10 Kuchnia włoska degrees found
- Nauka o żywności i napojach
- Dania kuchni międzynarodowej
- Kuchnia włoska
- Europie10
10 Kuchnia włoska degrees found
Wyróżniony
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Włoski program makaronowy
- Parma, Włochy
Certyfikat
Pełny etat
3 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Ten wyjątkowy kurs oferuje studentom możliwość wejścia w świat włoskiej produkcji makaronu, ucząc się konkretnych technik zarówno suchego, jak i świeżego makaronu, a także tego, jak radzić sobie z produkcją do sprzedaży bezpośredniej i usług cateringowych. Jest to doskonała okazja dla wszystkich studentów zagranicznych, którzy chcą nauczyć się technik wytwarzania i produkcji makaronu, zarówno dla laboratorium świeżego makaronu, jak i cateringu, aby zdobyć prawdziwe doświadczenie zawodowe i zrobić krok naprzód w kierunku przedsiębiorczości w branży.
Wyróżniony
Accademia Italiana Chef S.r.l.
Kurs mistrzowski pizzy i pieczenia chleba
- Florence, Włochy
Kursy
Pełny etat
2 tygodnie
W kampusie
Język angielski
"Master of Pizza", dostępny wyłącznie we Florencji (Toskania), to 70-godzinny intensywny kurs trwający dwa tygodnie, podczas którego uczestnicy opanowują fermentację ciasta, wybór dodatków i profesjonalne techniki pieczenia. Każdy krok jest praktyczny, zapewniając rzeczywiste doświadczenie edukacyjne.
Wyróżniony
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Włoski program kulinarny
- Parma, Włochy
Certyfikat
Pełny etat
1 Rok
W kampusie
Język angielski
Nowy Włoski Program Kulinarny to roczny kurs, realizowany w dwóch jednostkach edukacyjnych. Jest to idealny kurs, jeśli szukasz prawdziwego pełnego zanurzenia się w włoskiej kuchni i pełnego doświadczenia w nauce, aby zostać profesjonalnym szefem kuchni kuchni włoskiej.
Wyróżniony
Accademia Italiana Chef S.r.l.
Kurs mistrzowski makaronów i sosów
- Florence, Włochy
- Lecce, Włochy
Kursy
Pełny etat
2 tygodnie
W kampusie
Język angielski
"Master of Pasta", odbywający się we Florencji (Toskania) i Lecce (Apulia), to 70-godzinny program szkoleniowy trwający dwa tygodnie, koncentrujący się na produkcji świeżego makaronu, od tradycyjnych regionalnych przepisów po nowoczesne techniki. Studenci pracują bezpośrednio z wysokiej jakości składnikami, ucząc się tworzyć autentyczne włoskie smaki pod okiem doświadczonych szefów kuchni.
Italian Institute For Advanced Culinary & Pastry Arts
PIZZA, FOCACCIA I CHLEBY SPECJALNE
- Calabria, Włochy
Certyfikat
W kampusie
Włoski
Ten dynamiczny program praktyczny rozpoczyna się od rozszerzonej degustacji surowych składników potrzebnych do przygotowania doskonałej pizzy, focacci i specjalnego chleba zgodnie z włoską tradycją. Nauka o wytwarzaniu naturalnych drożdży, zakwasu i ich ewentualne wymagania dotyczące fermentacji są szczegółowo omówione. Niezależnie od tego, czy jest wypiekana na palenisku, czy też tradycyjnie, Pizza nadal ma największy udział we wszystkich sektorach żywności i napojów na świecie zachodnim. Chociaż wiele krajów ma różne sposoby przyrządzania tych klasycznych potraw, ważne jest, aby pamiętać, że są one prawdziwie włoskie i nie ma lepszego miejsca na świecie do opanowania tej sztuki niż Włochy.
The Umbra Institute
CERTYFIKAT W BADANIACH ŻYWNOŚCI
- Perugia, Włochy
Certyfikat
W kampusie
Włoski
Kurs podstawowy: FSST 100: Experiencing Sustainable Italian Foodways (1 punkt) Wybierz dowolne trzy lub więcej z następujących kursów do wyboru: ANTH / FSST / SOC 375: The Anthropology of Food and Eating: Understanding Self and Others (3 punkty) COMM / BUS / FSST 355: Marketing cyfrowy: Wina i winiarnie środkowych Włoch (3 punkty) ENV / FSST / SOC 330: Zrównoważona produkcja żywności we Włoszech: Lokalne tradycje i globalne transformacje (3 punkty) FSST / GSCI 250: Nauka o włoskiej żywności ( 3 punkty) FSST / HIST / SOC 350: Historia i kultura żywności we Włoszech (3 punkty)
CAST Alimenti
Professional Advanced Diploma in Italian Culinary Arts
- Brescia, Włochy
Dyplom ukończenia studiów wyższego stopnia
Pełny etat
8 miesiące
W kampusie
Włoski
Szef kuchni jest z pewnością jedną z najbardziej pożądanych postaci na rynku pracy. Jest to zawód, który wymaga pasji, zaangażowania, dogłębnej wiedzy i umiejętności manualnych: cech i umiejętności, które, jeśli są kultywowane i rozwijane, mogą prowadzić do wielkiej satysfakcji pod względem kreatywności i osobistej afirmacji. Student CAST Alimenti , pod koniec kursu szkolnictwa wyższego, jest gotów zostać „nowoczesnym szefem kuchni” i zanurzyć się w niezliczonej ilości różnorodnych ofert w branży restauracyjnej.
Italian Institute For Advanced Culinary & Pastry Arts
PODSTAWA KUCHNI WŁOSKIEJ
- Calabria, Włochy
Certyfikat
W kampusie
Włoski
Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym szefem kuchni, czy poważnym smakoszem domowym, żaden inny tygodniowy kurs na świecie nie zapewni Ci większej wiedzy i doświadczenia w kuchni regionalnej we Włoszech niż Fundacja Kuchni Włoskiej. Przygotowano i zaprezentowano kilka obszarów menu, w tym doskonałe sosy bazowe, makarony, dania wegetariańskie i śródziemnomorskie. Szczególny nacisk kładzie się na pieczenie, włączanie do repertuaru szefa kuchni pieczywa specjalistycznego, pieczywa paleniskowego, pizzy, focacci i deserów. Współpracując z mistrzami kuchni, odkryjesz, jak odtworzyć autentyczne, żywe smaki, dzięki którym Włochy stały się światową stolicą kuchni. Jak zawsze, ten program obejmuje wszystko od momentu przybycia na lotnisko do wylotu. Zakwaterowanie, transport naziemny, wszystkie posiłki i podróże kulturalne są wliczone w cenę.
The Umbra Institute
PROGRAM STUDIÓW ŻYWNOŚCI I ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU (FSSP)
- Perugia, Włochy
Certyfikat
W kampusie
Włoski
FSSP to trwający semestr, interdyscyplinarny program certyfikatów otwarty dla wszystkich studentów zainteresowanych żywnością, zrównoważonym rozwojem i środowiskiem. Jest szczególnie odpowiedni dla osób, które chcą rozwijać karierę w przemyśle spożywczym lub środowiskowym lub chcą kontynuować naukę na poziomie magisterskim. Istnieją trzy ścieżki: Food Studies, Environmental Studies & Sustainability oraz dual-track. W przypadku każdego utworu uczniowie biorą udział w zajęciach włoskiego, kursie podstawowym z 1 punktami, a następnie wybierają trzy lub cztery inne kursy FSSP. Każdy kurs tematyczny obejmuje szereg zajęć dodatkowych i pozalekcyjnych, które stanowią integralną część programu nauczania; obejmują wykłady gościnne, wizyty terenowe, wycieczki terenowe, działania kulinarne, projekty badawcze i inne praktyczne doświadczenia. Działania te pozwalają uczniom bezpośrednio obserwować koncepcje badane w klasie i analizować kwestie związane z żywnością, zrównoważonym rozwojem i środowiskiem w kontekście włoskim i globalnym z różnych perspektyw.
CAST Alimenti
Profesjonalny zaawansowany dyplom z włoskiej sztuki cukierniczej za obsługę hotelową i restauracyjną
- Brescia, Włochy
Dyplom ukończenia studiów wyższego stopnia
Pełny etat
8 miesiące
W kampusie
Włoski
„Pasticcere” lub cukiernik w branży gastronomicznej i hotelarskiej, łączy w sobie całą wiedzę i umiejętności techniczne tradycyjnego cukiernika, ale jednocześnie interpretuje i tworzy sztukę cukierniczą o zupełnie innych celach niż konwencjonalne laboratorium: Kontekstują swoją pracę w zespole, ściśle współpracując z Szefem Kuchni, aby zapewnić najwyższą jakość usług cateringowych i gościnności.
Odpowiedz na kilka pytań, a znajdziemy dla Ciebie odpowiednie kierunki studiów!
Popularny rodzaj stopnia naukowego
Popularny tryb studiów