Ecole Ritz Escoffier

Wstęp

Przeczytaj oficjalny opis

Pionierem nowoczesnej kuchni, Auguste Escoffier był pierwszym szef kuchni z hotelu Ritz Paris.

Ecole Ritz Escoffier hołd nadawania od 1988 roku z dokładnością i pasją wartości, które były mu drogie:

profesjonalizm,

kreatywność,

Badania Doskonałości.

Ecole Ritz Escoffier_ © Alban Couturier (32)

Ritz Escoffier Szkoła © Alban Couturier

Stać się międzynarodowym punktem odniesienia, szkoła tworzą przyjazną atmosferę Heads jutra. Na jego restytucji, szkoła zaprezentowała nową przestrzeń do odkrywania francuskiej gastronomii w całej swej okazałości.

Łącząc tradycję, jakość i nowoczesność, Ecole Ritz Escoffier oferuje kursy dyplomowe, prowadzone w języku angielskim i francuskim dla początkujących, szkolenia lub doskonalić się w sztuce kulinarnej.

Od nauki podstaw do Haute Cuisine, poprzez rozwój technik i wiedzy kulinarnej, szefowie jutro nauczyć się umiejętności niezbędne do ich zawodu. Bogate doświadczenia w największych francuskich domów lub międzynarodowym, nasz zespół kucharzy i ekspertów stawia swoje talenty zawodowe uczniów na wszystkich poziomach.

Oprócz receptur i technik, uczą się uchwycić wszystkie subtelności produktu lub smak i są ambasadorami sztuki stale reinvented.

Stale dostosowując lekcje, Ecole Ritz Escoffier stara się tchnąć poczucie odwagi i doskonałości.

Ecole Ritz główny Escoffier_Cuisine © Vincent Leroux (2)

Ecole Ritz Escoffier kuchnia Główna © Vincent Leroux

Nowa kuchnia Ritz Escoffier Szkoły

Koncentrat komfortu i innowacji.

Myślał przez Komitet Szefów i nauczanie, szkoła posiada sprzęt najnowszej generacji, idealne do zwiedzania wszystkich technik gotowania i pieczenia.

Zwiększona pojemność: dwa laboratorium kuchnia i ciasto dla wygody studentów i optymalnych warunków uczenia się.

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski
  • Francuski

Widzieć Dyplomy »

Programy

Ta szkoła oferuje również:


Dyplom z francuskiego mistrza Gastronomii

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 19 tygodnie June 2019 Francja Paris

Dyplom, który reprezentuje najbardziej wszechstronne szkolenie w naszej szkole, łączący wszystkie nasze główne kursy szkoleniowe: kuchnia francuska - wprowadzenie, poziom zaawansowany i poziom wyższy oraz francuskie ciasto Wprowadzenie, poziom zaawansowany i poziom wyższy [+]

Ritz Escoffier Culinary Arts Diploma

Dyplom, który reprezentuje najbardziej wszechstronne szkolenie w naszej szkole, łączący wszystkie nasze główne kursy szkoleniowe: kuchnia francuska - wprowadzenie, poziom zaawansowany i poziom wyższy oraz francuskie ciasto Wprowadzenie, poziom zaawansowany i poziom wyższy. Dyplom Ritz Escoffier Culinary Arts jest przyznawany po ukończeniu wszystkich sześciu poziomów szkolenia. Praca stażystów będzie regularnie sprawdzana, a egzamin będzie odbywał się na końcu każdego poziomu.

Ecole Ritz Escoffier © Alban Couturier Cele treningowe:

przyswajają techniki, aby szanować i cenić produkty spożywcze, przygotowywać i układać potrawy według francuskiego tradycyjnego i nowoczesnego savoir-faireopanuj techniki i naucz się optymalnego wykorzystania sprzęturozwijać kreatywność poprzez interpretację istniejących receptur i tworzenie nowych recepturorganizuj pracę i zarządzaj czasemodkrywaj nowe trendy... [-]

Dyplom z kuchni francuskiej

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 5 - 38 dni September 2019 Francja Paris

Ten kurs składa się z trzech poziomów poświęconych poznawaniu podstaw kuchni francuskiej i jest przeznaczony dla początkujących, bez względu na to, czy są entuzjastami czy ambitnymi profesjonalistami. [+]

kuchnia francuskaPoziom 1: Wprowadzenie

Ten kurs jest poświęcony nauce podstaw kuchni francuskiej i jest przeznaczony dla początkujących, bez względu na to, czy są entuzjastami czy ambitnymi profesjonalistami.

Cele treningowe:

Poznaj podstawowe zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchniRozpocznij naukę o kuchni francuskiejOpanuj podstawowe umiejętności kulinarneMistrzowskie umiejętności i cięcia nożem klasycznymZapoznaj się z tradycyjnymi technikami gotowania

Czas trwania: 5 tygodni

Łączna liczba godzin: 175 godzin

Cena: 10500 €

Poziom 2: Zaawansowany

Ten kurs koncentruje się na doskonaleniu technik gotowania i wiedzy. Przeznaczony dla osób uczących się na poziomie średniozaawansowanym: osoby, które ukończyły kurs "Wprowadzenie".... [-]


Dyplom w cukiernictwie francuskim

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 5 - 24 dni September 2019 Francja Paris

Ten kurs składa się z trzech poziomów poświęconych poznawaniu podstaw francuskiego cukiernictwa i jest przeznaczony dla początkujących, bez względu na to, czy są entuzjastami czy ambitnymi profesjonalistami. [+]

Szkolenia cukierniczePoziom 1: Ciasto francuskie - Wprowadzenie

Szkolenia skupiały się na podstawach francuskiego wyrobu cukiernictwa i przeznaczone dla początkujących: przyszłych specjalistów lub entuzjastów.

Cele treningowe:

Poznaj podstawowe zasady higieny i bezpieczeństwo w laboratorium cukierniczymRozpocznij naukę francuskiego cukiernictwaOpanuj podstawy pracy z workiem do wyciskaniaNaucz się robić herbatniki i niewypełnione ciastkaZapoznaj się z podstawowymi ciastami, kremami i kremami

Czas trwania: 5 tygodni Łączna liczba godzin: 175 godzin Cena: 8900 € Ecole Ritz Escoffier Deserts © Alban Couturier

Poziom 2: Ciasto francuskie - poziom zaawansowany

Szkolenia skupiały się na doskonaleniu technik cukierniczych. Przeznaczony dla osób uczących się na poziomie średniozaawansowanym: osoby, które ukończyły kurs "Wprowadzenie do sztuki francuskiego ciasta".... [-]


Viennoiserie i tresowanie chleba

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 5 dni June 2019 Francja Paris

Szkolenie koncentrowało się na opanowaniu kluczowych technik Viennoiserie i rolkach chlebowych, znanej francuskiej umiejętności. [+]

Trening Viennoiserie i Chleba Szkolenie koncentrowało się na opanowaniu kluczowych technik Viennoiserie i rolkach chlebowych, znanej francuskiej umiejętności.

Ecole Ritz Escoffier produkuje sucrés © Alban Couturier

Cele szkolenia:

Opanować kluczowe sekrety receptur Viennoiserie (rogaliki, briole itp.) Odkryć techniki ugniatania, kształtowania i wytwarzania chleba Opanować fermentację Odkryć kluczową rolę składników Odkryć i zoptymalizować produkcję bułek

Ten program treningowy jest prowadzony przez szefów szefa kuchni Ecole Ritz Escoffier i Ritz Paris. Certyfikat "Viennoiserie and Bread Rolls" wydany po zakończeniu szkolenia.

... [-]