Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Wstęp

Przeczytaj oficjalny opis

Od nagradzanego kulinarne legenda pochodzi Ducasse Edukacja, Wiodącą międzynarodową organizacją profesjonalnych i pre-fachowych szkół artystycznych i kulinarnych, gdzie pasja i oddanie dla sztuki gościnności podkreślają bogatą historię wyjątkowych standardów, wytykanych przez dziesięciolecia praktyki i doświadczenia.


Utworzony w 1999 roku, Ducasse Edukacja wyznacza najwyższe standardy w branży kulinarnej i ciasto z jej kompleksowych HandsOn programów edukacyjnych, które podkreślają praktyczną naukę technik z precyzja, innowacja i rygorystyczne skillsbased metodologia.


"Zawsze starał się przekazać moją wizją kulinarnych i cukierniczych sztuki. Dzielę know-how do wszystkich osób, które chcą wzmocnić swoje umiejętności z jednym hasłem na uwadze: doskonałość w praktyce "Alain Ducasse.

Doskonałość w praktyce


Dwa kampusy są obecnie w Francja: the Centre de formation d'Alain Ducasse (CFAD), specjalizuje się w sztuce kulinarnej i ciasta dla restauracji i Ecole Nationale Supérieure de Patisserie (ENSP), która jest od ponad trzydziestu lat szkoła odniesieniaWe Francji i za granicą, na cieście francuskim, piekarni, czekolady, wyrobów cukierniczych i lodów specjalistów.


Nasze programy cukiernicze oferowana w Ecole Nationale Supérieure de cukiernia:

  • Bachelor in French Pastry Arts
  • Francuskie wyroby cukiernicze
  • Francuskie wyroby czekoladowo-cukiernicze
  • French Bakery Arts
  • Ciasto francuskie Campus: zimowe i letnie sesje
Ecole Nationale Supérieure de Patisserie, Château de Montbarnier

Lokalizacje

Yssingeaux

Address
Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie, 125, Allée du Château de Montbarnier
43200 Yssingeaux, Owernia-Rodan-Alpy, Francja