Associate of Applied Science in Hospitality and Tourism Management
Sullivan County Community College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Loch Sheldrake, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
Mieszany, W kampusie
Czas trwania
4 - 5 semesters
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 434 / per credit *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* czesne w stanie: 217 USD za godzinę kredytową | czesne poza stanem: 434 USD za godzinę kredytową
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Zostań częścią najbardziej ekscytującej branży na świecie! Catskill Hospitality Institute oferuje szkolenia w zakresie zarządzania hotelami i wydarzeniami, podróży i nie tylko!
Program Associate in Applied Science Hospitality and Tourism Management oferuje solidne doświadczenie w branży hotelarskiej. Kursy z różnych dziedzin biznesu, turystyki i usług hotelarskich zapewniają studentom umiejętności niezbędne do odniesienia sukcesu w świecie korporacji.
Każdemu uczniowi przydzielany jest doradca wydziału, który pomaga w wyborze odpowiednich przedmiotów do wyboru w oparciu o zainteresowania studenta. Absolwenci są zatrudnieni w wielu aspektach branży hotelarskiej i turystycznej, w tym w hotelach, spa, kasynach, restauracjach, klubach wiejskich, organizacjach turystycznych i turystycznych, korporacyjnych obiektach gastronomicznych i firmach transportowych.
Program studiów AAS w zakresie zarządzania hotelarstwem i turystyką oferuje możliwości przeniesienia do szkół czteroletnich dla uczniów o dobrej sytuacji akademickiej.
Przewaga SUNY Sullivana
Catskill Hospitality Institute w SUNY Sullivan przygotowuje studentów, którzy są pasjonatami branży usług kulinarnych.
Praktyczne doświadczenie i wiedza
Nasi studenci zdobywają praktyczne, praktyczne umiejętności i wiedzę, aby móc działać lokalnie i globalnie, z dumą, entuzjazmem i poziomami usług, które przekraczają oczekiwania.
Realistyczne sale lekcyjne na żywo
Nasze programy studiów stowarzyszonych zapewniają praktyczne, wciągające doświadczenie, które stawia naszych absolwentów w czołówce standardów branżowych i wyposaża ich w umiejętności bardzo pożądane przez pracodawców.
Doświadczenie, które jest prawdziwe i istotne
Studenci współpracują z profesjonalistami z branży. Kursy z hotelarstwa, zakupów, kontroli kosztów i zasobów ludzkich, a także certyfikaty ServSafe i TIPS przygotowują naszych absolwentów we wszystkich aspektach biznesu kulinarnego.
Rekrutacja
Program
Wymagania wstępne programu
- Komp. matematyczny
Pierwszy semestr:
- BUS 1310 Zasady zarządzania
- BUS 1103 Wprowadzenie do hotelarstwa i turystyki
- CUL 1340 Usługi związane z napojami
- CUL 1907 Warunki sanitarne i bezpieczeństwo
- PL 1001 Skład I
- Przedmiot do wyboru w zakresie sztuk wyzwolonych*
Drugi semestr: 16
- BUS 1101 Matematyka biznesowa
- BUS 1652 Zarządzanie zasobami ludzkimi
- CUL 1312 Zakupy hotelarskie
- BUS/CPT/CUL Kurs z przedrostkiem BUS, CPT lub CUL
- SCI Kurs z przedrostkiem SCI z laboratorium
Trzeci semestr: 16
- POL 1301 Podstawy mowy
- BUS 1402 Podstawy rachunkowości
- BUS 1501 Prawo gospodarcze I
- CUL 2504 Kontrola kosztów gościnności
- ECO 1401/ECO 1402 Makroekonomia LUB Mikroekonomia
Czwarty semestr: 15
- BUS 1301 Zasady marketingu
- BUS 1934 Planowanie spotkań i wydarzeń
- BUS 2122 Aplikacje komputerowe dla biznesu
- SOC 1725 Przegląd kultur świata
- Przedmiot do wyboru w zakresie sztuk wyzwolonych*
* Wszystkie stopnie AAS wymagają ENG 1001 Composition I, ENG 1301 Fundamentals of Speech, 4-punktowego kursu naukowego z laboratorium i co najmniej 10 dodatkowych punktów w zakresie sztuk wyzwolonych z co najmniej dwóch innych kierunków studiów. Przedrostki sztuk wyzwolonych: ANT, ECO, ENG, FLA, GEO, HIS, HON, HUM, MAT, POL, PSY, SCI i SOC. COM 1301, Komunikacja interpersonalna, COM 1305, Komunikacja międzykulturowa, COM 2110, Wprowadzenie do komunikacji medialnej, CPT 1210, Znajomość obsługi komputera, CPT 1301, Logika i rozwiązywanie problemów, CRJ 1115, Wprowadzenie do wymiaru sprawiedliwości w sprawach karnych oraz THE 1700, Historia teatru zaliczane również do sztuk wyzwolonych.
Galeria
Wynik programu
Po pomyślnym spełnieniu wymagań Zarządzania Gościnnością i Turystyką (AAS), uczeń powinien być przygotowany do:
- Wykazać się praktyczną wiedzą na temat branży hotelarskiej, turystycznej i planowania wydarzeń.
- Wykorzystaj umiejętności badawcze i komunikacyjne do przygotowania różnych prezentacji, raportów i dokumentów z zakresu hotelarstwa i turystyki.
- Wykazać umiejętność krytycznego myślenia, rozwiązywania problemów i samodzielnego podejmowania decyzji.
- Użyj umiejętności interpersonalnych, aby skutecznie funkcjonować jako członek zespołu w ocenie problemów związanych z gościnnością i turystyką.
- Zastosuj różne koncepcje i teorie biznesowe do działalności hotelarskiej i turystycznej.
- Zintegruj korzystanie z komputerów w różnych działaniach związanych z gościnnością i turystyką.
Wirtualny Dom Otwarty
Wirtualne dni otwarte zaplanowano na wtorki o godzinie 15:30 (czasu wschodniego USA)
Opłata za program
O szkole
pytania
Podobne kursy
Dyplom z zarządzania turystyką
- Winnipeg, Kanada
Dyplom z zarządzania turystyką i hotelarstwem
- Toronto, Kanada
Kurs uniwersytecki z zakresu zarządzania przychodami
- Madrid, Hiszpania
- Alcorcón, Hiszpania + 3 jeszcze