Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Wstęp

Przeczytaj oficjalny opis

Od nagradzanego kulinarne legenda pochodzi Ducasse Edukacja, Wiodącą międzynarodową organizacją profesjonalnych i pre-fachowych szkół artystycznych i kulinarnych, gdzie pasja i oddanie dla sztuki gościnności podkreślają bogatą historię wyjątkowych standardów, wytykanych przez dziesięciolecia praktyki i doświadczenia.


Utworzony w 1999 roku, Ducasse Edukacja wyznacza najwyższe standardy w branży kulinarnej i ciasto z jej kompleksowych HandsOn programów edukacyjnych, które podkreślają praktyczną naukę technik z precyzja, innowacja i rygorystyczne skillsbased metodologia.


"Zawsze starał się przekazać moją wizją kulinarnych i cukierniczych sztuki. Dzielę know-how do wszystkich osób, które chcą wzmocnić swoje umiejętności z jednym hasłem na uwadze: doskonałość w praktyce "Alain Ducasse.

Doskonałość w praktyce


Dwa kampusy są obecnie w Francja: the Centre de formation d'Alain Ducasse (CFAD), specjalizuje się w sztuce kulinarnej i ciasta dla restauracji i Ecole Nationale Supérieure de Patisserie (ENSP), która jest od ponad trzydziestu lat szkoła odniesieniaWe Francji i za granicą, na cieście francuskim, piekarni, czekolady, wyrobów cukierniczych i lodów specjalistów.


Nasze programy cukiernicze oferowana w Ecole Nationale Supérieure de cukiernia:

  • Bachelor in French Pastry Arts
  • Francuskie wyroby cukiernicze
  • Francuskie wyroby czekoladowo-cukiernicze
  • French Bakery Arts
  • Ciasto francuskie Campus: zimowe i letnie sesje
Ecole Nationale Supérieure de Patisserie, Château de Montbarnier
Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski

Widzieć Diplomas » Widzieć Dyplomy » Widzieć Certyfikaty » Zobacz kursy » Widzieć Studia licencjackie »

Programy

Ta szkoła oferuje również:

Certificate

French Pastry Campus

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 2 miesięcy March 2019 Francja Yssingeaux

Czy zawsze chciałeś poznać sekrety francuskiego ciasta? Ducasse Education daje ci możliwość wzięcia intensywnego 2-miesięcznego programu, aby nauczyć się wszystkich podstawowych technik francuskiego cukiernictwa. [+]

Odkryj i poznaj podstawy tradycyjnego francuskiego cukiernictwa poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Od przygotowania podstawowych ciast i kremów po tworzenie deserów nauczysz się podstawowych technik zawodowych. Ukończ swoje szkolenie z miesięcznym stażem opcjonalnym we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.

RODZAJ KLASY • 90% rąk do pracy • 10% teorii

MODUŁY • Podstawowe ciasta, tarty i tartlets • Ciasto parzone • Ciasto francuskie • Urodzinowe ciasta na ciasta • Pieczywo i viennoiseries • Czekolada • Nowoczesne entremety • Przygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowy... [-]


Diploma

Dyplom z francuskiego cukiernictwa

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 7 miesięcy November 2018 Francja Yssingeaux

Czy zawsze uwielbiałeś robić ciastka i zastanawiałeś się, czy to zmiana kariery, której szukasz? Ducasse Education daje ci możliwość wzięcia udziału w intensywnym, 7,5-miesięcznym programie, aby nauczyć się wszystkich podstawowych i wyszukanych technik francuskiego cukiernictwa. [+]

Opanuj podstawy tradycyjnej francuskiej sztuki ciastkarskiej poprzez 5,5-miesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Od odbioru produktów po produkcję, konserwację i pakowanie ciastek i viennoiseries nauczysz się i opanujesz podstawowe techniki profesjonalistów. Dwumiesięczny obowiązkowy staż we francuskiej placówce zakończy szkolenie w celu zastosowania wiedzy w prawdziwym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.

RODZAJ KLASY • 80% rąk do pracy • 20% teorii

MODUŁY • Podstawowe ciasta na ciasta, tarty i tartlets • Ciasto parzone • Ciasto francuskie • Ciasta z ciasta drożdżowego • Ciasta i ciastka • Wzmocnienia techniczne • Ciastka i ciasta • Entremety • Piecyki i piekarnie • Desery galanteryjne • Ciastka tematyczne i weselne • Czekolada • Rewizja , egzamin końcowy i przygotowanie w formie bufetu... [-]


Dyplom

Superior French Arts Dyplom

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 3 miesięcy May 2019 Francja Yssingeaux

Ulepsz swoje umiejętności zawodowe i zdobądź skomplikowane i nowoczesne techniki ciast dzięki intensywnemu dwumiesięcznemu zaawansowanemu szkoleniu. Wzmocnij swoją wiedzę poprzez opanowanie odpowiedniej kombinacji smaków, faktur i kształtów, aby stworzyć wysokiej jakości wypieki z wyszukanymi technikami. [+]

Czy zawsze uwielbiałeś robić ciastka i właśnie zacząłeś zastanawiać się, czy to jest zmiana kariery, której szukasz?

Ulepsz swoje umiejętności zawodowe i zdobądź skomplikowane i nowoczesne techniki ciast dzięki intensywnemu dwumiesięcznemu zaawansowanemu szkoleniu. Wzmocnij swoją wiedzę poprzez opanowanie odpowiedniej kombinacji smaków, faktur i kształtów, aby stworzyć wysokiej jakości wypieki z wyszukanymi technikami. Ukończ swoje szkolenie z miesięcznym stażem opcjonalnym we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.... [-]


Kursy

Francuska czekolada

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 2 miesięcy May 2019 Francja Yssingeaux

Intensywny dwumiesięczny program do nauki wszystkich podstawowych i dopracowanych technik Czekolady i Cukiernictwa. [+]

Opanuj podstawy czekolady i cukiernictwa poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Poznasz i zastosujesz niezbędne techniki zawodowe do produkcji czekolady, słodyczy, wypieków na bazie czekolady i dzieł artystycznych. Ukończ swoje szkolenie z miesięcznym stażem opcjonalnym we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Korzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, osiągnąć sprawną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację. RODZAJ KLASY • 80% rąk do pracy • 20% teorii

MODUŁY • Czekolada • Cukiernia • Wypieki na bazie czekolady • Artystyczna czekolada i kawałki cukru • Przygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowy... [-]


Francuska piekarnia Arts

Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 2 miesięcy May 2019 Francja Yssingeaux

Intensywny 2-miesięczny program do nauki podstawowych technik i sekretów tradycyjnego francuskiego chleba i viennoiseries. [+]

Opanuj podstawy tradycyjnej francuskiej sztuki piekarniczej poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Od przygotowania zwykłych, tradycyjnych lub specjalnych pieczywa po tworzenie spienionych lub pekińskich viennoiseries nauczysz się podstawowych technik profesjonalistów. Ukończ swoje szkolenie z miesięcznym stażem opcjonalnym we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.

RODZAJ KLASY • 85% rąk do pracy • 15% teorii

MODUŁY • Pieczywo i viennoiseries (tradycyjne, regionalne, specjalne i przyozdobione pieczywo i viennoiseries) • Regionalne ciasta i desery • Przekąski i produkty spożywcze • Pieczywo w stylu Meilleur Ouvrier de France • Przygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowy... [-]


Kontakt
Adres lokalizacji
Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie,
125, Allée du Château de Montbarnier

Yssingeaux, Auvergne-Rhône-Alpes, 43200 FR