Kurs cukierniczy i piekarniczy ze stażem
Thai Chef School
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Bangkok, Tajlandia
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 - 5 tydzień
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* 1 tydzień – 20 000 bahtów, 2 tygodnie – 35 000 bahtów, 3 tygodnie – 50 000 bahtów, 4 tygodnie – 70 000 bahtów, 5 tygodni – 75 000 bahtów
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Podstawy wypieku chleba, ciasta francuskiego, przygotowania i dekoracji ciast
Thai Chef SchoolKurs szkoleniowy 's Pastry & Bakery zapewnia podstawowe szkolenie potrzebne do doskonalenia umiejętności w zakresie francuskiego ciasta, pieczenia i dekorowania ciast, czekolady i pieczenia chleba. Do zarejestrowania się w tym programie nie jest wymagane żadne wcześniejsze doświadczenie. Wystarczy mieć ochotę na tworzenie pysznych deserów. Szkoląc się z naszymi profesjonalnymi cukiernikami, zdziwisz się, jak łatwo możesz przenieść swoje umiejętności na wyższy poziom. Szkolenie trwa od 1 do 5 tygodni, w zależności od tego, ile chcesz się nauczyć. W ciągu zaledwie 5 tygodni, gdy opanujesz te klasyczne i współczesne umiejętności i techniki, będziesz mógł tworzyć własne arcydzieła. Chcesz otworzyć kawiarnię lub piekarnię? Dołącz do nas, aby dowiedzieć się, co jest potrzebne do tego.
Dołącz do nas w Bangkoku, aby nauczyć się podstaw wypieku chleba, francuskiego ciasta, przygotowywania i dekorowania ciast oraz czekoladek. Szkolenie jest w 100% praktyczne. W ciągu zaledwie 5 tygodni naucz się sztuki tworzenia wykwintnych ciastek i wypieków, od tradycyjnego wypieku chleba po wyroby cukiernicze. A potem odbyć staż w dziale cukierniczym w pięciogwiazdkowym hotelu przez okres do 6 miesięcy i naprawdę zastosować to, czego się u nas nauczyłeś.
Ucz się przez 5 tygodni i poznaj 101 przepisów obejmujących podstawy sztuki cukierniczej i piekarniczej:
- Klasyczne desery
- Nowoczesne techniki cukiernicze
- Robienie chleba, ciasta i pizzy
- Praca z czekoladkami
- Dekorowanie ciasta zarówno czekoladą, jak i kremem
Zwariowałeś na punkcie pięknych makaroników, tarty cytrynowej, wież z gorzkiej czekolady, tiramisu, czekoladowych trufli? Chcesz dowiedzieć się, jak zrobić idealne ciasto do pizzy – zarówno grube, jak i cienkie? Co powiesz na duński, rogaliki i specjalne pieczywo? Wszystkich tych i więcej można nauczyć się na naszym 5-tygodniowym kursie cukierniczym i piekarniczym. Ucz się przez 1 tydzień lub wszystkie 5 – do Ciebie!
Harmonogram szkoleń (poniedziałek-piątek)
- CIASTA (moduł 1): TYDZIEŃ 1 – CIASTECZKA, SŁODYCZE I PIECZENIE CIAST #1
- Ciasto parzone
- Kremowy Ptyś
- Eklerki czekoladowe
- karmelizowana choux
- Cytrynowe ciasto bezowe
- placek jabłkowy
- Tartlet z owocami
- Ciasto kremowe
- Sernik nowojorski
- Ciasteczka cynamonowe
- Krem brulee
- Mrożony suflet waniliowy
- Suflet naleśnikowy
- Sałatka owocowa
- Paris-Brest (przyprawa wypełniona kremem pralinowym)
- Marveilleux (deser czekoladowo-bezowy)
- Ciasto gruszkowo-migdałowe
- Egzotyczna bułka z owocami
- Biszkopt
- Mango panna cotta
- Ciasto kawowe
TYDZIEŃ 2 – ZAAWANSOWANE WYPIEKANIE CIAST I CIASTA #2 (należy spożyć po tygodniu 1)
- ciasto truskawkowe
- Ciasto operowe
- Ciasto z musem karmelowym
- Ciasteczka maślane
- Ciasto z musem mango
- Makaroniki
- Tiramisu
- Warstwowe ciasto z kremem waniliowym (Millefeuille)
- Genoise
- Biszkopt kakaowy
TYDZIEŃ 3 – CZEKOLADOWE CIASTA I SŁODYCZE
- Trufle czekoladowe
- Trufle karmelowe
- Trufle kokosowe
- Ciasto szwarcwaldzkie
- Ciasto czekoladowe trio
- Fondant czekoladowy
- Ciasteczka czekoladowe
- Ciasto Sachera
- Suflet Czekoladowy
- Ciasto Karmelowe/Czekoladowe
- Ciasteczka z kawałkami czekolady
- Czekoladowe róże piaskowe
- Ciasto malinowe z białą czekoladą
- Ciasto czekoladowe na ciepło
PIEKARNIA (moduł 2):
TYDZIEŃ 4 – PIECZYWO I PIECZYWO #1
- Biały chleb kanapkowy
- bagietka
- Bajgle
- Rogaliki
- Ciasto francuskie
- Cienka tarta jabłkowa
- Skórka do pizzy (gruba i cienka)
- precelki
- Chleb mleczny
- Brioche
- Ciasto owocowe
- Ciasto owocowe
- Tort Królewski
- Obroty jabłek
- Palmier
- Tarta Tatin
- Finansiści
- Zapiekana tarta serowa
- Beza
- Muffiny
- Bułki
TYDZIEŃ 5 – PIECZYWO I PIECZYWO #2
- Chleb pełnoziarnisty
- Chleb pełnoziarnisty
- Bagietka tradycyjna
- Ciasto duńskie
- Tropezienne tarta
- Japoński sernik
- Ciasto Funtowe
- Kouign Amann
- Chleb wiedeński
- Pączki
- Magdalena
- Chleb pita
- Bułki
- Bułki burgerowe
- Ciasto z przyprawami
- Cynamonowe bułki
- Baba rumowa
- Pączki jabłkowe
Dodatkowe informacje
Czesne za kurs cukierniczy i piekarniczy (na podstawie liczby tygodni nauki)–
Ciasto (moduł 1):
- 1 tydzień – 20 000 THB (635 USD)
- 2 tygodnie – 35 000 THB (1100 USD)
- 3 tygodnie – 50 000 THB (1 600 USD)
Piekarnia (moduł 2):
- 1 tydzień – 20 000 THB (635 USD)
- 2 tygodnie – 35 000 THB (1100 USD)
PEŁNE 5 tygodni (moduły 1 i 2) oferta specjalna – 75 000 THB (2380 USD)
STAŻE: Dostępne przez okres do 6 miesięcy w tajskim 5-gwiazdkowym dziale cukierniczym hotelu.
WIZA EDUKACYJNA: dostępna na 6 miesięcy, opłata administracyjna 30 000 THB
Dzień rozpoczęcia: Poniedziałki
Tydzień nauki: od poniedziałku do piątku, codziennie od 9:00 do 15:30
Kiedy dołączyć: Ucz się od 1 tygodnia do 5 tygodni, zacznij w tygodniu 1, 3, 4 lub 5 do Ciebie.
Przepisy i instrukcja: w języku angielskim
Depozyt: 25% wymagany do zagwarantowania miejsca
Zakwaterowanie: Prywatne pokoje zaczynają się już od 2500 bahtów tygodniowo i ładne łóżko hostelowe dostępne jest za 1500 bahtów tygodniowo.
List akceptacyjny: dostarczany bezpłatnie osobom, które nie chcą 6-miesięcznej wizy edukacyjnej, po otrzymaniu depozytu.
Certyfikat osiągnięć: przyznawany osobom, które ukończyły 1 tydzień szkolenia
Dyplom:
Dyplom podstaw sztuki cukierniczej i piekarniczej jest przyznawany po ukończeniu 2-4 tygodniowego (80-160 godzin) szkolenia i akredytowany przez tajskie Ministerstwo Edukacji.
Dyplom profesjonalnego cukiernictwa i sztuki pieczenia jest przyznawany po ukończeniu 5-tygodniowego (200 godzin) szkolenia i akredytowany przez tajskie Ministerstwo Edukacji.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Wprowadzenie do podstaw ciasta francuskiego (certyfikat)
- Paris, Francja
Intensywny program profesjonalny w zakresie ciasta francuskiego (certyfikat)
- Paris, Francja
- Dijon, Francja
Zaawansowany program profesjonalny w zakresie ciasta francuskiego (certyfikat)
- Paris, Francja