Profesjonalny wyższy kurs techniczny w gastronomii i napojach
ISAG - European Business School
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Porto, Portugalia
Języki
Portugalski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 2315 / per year *
Termin składania wniosków
02 Aug 2024
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2024
* Tabela obowiązująca na rok szkolny 2023/2024
Wstęp
OGÓLNY OPIS KURSU
Ten kurs ma na celu szkolenie profesjonalnych starszych techników w gastronomii i napojach, którzy samodzielnie lub pod kierunkiem są w stanie kierować, koordynować i kontrolować działania i operacje usług związanych z żywnością i napojami (żywność i napoje), zintegrowanych lub nie w jednostkach hotelowych, gwarantując jakość obsługi, optymalizacja zasobów i maksymalizacja rentowności biznesu. Uczy obszarów Restauracji i Baru w sposób zintegrowany, uwzględniając najlepsze międzynarodowe praktyki i doświadczenia oraz rosnące podejście do potrzeb i oczekiwań rynku biznesowego.Zaopatruje rynek pracy w wyspecjalizowanych specjalistów, posiadających umiejętności zarządzania firmami z branży spożywczej.EFEKTY KSZTAŁCENIA/GŁÓWNE DZIAŁANIA
a) Nadzorować, koordynować, kontrolować i organizować działania i operacje usług związanych z żywnością i napojami (Żywność i napoje);
b) Zarządzanie operacjami w zakładach spożywczych i napojów;
c) Zaplanować i ustrukturyzować menu oraz obliczyć związane z tym koszty;
d) Zaplanować i opracować strategię promocji i marketingu usług gastronomicznych (F&B), zapewniając jakość i orientację na klienta;
e) Planować, koordynować i organizować działalność F&B, zapewniając jakość usług;
f) Zarządzanie wynikami finansowymi serwisu F&B;
g) Kontrola jakości obsługi i interakcji z klientem.
WYNIKI ZAWODOWE:
Business Management (administracja i zarządzanie) | dyrektor handlowy | Szef Restauracji i Baru | szef kuchni | Odpowiedzialny za Jakość, Higienę i Bezpieczeństwo Żywności | Odpowiedzialny za promocję i komercjalizację usług gastronomicznych.
JĘZYK NAUCZANIA: portugalski
Program
TREŚCI KURSU
1. ROK
I semestr
- Ekonomia stosowana
- Podstawy Zarządzania
- Zarządzanie i kontrola żywności i napojów
- Język hiszpański
- Język angielski
- Techniki Kucharskie i Cukiernicze l
2 semestr
- Enogastronomia
- Język angielski stosowany w branży gastronomicznej
- Żywienie, Higiena i Bezpieczeństwo Żywności
- Język portugalski i techniki komunikacji biznesowej
- Techniki Restauracyjne i Barowe I
- Technologie informacyjne
DRUGI ROK
I semestr
- Zachowanie i etyka organizacyjna
- Rachunkowość finansowa
- Marketing turystyczny i cyfrowy
- Operacje cateringowe
- Techniki Kucharskie i Cukiernicze II
- Techniki Restauracyjne i Barowe II
2 semestr
- Praktyka
Opłata za program
Możliwości związane z karierą
WYCIECZKI PROFESJONALNE
Business Management (administracja i zarządzanie) | dyrektor handlowy | Szef Restauracji i Baru | szef kuchni | Odpowiedzialny za Jakość, Higienę i Bezpieczeństwo Żywności | Odpowiedzialny za promocję i komercjalizację usług gastronomicznych.