Tufts University - School of Engineering
Certyfikat Rolnictwa KomórkowegoCZAS TRWANIA
12 do 24 Months
JĘZYKI
Język angielski
TEMPO
Pełny etat, Niepełny etat
TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW
01 Jun 2025
NAJWCZEŚNIEJSZA DATA ROZPOCZĘCIA
Sep 2025
CZESNE
USD 1799 / per credit
FORMACIE STUDIÓW
W kampusie
Wstęp
Celem rolnictwa komórkowego jest rozwój inżynierii tkankowej w celu produkcji niedrogiej, pożywnej i bogatej w białko żywności. Naukowcy i producenci przekładają badania nad rolnictwem komórkowym na innowacje w przemyśle spożywczym, które przynoszą pozytywne korzyści dla środowiska i społeczeństwa.
Interdyscyplinarny program jest zarządzany przez Wydział Inżynierii Biomedycznej we współpracy z Graduate School of Arts and Sciences, School of Engineering, Friedman School of Nutrition Science and Policy oraz Cummings School of Veterinary Medicine.
Najważniejsze elementy programu
Ponieważ dziedzina rolnictwa komórkowego szybko rozwija się na całym świecie, nasz czterodaniowy certyfikat szkoli wykwalifikowanych pracowników do rozwijania badań i produktów komercyjnych w tak różnorodnych dziedzinach, jak nauka o żywności, biotechnologia, inżynieria tkankowa, biologia syntetyczna, inżynieria biomedyczna i nie tylko.
Studenci uczą się przekładać badania dotyczące rolnictwa komórkowego dotyczące zrównoważonych alternatyw dla produktów takich jak mięso, jaja, nabiał i skóra na innowacje w przemyśle spożywczym i produkty dostępne na rynku. Dołącz do nowego pokolenia badaczy posiadających podstawowe wykształcenie w zakresie metodologii, kontekstu i implikacji technologii rolnictwa komórkowego.
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Graduate Scholarships
Tufts School of Engineering recognizes that attending graduate school involves significant financial investment. We are pleased to offer partial scholarships to alumni and students from select institutions. Please contact [email protected] for more information.
Program
Dwa podstawowe wymagane kursy:
- BME 173 Rolnictwo komórkowe i żywność wytwarzana biologicznie oraz
- BME 174 Zrównoważona gastronomia: rolnictwo komórkowe i biotechnologia żywności
Dwa przedmioty do wyboru, wybrane spośród następujących opcji:
- ANTH 142 Amerykańskie mięso
- BME 184 Przedsiębiorczość i strategia
- CHBE 166 Hodowla komórek i drobnoustrojów
- ENT 107 Przywództwo przedsiębiorcze
- ENV 190 Praktyka w systemach żywnościowych
- IDGH 548 Mikrobiologiczna biologia molekularna
- NUTC 262 Zrównoważone systemy i rynki żywnościowe
- NUTR 238 Ekonomiczna Polityka Żywności i Żywienia
- NUTR 246 Makroelementy
- NUTR 248 Odżywianie precyzyjne
- NUTR 280 Żywienie i przedsiębiorczość
- NUTR 285 Sprawiedliwość żywnościowa
- NUTR 331 Ocena środowiskowego cyklu życia
- ME 125 Mechanika materiałów w skali mikro i nano
- Wskaźniki zrównoważonego rozwoju UEP 267
Ten interdyscyplinarny certyfikat jest przyznawany przez Wydział Inżynierii Biomedycznej we współpracy ze Szkołą Podyplomową Sztuk i Nauk, Szkołą Inżynierii, Szkołą Nauk Żywieniowych i Polityki im. Friedmana oraz Szkołą Medycyny Weterynaryjnej im. Cummingsa
Wynik programu
Wyniki kariery
Rolnictwo komórkowe, czyli uprawa produktów rolnych z komórek, a nie całych organizmów, przedstawia nowe rozwiązania dla popytu na spożycie mięsa i innych produktów zwierzęcych. Ugruntowane firmy i start-upy na całym świecie zmagają się obecnie z niedoborem wykwalifikowanych pracowników, ponieważ ich celem jest komercjalizacja mięsa na bazie komórek, produktów na bazie białka i nowych materiałów, a także produkcja przyjaznych dla środowiska alternatyw dla produktów takich jak nabiał, jaja, skóra i futro.
Program Tufts' Certyfikat in Cellular Agriculture, będący jedną z pierwszych tego typu ofert w USA, kształci studentów w zakresie osiągania doskonałych wyników w tej powstającej, interdyscyplinarnej dziedzinie. Na zajęciach prowadzonych przez światowej klasy wykładowców z Tufts School of Engineering uczniowie poznają podstawowe nauki leżące u podstaw produktów takich jak mięso hodowane w warunkach in vitro. Edukacja Tufts w zakresie rolnictwa komórkowego przygotowuje studentów do przyczyniania się do ogólnoświatowej poprawy zrównoważonego rozwoju żywności, bezpieczeństwa żywnościowego i spersonalizowanego żywienia.
Opłata za program
Możliwości związane z karierą
Wyniki kariery
Rolnictwo komórkowe, czyli uprawa produktów rolnych z komórek, a nie całych organizmów, przedstawia nowe rozwiązania dla popytu na spożycie mięsa i innych produktów zwierzęcych. Ugruntowane firmy i start-upy na całym świecie zmagają się obecnie z niedoborem wykwalifikowanych pracowników, ponieważ ich celem jest komercjalizacja mięsa na bazie komórek, produktów na bazie białka i nowych materiałów, a także produkcja przyjaznych dla środowiska alternatyw dla produktów takich jak nabiał, jaja, skóra i futro.
Program Tufts' Certyfikat in Cellular Agriculture, będący jedną z pierwszych tego typu ofert w USA, kształci studentów w zakresie osiągania doskonałych wyników w tej powstającej, interdyscyplinarnej dziedzinie. Na zajęciach prowadzonych przez światowej klasy wykładowców z Tufts School of Engineering uczniowie poznają podstawowe nauki leżące u podstaw produktów takich jak mięso hodowane w warunkach in vitro. Edukacja Tufts w zakresie rolnictwa komórkowego przygotowuje studentów do przyczyniania się do ogólnoświatowej poprawy zrównoważonego rozwoju żywności, bezpieczeństwa żywnościowego i spersonalizowanego żywienia.