Dyplom w Pieczeniu
LaSalle College Vancouver
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Vancouver, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 Rok
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Rise to the Challenge
Aby zapewnić studentom szerokie doświadczenie i stworzyć bardziej wszechstronnego pracownika, pieczenie
Bazując na podstawach zdobytych w pierwszych dwóch kwartałach programu, uczniowie mogą doskonalić swoje umiejętności i zgłębiać techniki platerowanych deserów oraz teorię budowania jadalnej sztuki dla usług a-la-carte, konkurencji i bankietów. Studenci uczą się także - poprzez praktyczne szkolenie - tworzenia tortów weselnych, czekoladek, słodyczy, tortów, ciast europejskich i strojów.
Instrukcje w zakresie zakupów, identyfikacji produktów oraz w procesie planowania i kontroli branży usług restauracyjnych mają na celu dostarczenie niezbędnej wiedzy o biznesowej stronie kariery w sztuce kulinarnej. W zewnętrznej części programu studenci pracują na stanowiskach w komercyjnych punktach gastronomicznych i obiektach gastronomicznych zatwierdzonych przez Międzynarodową Szkołę Kulinarną w LaSalle College Vancouver .
Cele kursu
Otrzymuj szkolenia z zakresu zarządzania, marketingu, zasobów ludzkich, księgowości i zarządzania finansami, technologii, komunikacji biznesowej, zarządzania napojami, kwestii prawnych, obsługi klienta oraz globalnego zarządzania i operacji, które dotyczą branży gastronomicznej. Objęte są również zarządzanie menu, garde manger, catering i bankiety, a uczniowie mają okazję nauczyć się świętować style kulinarne, restauracje i kucharzy, którzy są obecnie w centrum uwagi. W ramach szkolenia praktycznego otrzymanego w programie uczniowie pracują w prowadzonej przez studentów 40-osobowej restauracji, gdzie mogą nauczyć się przygotowywać nowoczesną i regionalną kuchnię północnoamerykańską oraz obracać się w różnych pozycjach (zarówno z przodu, jak iz tyłu dom) znaleziony w każdej najwyższej klasy restauracji.
Przegląd
Ten program składa się z 60 kredytów na 4 kwartały.
Lista kursów
- Koncepcje i teorie kulinarne
- Techniki
- Urządzenia sanitarne i bezpieczeństwo
- Podstawy technik klasycznych
- Wprowadzenie do pieczenia
- Wprowadzenie do ciasta
- Zarządzanie przez menu
- Zakup i identyfikacja produktu
- Zarządzanie, nadzór
- Europejskie Ciasta i Torty
- Advanced Patisserie and Display Cakes
- Chleby rzemieślników
- Praktyka
- Planowanie i kontrolowanie kosztów
- Zarządzanie żywnością i napojami
- Czekolada, słodycze i centymetry
Możliwości zawodowe
Absolwenci zdobywają spektrum wiedzy w branży kulinarnej, rozwijając swoje talenty jako cukiernicy i cukiernicy. Absolwenci pracują jako piekarze i cukiernicy w piekarniach, restauracjach, domach gastronomicznych, takich jak Vancouver Club, Fairmont Hotel, Four Seasons Hotel, Truffles Fine Foods, Blue Water Café i Cobs Bread.
Kwalifikacje
Dyplom
Program ten został zatwierdzony przez rejestratora w prywatnym oddziale instytucji szkoleniowych (PTIB) Ministerstwa Edukacji Zaawansowanej, Umiejętności
Szczegóły
- Obejmuje koncepcje i teorie pieczenia
- Praktyczne, praktyczne podejście do szkolenia ekspertów branżowych
- Obejmuje podstawowe elementy piekarnicze i cukiernicze
- Program wymaga zestawu kulinarnego
- Innowacyjna instrukcja w najnowocześniejszym środowisku
- Program składa się z 60 kredytów na cztery kwartały
- Absolwenci otrzymują dyplom
Opierając się na podstawach zdobytych w pierwszych dwóch kwartałach programu, uczniowie udoskonalają swój artyzm i odkrywają artyzm platerowanych deserów oraz teorię budowania jadalnej sztuki dla usług a-la-carte, konkurencji i bankietów. Dzięki praktycznemu szkoleniu uczniowie studiują tworzenie tortów weselnych, czekoladek, słodyczy, tortów, ciast europejskich i strojów.
Absolwenci Dowiedz się
- Podstawowe pojęcia i umiejętności w podstawowym piekarnictwie, ciastach i kuchni.
- Zaawansowane ciasta ciastkarskie i wystawowe, chleby rzemieślnicze i produkcja pieczenia.
- Czekolada, słodycze i centrepieces.
- Biznesowe aspekty pieczenia i sztuki kulinarnej w całym czwartym programie.
Kto powinien się zgłosić?
Uczniowie bezpośrednio ze szkoły średniej lub dojrzali uczniowie, którzy są gotowi na zmianę kariery lub skorzystają ze swoich umiejętności.
- Twórcy, którzy lubią pieczenie i pracę w kuchni
- Chętnie uczy się nowych umiejętności związanych z pieczeniem i projektowaniem
- Ci, którzy cenią połączenie kreatywnych przedsięwzięć z praktycznymi zastosowaniami do ekscytującej kariery
Idealni studenci
Kto powinien się zgłosić?
Uczniowie bezpośrednio ze szkoły średniej lub dojrzali uczniowie, którzy są gotowi na zmianę kariery lub skorzystają ze swoich umiejętności.
- Twórcy, którzy lubią pieczenie i pracę w kuchni
- Chętnie uczy się nowych umiejętności związanych z pieczeniem i projektowaniem
- Ci, którzy cenią połączenie kreatywnych przedsięwzięć z praktycznymi zastosowaniami w ekscytującej karierze
Program
Przegląd
Ten program składa się z 60 kredytów na 4 kwartały.
Lista kursów
- Koncepcje i teorie kulinarne
- Techniki
- Urządzenia sanitarne i bezpieczeństwo
- Podstawy technik klasycznych
- Wprowadzenie do pieczenia
- Wprowadzenie do ciasta
- Zarządzanie przez menu
- Zakup i identyfikacja produktu
- Zarządzanie, nadzór i rozwój kariery
- Europejskie Ciasta i Torty
- Advanced Patisserie and Display Cakes
- Chleby rzemieślnicze i produkcja piekarnicza
- Praktyka
- Planowanie i kontrolowanie kosztów
- Zarządzanie żywnością i napojami
- Czekolada, słodycze i centymetry
Kwalifikacje
Dyplom
Program ten został zatwierdzony przez rejestratora Oddziału Prywatnych Instytucji Szkoleniowych (PTIB) Ministerstwa Edukacji Zaawansowanej, Umiejętności i Szkoleń.
Szczegóły
- Obejmuje koncepcje i teorie pieczenia
- Praktyczne, praktyczne podejście do szkolenia ekspertów branżowych
- Obejmuje podstawowe elementy piekarnicze i cukiernicze
- Program wymaga zestawu kulinarnego
- Innowacyjna instrukcja w najnowocześniejszym środowisku
- Program składa się z 60 punktów w ciągu czterech kwartałów
- Absolwenci otrzymują dyplom
Opierając się na podstawach poznanych w pierwszych dwóch kwartałach programu, uczniowie udoskonalają swój kunszt i odkrywają kunszt deserów na talerzu oraz teorię tworzenia sztuki jadalnej na potrzeby usług a-la-carte, zawodów i bankietów. Poprzez praktyczne szkolenie studenci uczą się tworzenia tortów weselnych, czekoladek, słodyczy, tortów, ciast europejskich i dekoracji.
Absolwenci Dowiedz się
- Podstawowe pojęcia i umiejętności w zakresie podstawowego pieczenia, cukiernictwa i gotowania.
- Zaawansowana cukiernia i ciasta wystawowe, chleb rzemieślniczy i produkcja piekarnicza.
- Czekolada, słodycze i dodatki.
- Biznesowe aspekty pieczenia i sztuki kulinarnej w całym czwartym programie.
Wynik programu
Cele kursu
Odbierz szkolenie w zakresie zarządzania, marketingu, zasobów ludzkich, księgowości i zarządzania finansami, technologii, komunikacji biznesowej, zarządzania napojami, kwestii prawnych, obsługi klienta oraz globalnego zarządzania i operacji związanych z branżą gastronomiczną. Uwzględniono również zarządzanie przez menu, kierownika Garde oraz operacje cateringowe i bankietowe, a studenci mają okazję nauczyć się celebrować style kulinarne, restauracje i szefów kuchni, którzy są obecnie w centrum uwagi branży. W ramach praktycznego szkolenia otrzymanego w programie studenci pracują w prowadzonej przez studentów, 40-osobowej restauracji, gdzie mogą nauczyć się przygotowywać nowoczesną i regionalną kuchnię północnoamerykańską oraz rotować pracę na różnych stanowiskach (zarówno z przodu, jak i z tyłu domu) znalezione w dowolnej restauracji z najwyższej półki.
Możliwości związane z karierą
Możliwości zawodowe
Absolwenci zdobywają szerokie spektrum wiedzy w branży kulinarnej, rozwijając swoje talenty jako technicy piekarstwa i cukiernictwa. Absolwenci pracują jako piekarze i cukiernicy w piekarniach, restauracjach, domach cateringowych, takich jak Vancouver Club, Fairmont Hotel, Four Seasons Hotel, Truffles Fine Foods, Blue Water Café i Cobs Bread.