiów podyplomowych w zakresie zintegrowanego zdrowego gotowania

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 3 miesięcy January 2019 Hiszpania Barcelona

Zdrowa kuchnia jest w modzie. Teraz bardziej niż kiedykolwiek. Ale oprócz tego, że są zdrowi, ludzie chcą, aby ich kuchnia była gastronomiczna. [+]

Zdrowa kuchnia jest w modzie. Teraz bardziej niż kiedykolwiek. Ale oprócz tego, że są zdrowi, ludzie chcą, aby ich kuchnia była gastronomiczna. Szefowie kuchni stają się eko-szefami kuchni, zielonymi szefami kuchni, szefami kuchni, którzy starają się zmienić świat w oparciu o zdrowe produkty, zrównoważony rozwój i środowisko ...

Odżywianie i dieta są pełne stygmatyzacji w społeczeństwie, które szuka trendów, marek, nazw, koncepcji, szybkiej diety, a przede wszystkim wielu cudów. W tym studium podyplomowym chcemy stworzyć nowy wymiar zdrowej kuchni, jako główny element paradygmatu spożywczego oraz myśli kulinarnej i gastronomicznej. Chcemy zburzyć konceptualne bariery diet i znaleźć w sobie integrację zdrowego odżywiania, stylu życia i produktów oraz sposobu ich przyrządzania.... [-]


Studia podyplomowe w zarządzaniu restauracją Executive

Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 15 tygodnie January 2019 Hiszpania Barcelona

Zdobywanie wiedzy i kontrola nad działalnością firmy daje nam spokój ducha i wizję potrzebną przy proponowaniu zmian, podejmowaniu nowych ryzyk i wyborze nowych formatów odpowiadających potrzebom rynku. Zdolność do przewidywania zmian ma ogromne znaczenie. W tym celu musimy znać zasoby, którymi dysponujemy, abyśmy mogli zoptymalizować je bez niespodzianek. [+]

Zdobywanie wiedzy i kontrola nad działalnością firmy daje nam spokój ducha i wizję potrzebną przy proponowaniu zmian, podejmowaniu nowych ryzyk i wyborze nowych formatów odpowiadających potrzebom rynku. Zdolność do przewidywania zmian ma ogromne znaczenie. W tym celu musimy znać zasoby, którymi dysponujemy, abyśmy mogli zoptymalizować je bez niespodzianek.

Cele podyplomowego programu Executive Management Management to:

Aby uczyć studentów jak uzyskać jak najwięcej z zakładu i jego personelu.Aby poznać go dogłębnie i poprowadzić zespoły robocze.Aby dać uczniom szeroką ekonomiczną wizję biznesu, aby go wykorzystać i zmaksymalizować jego wydajność.20% kursu ma na celu przekazanie studentom niezbędnych umiejętności w zakresie technik negocjacyjnych, intensywnej komunikacji, zarządzania wartościami i zarządzania kryzysowego, ze szczególnym naciskiem na trzy najbardziej prawdopodobne scenariusze przyszłych modeli biznesowych, w tym trzy sześciogodzinne doświadczenia Odwiedziny.... [-]