Przeczytaj oficjalny opis

Od nagradzanego kulinarne legenda pochodzi Ducasse Edukacja, Wiodącą międzynarodową organizacją profesjonalnych i pre-fachowych szkół artystycznych i kulinarnych, gdzie pasja i oddanie dla sztuki gościnności podkreślają bogatą historię wyjątkowych standardów, wytykanych przez dziesięciolecia praktyki i doświadczenia.


Utworzony w 1999 roku, Ducasse Edukacja wyznacza najwyższe standardy w branży kulinarnej i ciasto z jej kompleksowych HandsOn programów edukacyjnych, które podkreślają praktyczną naukę technik z precyzja, innowacja i rygorystyczne skillsbased metodologia.


"Zawsze starał się przekazać moją wizją kulinarnych i cukierniczych sztuki. Dzielę know-how do wszystkich osób, które chcą wzmocnić swoje umiejętności z jednym hasłem na uwadze: doskonałość w praktyce "Alain Ducasse.

Doskonałość w praktyce


Dwa kampusy są obecnie w Francja: the Centre de formation d'Alain Ducasse (CFAD), specjalizuje się w sztuce kulinarnej i ciasta dla restauracji i Ecole Nationale Supérieure de Patisserie (ENSP), która jest od ponad trzydziestu lat szkoła odniesieniaWe Francji i za granicą, na cieście francuskim, piekarni, czekolady, wyrobów cukierniczych i lodów specjalistów.


Nasze programy cukiernicze oferowana w Ecole Nationale Supérieure de cukiernia:

  • Bachelor in French Pastry Arts
  • Francuskie wyroby cukiernicze
  • Francuskie wyroby czekoladowo-cukiernicze
  • French Bakery Arts
  • Ciasto francuskie Campus: zimowe i letnie sesje
Ecole Nationale Supérieure de Patisserie, Château de Montbarnier
Programy prowadzone przez:
Język angielski

Ta szkoła oferuje również:

Dyplom

Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Czy zawsze uwielbiałeś robić ciastka i zastanawiałeś się, czy to zmiana kariery, której szukasz? Ducasse Education daje ci możliwość wzięcia udziału w intensywnym, 7,5-mi ... [+]

Opanuj podstawy tradycyjnej francuskiej sztuki ciastkarskiej dzięki 5,5-miesięcznemu intensywnemu treningowi zawodowemu. Od odbioru produktów po produkcję, konserwację i pakowanie ciastek i viennoiseries nauczysz się i opanujesz podstawowe techniki profesjonalistów. Dwumiesięczny obowiązkowy staż we francuskim zakładzie zakończy szkolenie w celu zastosowania wiedzy w rzeczywistym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.

Typ klasy80% rąk do pracy20% teoriiModułyPodstawowe ciasta na ciasta, tarty i tartaletkiCiasto chouxCiasto francuskieCiasta z ciasta liściastegoGąbki i herbatnikiWzmocnienie technicznePetits-fours i ciastkaEntremetyViennoiseries i piekarniaPlaterowane deseryCiastka tematyczne i weselneCzekoladaRewizja, egzamin końcowy i przygotowanie w formie bufetu Program zawiera... [-]
Francja Yssingeaux
November 2019
W pełnym wymiarze godzin
7 miesięcy
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Ulepsz swoje umiejętności zawodowe i zdobądź skomplikowane i nowoczesne techniki ciast dzięki intensywnemu dwumiesięcznemu zaawansowanemu szkoleniu. Wzmocnij swoją wiedzę ... [+]

Czy zawsze uwielbiałeś robić ciastka i właśnie zacząłeś zastanawiać się, czy to jest zmiana kariery, której szukasz?

Ulepsz swoje umiejętności zawodowe i zdobądź skomplikowane i nowoczesne techniki ciast dzięki intensywnemu dwumiesięcznemu zaawansowanemu szkoleniu. Wzmocnij swoją wiedzę poprzez opanowanie odpowiedniej kombinacji smaków, faktur i kształtów, aby stworzyć wysokiej jakości wypieki z rozbudowanymi technikami. Uzupełnij swój trening o miesięczny staż fakultatywny we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.... [-]

Francja Yssingeaux
August 2019
W pełnym wymiarze godzin
3 miesięcy
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku

Kursy

Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Intensywny dwumiesięczny program do nauki wszystkich podstawowych i dopracowanych technik Czekolady i Cukiernictwa. ... [+]

Opanuj podstawy czekolady i cukiernictwa poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Poznasz i zastosujesz niezbędne techniki zawodowe do produkcji czekolady, słodyczy, wypieków na bazie czekolady i dzieł artystycznych. Uzupełnij swój trening o miesięczny staż fakultatywny we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Korzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, osiągnąć sprawną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.

Typ klasy80% rąk do pracy20% teoriiModułyCzekoladaCukierniaWypieki na bazie czekoladyArtystyczne kawałki czekolady i cukruPrzygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowyTrwanie... [-]
Francja Yssingeaux
May 2019
W pełnym wymiarze godzin
2 miesięcy
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Intensywny 2-miesięczny program do nauki podstawowych technik i sekretów tradycyjnego francuskiego chleba i viennoiseries. ... [+]

Opanuj podstawy tradycyjnej francuskiej sztuki piekarniczej poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Od przygotowania zwykłych, tradycyjnych lub specjalnych pieczywa po tworzenie spienionych lub pekińskich viennoiseries nauczysz się podstawowych technik profesjonalistów. Ukończ swoje szkolenie z miesięcznym stażem opcjonalnym we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.

Typ klasy85% hands-on15% teoriiModułyPieczywo i viennoiseries (tradycyjne, regionalne, specjalne i przyozdobione pieczywo i viennoiseries)Regionalne ciasta i deseryPrzekąski i produkty spożywczePieczywo w stylu Meilleur Ouvrier de FrancePrzygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowyTrwanie... [-]
Francja Yssingeaux
May 2019
W pełnym wymiarze godzin
2 miesięcy
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Czy zawsze chciałeś poznać sekrety francuskiego ciasta? Ducasse Education daje ci możliwość wzięcia intensywnego 2-miesięcznego programu, aby nauczyć się wszystkich podst ... [+]

Odkryj i poznaj podstawy tradycyjnego francuskiego cukiernictwa poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Od przygotowania podstawowych ciast i kremów po tworzenie deserów nauczysz się podstawowych technik zawodowych. Ukończ swoje szkolenie z miesięcznym stażem opcjonalnym we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.

Typ klasy90% rąk do pracy10% teoriiModułyPodstawowe ciasta na ciasta, tarty i tartaletki Ciasto chouxCiasto francuskieCiasta z ciasta liściastegoPieczywo i viennoiseriesCzekoladaNowoczesne entremetyPrzygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowyTrwanie... [-]
Francja Yssingeaux
July 2019
W pełnym wymiarze godzin
2 miesięcy
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku

Campus Insiders - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Location address
Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie,
125, Allée du Château de Montbarnier

Yssingeaux, Auvergne-Rhône-Alpes, 43200 FR