Keystone logo
Culinary Institute Kul IN

Culinary Institute Kul IN

Culinary Institute Kul IN

Wstęp

Opis szkoły

Gastronomia oferuje szeroki wachlarz zawodów, a wszyscy studenci, którzy chcą skierować swoje studia na sztukę kulinarną lub chcą wykorzystać swoją istniejącą wiedzę obok wyjątkowych mentorów z bogatym doświadczeniem zawodowym i wiedzą teoretyczną, są mile widziani na Kul IN . Kul IN zamierza dać studentom szeroki wachlarz wiedzy kulinarnej, przemysłu spożywczego i gastronomii. Aby upewnić się, że nasi uczniowie udoskonalili wszystkie niezbędne umiejętności do pracy w dobrej jakości restauracji, zaczynamy od omówienia ważnych podstaw, które muszą przejść wszyscy uczniowie, niezależnie od ich wykształcenia. W ramach tego programu uczniowie dowiadują się o termicznym i mechanicznym przetwarzaniu żywności, rozpoznawaniu wysokiej jakości składników, łączeniu przypraw ze składnikami, tworzeniu wysokiej jakości menu restauracji, organizowaniu i serwowaniu potraw, profesjonalnych standardach gotowania, przechowywaniu żywności, porcjach żywności i historii gastronomii.

Wizja

Celem Kul IN jest rozwój centrum edukacyjnego z naciskiem na kreatywność, badania i promocję nowoczesnej kuchni i technologii kulinarnych. Poprzez edukację profesjonalnych kucharzy, cukierników i specjalistów z innych dziedzin gastronomii. Budujemy Instytut, który jest wyjątkowym miejscem dla szefów kuchni, właścicieli restauracji, menedżerów i mediów kulinarnych do szkolenia i odświeżania wiedzy, a także do poznawania nowości w świecie żywności, napojów i deserów.

Certyfikaty międzynarodowe

Aby zaoferować naszym studentom pełne doświadczenie podczas nauki włoskiej gastronomii i kuchni, stworzyliśmy wspólne programy ze światowej sławy szkołą kulinarną ALMA, La Scuola Internazionale di Cucina Italiana .
Culinary Institute Kul IN i ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana z powodzeniem opracowały dwa wspólne programy: „Professional Cook of Italian Cuisine” i „Professional Pastry Chef of Italian Desserts”. Poprzez intensywne i dynamiczne badania, które odbywają się częściowo w Sisak i częściowo w Colorno, Włochy, studenci mają okazję zdobyć cenne międzynarodowe doświadczenie i prawdziwie zanurzyć się w kulturze, która ukształtowała tę słynną na całym świecie kuchnię. Oprócz godzin praktycznych szkoleń, wycieczek i praktyk, uczniowie otrzymają również kilkumiesięczny staż, podczas którego zdobędą doświadczenie w pracy w elitarnych restauracjach i cukierniach. Możliwości nawiązywania kontaktów są nieograniczone i otwierają drzwi do potencjalnych miejsc pracy, ponieważ studenci sprawdzają się jako zdolni kucharze w prawdziwym świecie gastronomii wysokiej klasy.

Lokalizacje

  • Sisak

    Capraska ulica 12

pytania