Sirromet Wines

Wine and Spirits Education Training

Wstęp

Przeczytaj oficjalny opis

O nas

Sirromet to rodzinna winiarnia położona w malowniczej górze Mount Cotton, w niewielkiej odległości od Brisbane i Złotego Wybrzeża. Najnowocześniejsze udogodnienia w hotelu Sirromet to doskonałe miejsce dla miłośników wina i wina. Nasza historia zaczęła się, gdy Terry Morris, przedsiębiorca i biznesmen z Queensland, był w Victorii na przyjęciu z przyjaciółmi. Terry wspomniał, że spróbował dobrego wina z Pasażu Granitowego w Queensland, do którego jego wiktoriańscy przyjaciele śmiali się i powiedzieli: "Nie ma czegoś takiego jak świetne wino z Queensland." To była iskra, której Terry potrzebował, aby stworzyć swoją wizję Sirrometa. Terry zdecydował się na lądowanie w regionie Granite Belt słynącym z wyjątkowej kombinacji bogatej gleby, dużej wysokości i chłodnego klimatu, zapewniając idealne miejsce do uprawy winogron, aw 2000 roku otworzyliśmy nasze drzwi dla publiczności. Wykorzystując tradycyjne metody i nowe technologie, Sirromet produkuje wykwintne wina uznane na światowej scenie. Z dumą zgromadziliśmy ponad 900 prestiżowych krajowych i międzynarodowych nagród w branży wina.

Winiarnia

Położony na malowniczej górze Mount Cotton, zaledwie 30 minut od Brisbane i Złotego Wybrzeża, najnowocześniejsze udogodnienia w hotelu Sirromet obejmują w pełni funkcjonujące winiarnie, piwniczne drzwi, restaurację Lurleen's i taras Tuscan, zapierające dech w piersiach naturalną scenerią z widokiem na zatokę Moreton.

Najnowocześniejsze urządzenia produkcyjne

"Tank Farm" Sirrometa jest domem dla 97 skomputeryzowanych izolowanych zbiorników wina ze stali nierdzewnej. Te imponujące konstrukcje, od 3000 litrów do 80 000 litrów, mają całkowitą pojemność 2,2 miliona litrów. Nasz sprzęt Vintage zawiera pojemnik na winogrona i kruszarkę / destemmer, który może jednocześnie przetwarzać 20 ton winogron, 13 fermentorów czerwonego wina i trzy tłocznie winogron. Na miejscu zainstalowaliśmy dwie linie do butelkowania, aby przejście od zbiornika do butelki przebiegło tak bezproblemowo, jak to tylko możliwe. Młode, świeże białe wina są w całości wytwarzane w zbiorniku i krótko leżakowane, a następnie butelkowane wcześniej, aby zachować intensywny bukiet. Starzenie się po beczce jest nieodzownym elementem procesu produkcji czerwonego wina, a także białego stylu drewna. Sirromet wykorzystuje mieszankę tradycyjnych dębowych beczek, z czego 80% to beczki z francuskiego dębu i 20% beczki z dębu amerykańskiego. Nasze sery Chardonnay i Viognier są tradycyjnie fermentowane w dębach francuskich. Beczki z dębu dodają złożonym smakom i łagodzą wina przez powolne starzenie się przez 10-15 miesięcy. Każda beczka używana jest przez pięć lat, w tym czasie od 4 do 6 różnych win, zanim przejdzie na emeryturę. Sirromet jest także największym producentem luksusowego wina musującego klasy premium w Queensland. Praca z miłością, wina te są starzone przez drożdże drożdżowe przez 3-5 lat lub dłużej po fermentacji butelek, przed przejściem przez dezorganizację, aby usunąć drożdże w przygotowaniu do uwolnienia.

Zrównoważone ekologicznie winiarstwo

Sirromet jest pasjonatem ekologicznej produkcji wina. Nasze inicjatywy obejmują odpowiedzialne zużycie wody, recykling odpadów, oszczędzanie energii, rekultywację, ochronę przyrody i przyjazne środowisku praktyki rolne. Zobowiązujemy się zmniejszyć zależność od wody z sieci, zbierając i oczyszczając wodę deszczową do użytku przenośnego oraz wodę damską do nawadniania. Wszystkie zielone odpady, tektura i papier z winnicy i restauracji - są przetwarzane za pośrednictwem robaka na miejscu w celu późniejszego wykorzystania jako nawóz. Odpady z tworzyw sztucznych i szkła są również poddawane recyklingowi poza terenem zakładu. Sirromet kontynuuje innowacje, aby zwiększyć efektywność i zmniejszyć straty. Począwszy od inteligentniejszego skomputeryzowanego chłodzenia do zastosowania w nowoczesnych "jednoprzebiegowych" systemach filtracyjnych, odzysku ciepła odpadowego do wytwarzania gorącej wody i zmniejszenia emisji dwutlenku węgla przez 200 kW słonecznego PV, naszym zobowiązaniem jest wytwarzanie wina najwyższej jakości bez uszczerbku dla naszych wartości ekologicznych.

Nasze winnice

Na 100 hektarach pod winoroślą winnice Sirrrometa znajdują się na dużej wysokości w regionie Granite Belt Queensland. Położony na wysokości 600-1500 metrów nad poziomem morza i około trzech godzin jazdy na południowy zachód od Brisbane, "Pas granitowy jest jednym z najbardziej ekscytujących miejsc winnych w kraju" Max Allen, The Weekend Australian. Pas Granitowy został utworzony przez starożytne wypiętrzenie tektoniczne, które zmusiło znaczną Granitową Mszę 820 m nad poziomem morza. Z biegiem czasu, bardziej miękkie skały i gleby uległy erozji, pozostawiając wyraźnie rozpoznawalny Granite Plateau. Ze względu na swoją elewację, ten płaskowyż doświadcza jednych z najzimniejszych zim w Australii. Temperatury poniżej zera powodują absorpcję wody w odsłoniętych głazach granitowych i skałach, które zamarzają i rozszerzają się, wtłaczając cząstki mineralne w glebę. To coroczne wzbogacanie gleby pozwala lokalnym winnicom i sadom rosnąć produkty najwyższej jakości o unikalnych, bogatych smakach.

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski

Widzieć Certyfikaty »

Programy

Ta szkoła oferuje również:

Certyfikat

Dyplom z poziomu WSET Level 1 w winach i alkoholach

Stacjonarne 1 dzień November 2018 Australia Mount Cotton

Dla osób, które dopiero rozpoczynają naukę o winach, ta kwalifikacja stanowi praktyczne wprowadzenie do świata wina. Odkryjesz główne rodzaje i style wina poprzez wzrok, węch i smak, a także zdobędziesz podstawowe umiejętności precyzyjnego opisywania win i tworzenia par jedzenia i wina. Po pomyślnym zakończeniu otrzymasz certyfikat WSET i pinezkę. [+]

Przegląd

Dla osób, które dopiero rozpoczynają naukę o winach, ta kwalifikacja stanowi praktyczne wprowadzenie do świata wina. Odkryjesz główne rodzaje i style wina poprzez wzrok, węch i smak, a także zdobędziesz podstawowe umiejętności precyzyjnego opisywania win i tworzenia par jedzenia i wina. Po pomyślnym zakończeniu otrzymasz certyfikat WSET i pinezkę.

Czego się nauczysz

Główne rodzaje i style wina:

Wspólne wina i ich cechy charakterystyczneJak przechowywać i podawać winoZasady parowania jedzenia i winaJak opisać wino za pomocą systematycznego podejścia do degustacji wina (SAT) w systemie WSET Level 1Koszt

295 USD za osobę

Wymaga co najmniej 2-4 tygodni samodzielnego studiowania broszury dostarczonej przez WSET przed rozpoczęciem wykładów 1-dniowych.... [-]


Dyplom z poziomu WSET Level 2 w winach i alkoholach

Stacjonarne 3 dni December 2018 Australia Mount Cotton

Dla osób poszukujących podstawowej wiedzy o winach, ta kwalifikacja bada główne odmiany winorośli i ważne regiony winne, w których są uprawiane. Dowiesz się o stylach win produkowanych z tych winogron, a także o najważniejszych klasyfikacjach i terminologii etykietowania. Zapewniony zostanie również podstawowy przegląd najważniejszych kategorii napojów spirytusowych i likierów. Po pomyślnym ukończeniu otrzymasz certyfikat WSET i pinezkę i będziesz mógł korzystać z powiązanego logo z certyfikatem WSET. [+]

Przegląd

Dla osób poszukujących podstawowej wiedzy o winach, ta kwalifikacja bada główne odmiany winorośli i ważne regiony winne, w których są uprawiane. Dowiesz się o stylach win produkowanych z tych winogron, a także o najważniejszych klasyfikacjach i terminologii etykietowania. Zapewniony zostanie również podstawowy przegląd najważniejszych kategorii napojów spirytusowych i likierów. Po pomyślnym ukończeniu otrzymasz certyfikat WSET i pinezkę i będziesz mógł korzystać z powiązanego logo z certyfikatem WSET.

Czego się nauczyszJak powstaje winoJakie czynniki wpływają na styl winKluczowe białe i czarne odmiany winorośli i ich cechyWażne regiony winiarskie na świecie, w których uprawia się te winogronaProdukcja win musujących, słodkich i wzmocnionychTerminologia etykietZasady parowania żywności i winaGłówne kategorie alkoholi i likierów oraz sposób ich wytwarzaniaJak opisać wino za pomocą systematycznego podejścia do degustacji wina (SAT) w systemie WSET Level 2Koszt... [-]

WSET Level 3 Dyplom w winach i alkoholach

Stacjonarne 5 dni October 2018 Australia Mount Cotton

Dla osób pragnących zagłębić się w świat win, ta kwalifikacja zapewnia szczegółowe zrozumienie uprawy winorośli i produkcji wina. Po ukończeniu będziesz w stanie precyzyjnie ocenić wina i wykorzystać swoje zrozumienie, aby z całą pewnością wytłumaczyć styl i jakość wina. Po pomyślnym ukończeniu otrzymasz certyfikat WSET i pinezkę i będziesz mógł korzystać z powiązanego logo z certyfikatem WSET. [+]

Przegląd

Dla osób pragnących zagłębić się w świat win, ta kwalifikacja zapewnia szczegółowe zrozumienie uprawy winorośli i produkcji wina. Po ukończeniu będziesz w stanie precyzyjnie ocenić wina i wykorzystać swoje zrozumienie, aby z całą pewnością wytłumaczyć styl i jakość wina. Po pomyślnym ukończeniu otrzymasz certyfikat WSET i pinezkę i będziesz mógł korzystać z powiązanego logo z certyfikatem WSET.

Czego się nauczyszKluczowe czynniki w produkcji wina: lokalizacja, winorośl, produkcja wina, dojrzewanie i butelkowanieJak te kluczowe czynniki wpływają na kluczowe cechy głównego zobowiązanegoWciąż wina z całego świataMusujące wina świataWzmocnione wina świataJak zastosować zrozumienie, aby wyjaśnić styl i jakość winaJak smakować wina, opisywać ich cechy i oceniać ich jakość, stosując systematyczne podejście WSET Level 3 do degustacji wina (SAT)Koszt... [-]

Kontakt

Sirromet Wines

Adres 850-938 Mount Cotton Rd, Mount Cotton QLD 4165, Austrália
Mount Cotton, Queensland, Australia
Strona internetowa https://www.sirromet.com/