Associate w Nauce w Piekarnictwie i Cukiernictwie
Mission College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Santa Clara, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
60 hours
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Associate Degree w Piekarnictwie i Cukiernictwie zapewnia umiejętności rynkowe niezbędne do osiągnięcia zaawansowanego sukcesu w branży piekarniczej i restauracyjnej. Absolwenci poznają teorię zarządzania, operacje biznesowe oraz umiejętności w zakresie pieczenia i cukiernictwa niezbędne do rozpoczęcia działalności cukierniczej lub objęcia stanowisk kierowniczych w firmach cukierniczych, cateringowych i restauracyjnych. Zajęcia podstawowe powinny być podejmowane w zalecanej kolejności, aby osiągnąć maksymalny sukces.
Wymagane umiejętności
- Kreatywne rozwiązywanie problemów.
- Podejście zorientowane na klienta.
- Umiejętnośći zarządzania.
- Umiejętności komunikacyjne (dwujęzyczny plus.)
- Świadomość kulturowa w kontaktach z różnymi środowiskami/obyczajami.
- Wielozadaniowość.
- Silna etyka pracy i zaangażowanie.
- Profesjonalizm.
- Praca zespołowa.
- Znajomość wymogów bezpieczeństwa i dbałość o szczegóły.
Udogodnienia
Możliwości związane z karierą
Praca w terenie
- Pracownicy hotelowi, w tym operacje, recepcja, personel sprzątający, personel restauracji i tragarze.
- Cukiernik
- Operacje restauracyjne, w tym kucharz, serwer, kierownik, gospodarz, barman
- Sommelier (ekspert od wina)
- Właściciel restauracji
- Zarządzanie zdarzeniami
- Szef kuchni
- Kierownik lub Asystent Gastronomii
- Dyrektor generalny i kierownictwo hotelu
- Gospodyni domowa
- Biuro podróży i przewodnik turystyczny
- marketingu i public relations