Associate of Applied Science in Culinary Arts
Wallace State Community College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Hanceville, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 semesters
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 18 624 / per year
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
May 2024
Wstęp
Nagroda Oferowany Certyfikat (4 semestry)
Informacje o programie
Szefowie kuchni, kucharze i pracownicy zajmujący się przygotowywaniem posiłków przygotowują, przyprawiają i gotują szeroką gamę potraw w różnych restauracjach i innych zakładach gastronomicznych. Szefowie kuchni i kucharze tworzą przepisy i przygotowują posiłki, podczas gdy pracownicy zajmujący się przygotowywaniem posiłków obierają i kroją warzywa, kroją mięso, przygotowują drób i wykonują inne obowiązki, takie jak utrzymywanie czystości w miejscu pracy oraz monitorowanie temperatury piekarników i płyt kuchennych.
Szefowie kuchni mogą koordynować pracę personelu kuchennego, kierować przygotowywaniem posiłków, ustalać porcje, planować menu, zamawiać jedzenie i nadzorować operacje kuchenne, aby zapewnić jednolitą jakość i prezentację posiłków.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155632_155598_45731808512_3e543a2169_k.jpeg" />
Poza restauracjami i stołówkami, sklepami spożywczymi i specjalistycznymi sklepami spożywczymi zatrudniamy kucharzy, kucharzy i pracowników do przygotowywania posiłków, aby opracować przepisy i przygotować posiłki dla klientów.
Niektórzy szefowie kuchni i kucharze wchodzą do biznesu jako dostawcy posiłków lub osobistych szefów kuchni lub otwierają własną restaurację. Inni stają się instruktorami w kulinarnych programach szkoleniowych.
Kursy z zakresu sztuk kulinarnych oferują zorganizowane, wyspecjalizowane doświadczenia edukacyjne, które obejmują wiedzę teoretyczną, laboratoryjną i sklepową, ponieważ dotyczą odżywiania, planowania, selekcji, zakupów, konserwacji, przygotowywania i podawania żywności i produktów spożywczych. Zawarte w tym programie są badania różnych produktów spożywczych i ich wartości odżywczych, a także instrukcje w zakresie przetwarzania żywności, gotowania ilości, przechowywania sprzętu, warunków sanitarnych w obsłudze żywności i zarządzania. Instrukcja będzie kładła nacisk na żywienie i ilość czynności związanych z usługami gastronomicznymi w komercyjnych placówkach gastronomicznych.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155633_155599_43964666040_b8782535e0_k.jpeg" />
Perspektywy kariery
Oczekuje się, że miejsca pracy dla szefów kuchni, kucharzy i pracowników zajmujących się przygotowywaniem posiłków będą obfite w 2014 r. Wzrostowi zatrudnienia będzie sprzyjać wzrost liczby ludności, dochodów gospodarstw domowych i czasu wolnego, co umożliwia ludziom częstsze spożywanie posiłków i częstsze odwiedzanie wakacji. Średnie roczne zarobki szefów kuchni i szefów kuchni wyniosły 42 480 USD w maju 2012 r., A najwyższe 10 procent zarabiało ponad 74 120 USD rocznie. (Źródło: US Department of Labor Bureau of Labor Statistics)
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155634_155600_edit_45782001361_3ef091e3a8_k.jpeg" />
Galeria
Możliwości związane z karierą
Szefowie kuchni mogą koordynować pracę personelu kuchennego, kierować przygotowywaniem posiłków, ustalać wielkości porcji, planować menu, zamawiać zapasy żywności i nadzorować pracę kuchni w celu zapewnienia jednolitej jakości i prezentacji posiłków.
Oprócz restauracji i kawiarni, sklepy spożywcze i specjalistyczne sklepy spożywcze zatrudniają szefów kuchni, kucharzy i pracowników zajmujących się przygotowywaniem posiłków do opracowywania przepisów i przygotowywania posiłków do wykonania przez klientów.
Niektórzy szefowie kuchni i kucharze prowadzą działalność gospodarczą jako catering lub kucharze osobiści lub otwierają własną restaurację. Inni zostają instruktorami kulinarnych programów szkoleniowych.
Oczekuje się, że w 2014 r. będzie dużo wolnych miejsc pracy dla szefów kuchni, kucharzy i pracowników zajmujących się przygotowywaniem posiłków. Wzrost zatrudnienia będzie stymulowany przez wzrost liczby ludności, dochodów gospodarstw domowych i czasu wolnego, który umożliwia częstsze spożywanie posiłków i branie wakacji. Średnie roczne zarobki szefów kuchni i szefów kuchni w maju 2012 r. wyniosły 42 480 USD, przy czym najwyższe 10% zarabiało ponad 74 120 USD rocznie. (Źródło: Biuro Statystyki Pracy Departamentu Pracy USA)