Associate of Science in Baking & Pastry
Laney College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Oakland, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 7120 / per semester *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Aug 2024
* Jest to cena za standardowy semestr z 15 punktami, w tym opłaty / cena może się różnić w zależności od liczby punktów.
Wstęp
Laney College oferuje dwa kierunki w sztuce kulinarnej. Te dwuletnie programy certyfikacyjne zapewniają studentom praktyczną wiedzę, umiejętności i doświadczenie, aby odnieść sukces w kreatywnej i satysfakcjonującej karierze w branży restauracyjnej i hotelarskiej.
Laney College Programy sztuki kulinarnej to coś więcej niż tylko lekcje gotowania. Kursy prowadzone są przez przeszkolonych i doświadczonych profesjonalistów i zatwierdzone przez organizacje branżowe, takie jak Retail Bakers Association (RBA) i National Restaurant Association (NRA).
Galeria
Program
Podkłady do pieczenia
- Numer kursu: CULIN 203
- Jednostki: 4
- Ćwiczenia: 2 godz. wykładu, 6 godz. laboratorium
- Wymagania wstępne CULIN 204, 215, 216 i 219
- Zalecane przygotowanie ESL 203A lub ESL 208A lub ENGL 268A
Opis: Podstawowe teorie, techniki, procesy i metody w produkcji piekarniczej i cukierniczej: Podstawowe zasady, w tym historia przemysłu, identyfikacja sprzętu i składników, wagi i wymiary, bezpieczeństwo i warunki sanitarne, podstawowe receptury i produkcja.
Podstawy pieczenia
- Numer kursu: CULIN 204
- Jednostki: 4 Ćwiczenia: 2 godz. wykładu, 6 godz. laboratorium
- Wymagania wstępne CULIN 203, 215, 216 i 219
- Zalecane przygotowanie ESL 203A lub ESL 208A lub ENGL 268A
Opis: Wprowadzenie do teorii i praktyki pieczenia:
Organizacja pracy i produkcji; od klasycznych do nowoczesnych technik wytwarzania ciast, ciast, tart i ciasteczek.
Chleby Rzemieślnicze
- Numer kursu: CULIN 205
- Jednostki: 5
- Ćwiczenia: 2 godz. wykładu, 9 godz. laboratorium
- Warunek wstępny: CULIN 203, 204, 215, 216 i 219
- Wymagania podstawowe: CULIN 206
Opis: Wprowadzenie do rzemieślniczego wypieku chleba: Nauka o pieczeniu, słownictwo chleba, różne metody mieszania i pieczenia, zaczyny fermentacyjne, zakwasy na zakwasie z naturalnymi drożdżami, podpłomyki.
Dekorowanie ciast
- Numer kursu: CULIN 206
- Jednostki: 4
- Ćwiczenia: 2 godz. wykładu, 9 godz. laboratorium
- Wymagania wstępne CULIN 203, 204, 215, 216 i 219
- Podstawa CULIN 205
Opis: Zaawansowane techniki zdobienia tortów: Szybkość i dokładność montażu tortów, produkcja nadzień i kremów, projekcja projektów, pozdrowienia, obramowania, kwiatowe lamówki, torty weselne.
Międzynarodowa Cukiernia
- Numer kursu: CULIN 207
- Jednostki: 5
- Ćwiczenia: 2 godz. wykładu, 12 godz. laboratorium
- Warunek: Culin 205 i 206
- Wymagania podstawowe: Kulin 208
Opis: Zastosowanie zaawansowanych metod piekarniczych i cukierniczych: Konfiguracja, projektowanie i przygotowanie bufetu; przygotowywanie międzynarodowych wypieków, w tym brytyjskich, francuskich, włoskich, austriackich i śródziemnomorskich.
Confiserie (wytwarzanie cukierków i czekolady)
- Numer kursu: CULIN 208
- Jednostki: 5
- Ćwiczenia: 2 godz. wykładu, 9 godz. laboratorium
- Warunek: Culin 205 i 206
- Wymagania wstępne: Kulin 207
Opis: Wprowadzenie do zasad związanych z wytwarzaniem cukierków i czekolady: gotowanie i kontrolowanie cukru, temperowanie czekolady, tworzenie słodyczy z różnymi centrami, techniki tworzenia kruche, nugatów i pianek. Batony; twix, trzech muszkieterów, snickersy, ciasteczka i batony z kremem, miętówki After Eight itp.
Jesienią tworzymy wiele domków z piernika, a na wiosnę robimy czekoladowe pisanki, zajączki i eksponaty przy użyciu Pastillage.
Współczesne desery platerowane
- Numer kursu: CULIN 209
- Jednostki: 6
- Ćwiczenia: 2 godz. wykładu, 12 godz. laboratorium
- Warunek: Culin 207 i 208
- Wymagania wstępne: Kulin 33, 217 i 229
Opis: Kurs Capstone wymagający tworzenia i prezentacji deserów na talerzu: Zastosowanie zaawansowanych mrożonych deserów i lodów, sezonowo atrakcyjne prezentacje oraz specjalistyczne modyfikacje diety.