Read the Official Description

Jako prekursor nowoczesnej kuchni Auguste Escoffier był pierwszym szefem kuchni w Ritz Paris. Od 1988 roku Ecole Ritz Escoffier , budowany na jego cześć, wiernie i z pasją przekazywał wartości, które cenił: Umiejętności, Kreatywność i dążenie do Doskonałości.

Ecole Ritz Escoffier to światowej sławy instytucja, w sercu kuchni Ritz Paris, oferująca programy studiów w języku angielskim i francuskim dla każdego, kto chce nauczyć się podstaw, ćwiczyć karierę lub brać udział w kursach mistrzowskich w dziedzinie kulinarnej i cukierniczej sztuka. Od początkujących kucharzy po ekspertów z Haute Cuisine, szefowie kuchni przybywają tutaj, by poznać nieocenione umiejętności handlu.

Nasz zespół szefów kuchni i ekspertów, przeszkolony w najlepszych restauracjach we Francji i na całym świecie, z pasją kontynuuje i przekazuje swoje umiejętności profesjonalnym stażystom na wszystkich poziomach. Oprócz przepisów i technik uczniowie uczą się subtelności składników i smaków i stają się ambasadorami ciągle rozwijającej się sztuki. Ecole Ritz Escoffier_Cuisine principale © Vincent Leroux (2)Ecole Ritz Escoffier Cuisine principale © Vincent Leroux

Komfort i innowacja w najlepszym wydaniu. Najnowocześniejszy sprzęt szkoły opracowany przez szefów kuchni i komitet dydaktyczny to idealny zestaw narzędzi do odkrywania najlepszych technik gotowania i pieczenia ciast. Istnieją dwie kuchnie demonstracyjne i jedno laboratorium cukiernicze, które oferuje uczestnikom optymalny komfort i warunki nauki.

Programs taught in:
Język angielski
Francuski

Ta szkoła oferuje również:


Ecole Ritz Escoffier

Ten dyplom łączy w sobie wszystkie nasze podstawowe programy szkoleniowe: kuchnia francuska - poziom wprowadzający, kuchnia francuska - poziom średnio zaawansowany, kuchn ... [+]

Ecole Ritz Escoffier © Alban Couturier

Ten dyplom łączy w sobie wszystkie nasze podstawowe programy szkoleniowe:

Kuchnia francuska - poziom wprowadzającyKuchnia francuska - poziom średnio zaawansowanyKuchnia francuska - poziom zaawansowanyFrancuskie ciasto - poziom wprowadzającyFrancuskie ciasto - poziom średnio zaawansowanyFrancuskie ciasto - poziom zaawansowany

Ecole Ritz Escoffier Deserts © Alban Couturier

Czas trwania: 24 tygodnieLiczba godzin: 840 godzinStawka: 40.200 € (z VAT)

Dyplom Ritz Escoffier Complete Culinary Arts jest przyznawany po ukończeniu wszystkich sześciu poziomów w programie szkoleniowym. Praca stażystów będzie regularnie sprawdzana, a egzamin będzie odbywał się na końcu każdego poziomu.... [-]

Francja Paris
Otwarta rekrutacja
W pełnym wymiarze godzin
24 tygodnie
Stacjonarne
Czytaj więcej po polsku
Ecole Ritz Escoffier

Ten kurs składa się z 3 poziomów poświęconych poznawaniu podstaw kuchni francuskiej i jest przeznaczony dla początkujących, bez względu na to, czy są entuzjastami czy amb ... [+]

Ten kurs składa się z 3 poziomów poświęconych poznawaniu podstaw kuchni francuskiej i jest przeznaczony dla początkujących, bez względu na to, czy są entuzjastami czy ambitnymi profesjonalistami.

Czas trwania: 12 tygodniLiczba godzin: 420 godzinStawka: 25.400 € (z VAT)Wymagania wstępne

Kandydaci muszą mieć co najmniej 18 lat i muszą ukończyć szkołę średnią.

Godziny zajęć

Od poniedziałku do piątku w godzinach 9: 00-17: 00. Obiad jest wliczony w cenę.

Pod koniec każdego poziomu uczestnik otrzyma certyfikat "Kuchni francuskiej" po stałej ocenie pracy i pomyślnym ukończeniu egzaminu praktycznego. Po zdobyciu wszystkich trzech certyfikatów, praktykant otrzyma dyplom kulinarny Ritz Escoffier.... [-]

Francja Paris
April 2019
W pełnym wymiarze godzin
12 tygodnie
Stacjonarne
Czytaj więcej po polsku
Ecole Ritz Escoffier

Ten program szkoleniowy obejmuje 3 poziomy, poświęcone poznawaniu podstaw francuskiego wyrobu ciast i jest przeznaczony dla początkujących, bez względu na to, czy są entu ... [+]

Ten program szkoleniowy obejmuje 3 poziomy, poświęcone poznawaniu podstaw francuskiego wyrobu ciast i jest przeznaczony dla początkujących, bez względu na to , czy są entuzjastami czy ambitnymi profesjonalistami.

Czas trwania: 12 tygodniLiczba godzin: 420 godzinStawka: 21,900 € (z VAT)Wymagania wstępne

Kandydaci muszą mieć co najmniej 18 lat i muszą ukończyć szkołę średnią.

Godziny zajęć

Od poniedziałku do piątku, od 8:30 do 16:30. Obiad jest wliczony w cenę.

Na koniec każdego poziomu uczestnik otrzymuje certyfikat "Francuskiego cukiernictwa" po stałej ocenie pracy i pomyślnym ukończeniu egzaminu praktycznego. Po zdobyciu wszystkich trzech świadectw, uczestnik otrzyma dyplom Ritz Escoffier Pastry Diploma.... [-]

Francja Paris
April 2019
W pełnym wymiarze godzin
12 tygodnie
Stacjonarne
Czytaj więcej po polsku
Ecole Ritz Escoffier

Programy szkoleniowe na poziomie zaawansowanym przeznaczone dla uznanych specjalistów z branży piekarniczej i cukierniczej. ... [+]

Programy szkoleniowe na poziomie zaawansowanym przeznaczone dla uznanych specjalistów z branży piekarniczej i cukierniczej.

Czas trwania: 3 dniLiczba godzin: 21 godzinStawka: 1,500 € (z VAT)

Certyfikat jest przyznawany stażyście na końcu każdego programu szkoleniowego.

Sesje będą odbywać się pod warunkiem, że zarejestrowanych jest co najmniej 4 studentów.

Regionalne francuskie specjały i viennoiseries

Szansa na udaną podróż po Francji i odkrywanie sekretów tworzenia doskonałych viennoiserów

Cele kursuOdkryj i przygotuj regionalne specjały z całej FrancjiOpanuj zagniatanie, składanie, kształtowanie i pieczenie chlebaZrozum proces fermentacjiW programieKlasyczne i nowoczesne regionalne specjałyViennoiseries, klasyczny i luksusowy stylPrzenośne ciasta i ciastka... [-]
Francja Paris
March 2019
W pełnym wymiarze godzin
3 dni
Stacjonarne
Czytaj więcej po polsku
Ecole Ritz Escoffier

Programy szkoleniowe na poziomie zaawansowanym przeznaczone dla uznanych specjalistów ds. Usług gastronomicznych. ... [+]

Programy szkoleniowe na poziomie zaawansowanym przeznaczone dla uznanych specjalistów ds. Usług gastronomicznych.

Czas trwania: 3 dniLiczba godzin: 21 godzinStawka: 1 800 € (z VAT)

Certyfikat jest przyznawany stażyście na końcu każdego programu szkoleniowego.

Sesje będą odbywać się pod warunkiem, że zarejestrowanych jest co najmniej 4 studentów.

Wędliny

Sztuka gotowanych i peklowanych mięs

Wejdź do świata wędlin dzięki naszemu trzydniowemu programowi szkoleniowemu i zostań ekspertem w rzemieślniczych wędlinach.

Cele kursuDowiedz się, jak odegrać, marynować i gotować foie grasDowiedz się, jak zdekonspirować mięso i drób oraz zrobić farsz i galaretkiOdkryj kreatywne techniki galwanizowania i prezentacji apetycznej tablicy wędliniarskiejW programieTerrines, pasztety z croûte, balloty i luksusowe foie grasKiełbaski Boudin, salami i paupiette... [-]
Francja Paris
March 2019
W pełnym wymiarze godzin
3 dni
Stacjonarne
Czytaj więcej po polsku