94 Piekarstwo programs found
Filtry
- Nauka o żywności i napojach
- Sztuka kulinarna
- Piekarstwo
94 Piekarstwo programs found
Filtry
Wyróżniony
Joviat Culinary Arts Academy
Intensywny letni program cukierniczy, piekarniczy i czekoladowy
- Manresa, Hiszpania
Kursy
Pełny etat
2 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Letni intensywny program poświęcony ciastu, pieczeniu i czekoladzie uczy o ewolucji katalońskiego ciasta: tradycyjnego i nowoczesnego. Wprowadzenie do świata czekolady obejmuje technikę temperowania, projektowanie płaskiej czekolady, czekoladowe bonbon, formy do czekolady i projektowanie artystyczne. Różne rodzaje chleba, ciasta francuskiego i viennoiserie (Ensaïmada, Coques i Tortells, Croissant, Brioix...) oraz katalońskie przystawki.
Wyróżniony
Culinary Institute of Barcelona
Profesjonalny kurs ciasta i pieczenia
- Barcelona, Hiszpania
Kursy
Niepełny etat
3 miesiące
W kampusie
Język angielski, Hiszpański
Dla kolejnego pokolenia profesjonalistów, którzy chcą poznać tajniki cukiernictwa, czekoladziarstwa i uzupełnić swoje wykształcenie szefa kuchni lub wejść w świat słodkiej kuchni XXI wieku. Odkryj słodką sztukę wyrobu ciast i czekolady podczas tego kursu wprowadzającego, który poprowadzi Cię do odkrywania świata deserów dla restauracji w międzynarodowym środowisku.
Wyróżniony
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Dyplom z francuskiego i włoskiego cukiernictwa
- Parma, Włochy
- Colorno, Włochy
Dyplom
Pełny etat
2 miesiące
W kampusie
Język angielski
Naucz się sztuki tworzenia francuskich i włoskich wypieków dzięki French and Italian Pastry Arts Diploma, w pełni wciągającemu kursowi prowadzonemu w dwóch krajach. Zaprojektowany dla miłośników ciast, ten wyjątkowy program oferuje: 8 tygodni praktycznych, spersonalizowanych szkoleń 1-miesięczny staż we Francji lub Włoszech (opcjonalnie) prestiżowy wspólny dyplom dwóch uznanych na całym świecie instytucji
Wyróżniony
Culinary Institute Kul IN
Profesjonalne ciasto i słodycze
- Sisak, Chorwacja
Kursy
Pełny etat
12 tygodnie
W kampusie
Język angielski, Włoski
Program Professional Pastry and Confections ma na celu zapewnienie studentom solidnych podstaw i nauczenie ich technik potrzebnych do rozpoczęcia pracy jako cukiernik. Małe grupy pozwalają naszym szefom kuchni na poświęcenie uczniom indywidualnej uwagi i przekazywanie indywidualnych informacji zwrotnych. Studenci spędzają 80% czasu zajęć na praktykach. Program obejmuje produkty piekarnicze i cukiernicze, słodkie i pikantne wypieki, a także podstawowe wypieki włoskie i francuskie. Ponadto studenci zapoznają się z parowaniem win i zarządzaniem restauracją.
Wyróżniony
LaSalle College Vancouver
Dyplom w Pieczeniu
- Vancouver, Kanada
Dyplom
Pełny etat
1 Rok
W kampusie
Język angielski
Najlepsi specjaliści w sztuce kulinarnej robią więcej niż tylko gotować. Zarządzają restauracjami, organizują specjalne imprezy, oferują osobiste usługi szefa kuchni i nie tylko. Jednak dla wielu ostatecznym celem jest posiadanie własnej restauracji
Wyróżniony
FERRANDI Paris
Intensywny Program Profesjonalny w Pieczeniu Chleba (Certyfikat)
- Paris, Francja
Certyfikat
Pełny etat
16 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Techniki francuskiej bagietki, przygotowanie idealnego kruchego rogalika, opanowanie plecionej brioszki: jeśli intryguje Cię chleb i chcesz zdobyć dogłębną, profesjonalną wiedzę na ten temat, ten program jest dla Ciebie! Jeśli jesteś cukiernikiem, który chce dodać nowe umiejętności do swojego repertuaru, szefem kuchni, który chce przygotować domowy chleb w Twojej restauracji, zmieniasz karierę lub przyszłym przedsiębiorcą zajmującym się rzemieślniczym pieczeniem chleba, ten program zapewni Ci dobrą zrozumienie działania i chemii tradycyjnych wypieków oraz technik ręcznych umożliwiających ich samodzielne tworzenie.
Wyróżniony
Edmonds College
Associate of Applied Science w dziedzinie piekarnictwa i cukiernictwa
- Lynnwood, Stany Zjednoczone
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich w dziedzinie nauk stosowanych
Pełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Położony na północ od Seattle, program Baking and Pastry Arts w Edmonds College przygotowuje studentów do kariery w branży piekarniczej. Studenci mogą zdecydować się na zdobycie rocznego certyfikatu piekarskiego lub dwuletniego tytułu Associate of Technical Arts (ATA) Baking Degree. Studenci nauczą się ważnych podstawowych umiejętności, takich jak entremet, ciasta specjalne, desery platerowane, tarty, petit fours, francuskie wypieki, chleb rzemieślniczy i viennoiserie. Oprócz pełnienia roli nabywcy, kierownika piekarni i sous chefa, studenci będą również tworzyć czekoladki, wyroby cukiernicze, tort weselny i jadalne eksponaty.
Wyróżniony
Skagit Valley College
Sztuka kulinarna, piekarnictwo i cukiernictwo, AAS
- Mount Vernon, Stany Zjednoczone
- Oak Harbor, Stany Zjednoczone + 3 more
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich (Associate Degree)
Pełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Program Culinary Arts (CUL) jest jednym z niewielu programów kulinarnych akredytowanych przez prestiżową American Culinary Federation Education Foundation (ACFEF). Treść kursu kładzie nacisk na "praktyczną" pracę laboratoryjną i różnorodne elastyczne techniki nauczania zaprojektowane w celu zaspokojenia potrzeb różnych stylów uczenia się. Nacisk kładziony jest na konieczność zrozumienia przez współczesnego profesjonalistę kulinarnego globalnych trendów żywieniowych i międzynarodowych zasad smakowych w środowisku pracy wrażliwym na różnice kulturowe i ogólne.
Wyróżniony
George Brown College
Dyplom z zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą
- Toronto, Kanada
Dyplom
Pełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Położony w samym sercu Toronto, George Brown stawia Cię w centrum przemysłu piekarniczego i cukierniczego w Kanadzie. Zaprojektowany przez liderów w branży, ten dwuletni program zarządzania sztuką pieczenia i cukiernictwa zapewnia to, co najlepsze z obu światów – zaawansowane szkolenie cukiernicze i umiejętności zarządzania potrzebne do prowadzenia odnoszącej sukcesy firmy.
Wyróżniony
Centennial College
Baking and Pastry Arts Management
- Online Canada
Dyplom
Pełny etat
2 lat
Nauka na odległość
Język angielski
Wyróżniony
Mission College
Associate w Nauce w Piekarnictwie i Cukiernictwie
- Santa Clara, Stany Zjednoczone
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich w dziedzinie nauk ścisłych
Pełny etat
60 godziny
W kampusie
Język angielski
Associate Degree w Piekarnictwie i Cukiernictwie zapewnia umiejętności rynkowe niezbędne do osiągnięcia zaawansowanego sukcesu w branży piekarniczej i restauracyjnej. Absolwenci poznają teorię zarządzania, operacje biznesowe oraz umiejętności w zakresie pieczenia i cukiernictwa niezbędne do rozpoczęcia działalności cukierniczej lub objęcia stanowisk kierowniczych w firmach cukierniczych, cateringowych i restauracyjnych. Zajęcia podstawowe powinny być podejmowane w zalecanej kolejności, aby osiągnąć maksymalny sukces.
Wyróżniony
Laney College
Associate of Science in Baking & Pastry
- Oakland, Stany Zjednoczone
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich w dziedzinie nauk ścisłych
Pełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Laney College oferuje dwa kierunki w sztuce kulinarnej. Te dwuletnie programy certyfikacyjne zapewniają studentom praktyczną wiedzę, umiejętności i doświadczenie, aby odnieść sukces w kreatywnej i satysfakcjonującej karierze w branży restauracyjnej i hotelarskiej.
Wyróżniony
Riverside City College
Associate of Science w Piekarnictwie i Cukiernictwie
- Riverside, Stany Zjednoczone
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich w dziedzinie nauk ścisłych
Pełny etat
1 Rok
W kampusie
Język angielski
Program pieczenia i ciastek w Riverside City College koncentruje się na celach profesjonalnej nauki za pośrednictwem naszego działu kariery i edukacji technicznej. W miarę rozwoju programu uczniowie z naszej społeczności i okolic poznają podstawy sztuki pieczenia i cukiernictwa, od formułowania ciasta drożdżowego po ciasta i ciastka z całego świata. Dodatkowo studenci poznają właściwe praktyki bezpieczeństwa żywności i higieny określone przez branżowe standardy. Ta wiedza jest wychwytywana za pomocą tradycyjnych stylów uczenia się, a także praktycznego podejścia, dzięki któremu uczniowie mogą lepiej zrozumieć materiał. W miarę przechodzenia przez program uczniowie nadal reprezentują swoje osobiste style i pochodzenie kulturowe, od deserów na talerzu po zaawansowane techniki, takie jak kunszt czekoladowy i cukrowy. Uczniowie są zachęcani poprzez krytyczne myślenie o funkcjonowaniu składników do pieczenia i rolach, jakie odgrywają w całym procesie pieczenia. Aby jeszcze bardziej poszerzyć swoją wiedzę i dotrzeć do społeczności, uczniowie będą musieli komunikować się i współpracować z partnerami branżowymi i liderami w celu utrwalenia wiedzy.
Wyróżniony
Santa Barbara City College
Nagroda za umiejętności w zakresie pieczenia i cukiernictwa
- Santa Barbara, Stany Zjednoczone
Kursy
Pełny etat
W kampusie
Program School of Culinary Arts and Hotel Management rozwija umiejętności i kompetencje na stanowiskach w branży hotelarskiej. Ten wyjątkowy program odzwierciedla standardy branżowe, zapewniając szkolenia w realistycznym środowisku pracy. Studenci mają możliwość wyboru programu hotelarskiego lub restauracyjno-kulinarnego.
Wyróżniony
Charles Darwin University
Certificate III in Baking
- Darwin, Australia
Certyfikat
Pełny etat
1 Rok
W kampusie
Język angielski
Popularny rodzaj stopnia naukowego
Zobacz mniej
Popularny tryb studiów
Kurs akademicki Programy w Nauka o żywności i napojach Sztuka kulinarna Piekarstwo
Program lub kurs pieczenia może być doskonałą opcją dla uczniów, którzy pasjonują się wypiekami, deserami i pieczywem lub po prostu chcą dowiedzieć się więcej o pieczeniu i o nauce, która za nim stoi. Może obejmować różne techniki oraz kursy bezpieczeństwa żywności i zarządzania kuchnią.