Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie

Wstęp

Przeczytaj oficjalny opis

ECOLE DUCASSE - ENSP

École Nationale Supérieure de Pâtisserie znajduje się w Yssingeaux, we francuskim regionie Owernia. Założona w 1984 roku, jest szkołą referencyjną we Francji - i na całym świecie - dla specjalistów w dziedzinie cukiernictwa, piekarni, czekolady, cukiernictwa i lodów.

Mieszcząca się w Château de Montbarnier szkoła z powodzeniem łączy dziedzictwo z nowoczesnością, oferując wyjątkową rodzinną atmosferę. Każdego roku organizuje wiele prestiżowych wydarzeń kulinarnych, w tym rundy selekcji do konkursu Un des Meilleurs Ouvriers de France i Festival National des Croquembouches.

Nasze programy cukiernicze:

Programy Essentials:

  • Podstawy francuskiego cukiernictwa
  • Francuska czekolada
  • Podstawy francuskiej piekarni

Dyplomy:

  • Dyplom z francuskiego cukiernictwa
  • Dyplom ekspercki w dziedzinie francuskiego cukiernictwa

Lokalizacje

Yssingeaux

Address
Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie,
125, Allée du Château de Montbarnier

43200 Yssingeaux, Owernia-Rodan-Alpy, Francja