Ecole Ducasse - Paris Campus

Wstęp

Przeczytaj oficjalny opis

KAMPUS ECOLE DUCASSE-PARIS

Nowy flagowy kampus École Ducasse zajmuje wybudowaną w Meudon powierzchnię 5000 m kw. - zamożne przedmieścia Paryża, zaledwie 10 km od centrum stolicy Francji. Usytuowany nad brzegiem Sekwany Meudon był domem dla wielu znanych artystów, w tym rzeźbiarza Auguste'a Rodina.

Jako najnowocześniejsze centrum edukacji kulinarnej, nowy kampus Meudon obejmuje sześć kuchni technicznych do indywidualnego gotowania i konfiguracji brygady, cukiernię, piekarnię, laboratorium innowacji i dwie charakterystyczne restauracje, które zostaną otwarte Publicznie. Zgodnie z filozofią lokalnego zaopatrzenia szefa kuchni Alaina Ducassesa, kampus ma także własne ogrody warzywne i ziołowe.

Nasze programy:

Programy licencjackie:

  • Bachelor in Culinary Arts
  • Bachelor in French Pastry Arts

Programy Essentials:

  • Podstawy sztuki kulinarnej
  • Podstawy zielonej gastronomii
  • Podstawy francuskiego cukiernictwa

Dyplomy:

  • Culinary Arts Diploma
  • Dyplom ekspercki w dziedzinie sztuki kulinarnej
  • Dyplom z francuskiego cukiernictwa

Programy sygnatur:

  • Program podpisu współczesnej gastronomii
  • Haute Cuisine i French Pastry Arts Signature Program

Lokalizacje

Paryż

Address
Centre de Formation Alain Ducasse,
41 rue de l'Abbé Ruellan


95100 Paryż, Île-de-France, Francja

Stypendium Keystone

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium