
Associate of Science in Culinary Arts Management
Los Angeles, Stany Zjednoczone
CZAS TRWANIA
2 Years
JĘZYKI
Język angielski
TEMPO
Pełny etat
TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW
Termin składania wniosków
NAJWCZEŚNIEJSZA DATA ROZPOCZĘCIA
Zapytaj o najwcześniejszą datę rozpoczęcia
CZESNE
USD 362 / per credit
FORMACIE STUDIÓW
W kampusie
Wstęp
Program przygotowuje studentów do możliwości kariery w restauracjach, gastronomii, hotelach, parkach rozrywki i innych firmach gastronomicznych. Studenci przechodzą praktyczne szkolenie w zakresie korzystania ze sprzętu komercyjnego i zdobywają umiejętności niezbędne do odniesienia sukcesu w dziedzinie sztuki kulinarnej, takie jak: umiejętność posługiwania się nożem, produkcja żywności, prezentacja, opracowywanie menu, kontrola porcji, kontrola kosztów, planowanie menu i żywienie . Studenci, którzy pomyślnie spełnią wymagania tego stopnia, otrzymają również Certyfikat Menedżera Ochrony Żywności.
Galeria
Rekrutacja
Program
Wymagane kursy
- Profesjonalne podstawy kuchenne CUL 101, 3 sztuki
- CUL 102 Profesjonalne gotowanie I, 3 jednostki
- CUL 103 Profesjonalne gotowanie II, 3 jednostki
- CUL 104 Garde Manger, 3 jednostki
- CUL 105 Pieczenie i ciastka I, 3 jednostki
- CUL 111 Odkrywanie napojów, 3 jednostki
- HRM 52 Bezpieczeństwo żywności i warunki sanitarne, 2 jednostki
- HRM 56 Nadzór nad hotelarstwem, 3 jednostki
- HRM 57 Kontrola kosztów gościnności, 3 jednostki
- HRM 61 Planowanie menu, 3 jednostki
Działalność restauracji (należy uwzględnić łącznie)
- CUL 91 Doświadczenie zawodowe w kuchni, 5 jednostek
- CUL 114 Zarządzanie obsługą jadalni, 3 jednostki
- Działalność restauracji CUL 115, 3 jednostki
Wymagane przedmioty do wyboru: 3 jednostki
Wybierz jedną z następujących opcji:
- CUL 106 Pieczenie i Cukiernictwo II
- CUL 107 Kuchnie Świata
- CUL 108 Gotowanie dla osób na specjalnych dietach
- CUL 109 Rzeźnictwo i wędliny
- CUL 110 Jedzenie uliczne
- CUL 112 Zrównoważony rozwój w sztuce kulinarnej
- HRM 62 Planowanie wydarzeń i catering
- HRM 72 Zakupy i zaopatrzenie w branży hotelarsko-gastronomicznej
Całkowita liczba jednostek: 43
Wynik programu
Efekty uczenia się uczniów
* Efekty uczenia się studentów obejmują ogólne umiejętności, wiedzę lub aplikacje, które studenci powinni zademonstrować po ukończeniu kursu lub programu studiów. Wydział dyscypliny odpowiedzialny za kurs lub program opracowuje te wyniki, a także mierzy lub ocenia uczniów w celu ustalenia, czy wyniki są osiągane. Celem oceny efektów uczenia się uczniów jest pomoc w ulepszaniu naszych kursów, programów nauczania, sukcesów uczniów i/lub instrukcji. Efekty uczenia się ucznia na poziomie kursu nie muszą być wyczerpujące, mogą koncentrować się na konkretnym aspekcie kursu, a pomiary tych ocen niekoniecznie są częścią ocen ucznia z kursów. Pamiętaj, że efekty uczenia się uczniów niekoniecznie odzwierciedlają cały materiał i cele, których należy się nauczyć na kursie.
English Language Requirements
Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.