Wyższy dyplom w dziedzinie pieczenia i cukiernictwa
International Culinary Institute
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Hong Kong, Hongkong
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
HKD 59 000 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* na rok. Opłaty za naukę w roku akademickim 2021/22 są obecnie w trakcie przeglądu
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Zdjęcie dzięki uprzejmości Rady Kształcenia Zawodowego
Cele programu
Wyposaża studentów w wiedzę i umiejętności zarządzania oraz praktyczne zastosowania w operacjach piekarniczych i cukierniczych, aby przygotować ich do pełnienia funkcji nadzorczych w przemyśle;
Kultywuje koncepcję uczenia się przez całe życie i rozwija uczniów tak, aby byli niezależnymi uczniami z lokalną, krajową i globalną wizją dalszej nauki i rozwoju zawodowego w branży hotelarskiej;
Wyposaża studentów w niezbędną wiedzę i umiejętności techniczne i zawodowe, początkowo na poziomie paraprofesjonalnym, poprzez połączenie zastosowania teoretycznego i praktycznego.
Perspektywy rozwoju kariery
Zapewniamy pomoc w znalezieniu pracy, aby ułatwić naszym absolwentom rozpoczęcie kariery na stanowiskach operacyjnych w cukierniach, piekarniach, kawiarniach, restauracjach, hotelach, kurortach, parkach rozrywki, klubach i nie tylko. Po zdobyciu doświadczenia zawodowego mogą awansować na stanowiska kierownicze, takie jak Demi-Chef, Chef de Partie i Pastry Sous Chef. Wyposażeni w wiedzę kierowniczą dotyczącą piekarni i cukierni, studenci biznesu mogą również zdecydować się na otwarcie własnej piekarni, cukierni lub kawiarni.
Zdjęcie dzięki uprzejmości Rady Kształcenia Zawodowego
Profesjonalne uznanie
Instytut Gościnności (IOH)
- Absolwenci, którzy pomyślnie ukończyli program, mogą ubiegać się o członkostwo na poziomie Affiliate.
- Studenci, którzy studiują programy przygotowywania posiłków i żywienia, są zobowiązani do przystąpienia do modułu Higiena i bezpieczeństwo żywności. Wybrani kandydaci otrzymują „Certyfikat Podstawowej Higieny Żywności dla Inspektorów Higieny”, który jest uznawany przez Departament Higieny Żywności i Środowiska w Hongkongu.
- Absolwenci Wyższego Dyplomu w dziedzinie pieczenia i cukiernictwa, którzy spełniają poniższe wymagania wstępne, mogą przystąpić do niemieckiego systemu kwalifikacji Trade Test. Wybrani kandydaci otrzymują tytuł „Certyfikowanego cukiernika”, który jest wspólnie oferowany przez International Culinary Institute i Handwerkskammer Koblenz (Izbę Rzemieślniczą) HwK Koblenz, Niemcy.
- Minimum 22 lata
- Minimum 1 rok odpowiedniego doświadczenia zawodowego
- Odpowiedni certyfikat w zakresie higieny i bezpieczeństwa (podstawowe świadectwo higieny żywności dla inspektora higieny)
Ogólne wymagania wejścia
Absolwent liceum o sprawdzonej znajomości języka angielskiego, np. IELTS w wersji 5.0 lub równoważnej.
Wnioski będą oceniane indywidualnie przez dany departament.
Rekrutacja
Program
Uznanie zawodowe
Instytut Gościnności (IOH)
- Absolwenci, którzy pomyślnie ukończyli program, są uprawnieni do ubiegania się o stopień członkostwa Affiliate.
- Studenci, którzy studiują programy przygotowania żywności i gastronomii są zobowiązani do podjęcia modułu Higiena i bezpieczeństwo żywności. Zdający otrzymują "Basic Food Hygiene Certificate for Hygiene Supervisors", który jest uznawany przez Food and Environmental Hygiene Department w Hongkongu.
- Absolwenci Higher Diploma in Baking and Pastry Arts, którzy spełniają następujące wymagania wstępne, mogą przystąpić do niemieckiego Trade Test Qualification System. Zdający otrzymują tytuł "Certified Pastry Cook", który jest wspólnie oferowany przez International Culinary Institute i Handwerkskammer Koblenz (Izba Rzemieślnicza) HwK Koblenz, Niemcy.
- Minimum 22 lata
- Minimum 1 rok odpowiedniego doświadczenia zawodowego
- Odpowiedni certyfikat w zakresie higieny i bezpieczeństwa (podstawowy certyfikat higieny żywności dla inspektora higieny)
Galeria
Możliwości związane z karierą
Pomoc w znalezieniu pracy jest świadczona w celu ułatwienia naszym absolwentom rozpoczęcia kariery na stanowiskach operacyjnych w cukierniach, piekarniach, kawiarniach, restauracjach, hotelach, ośrodkach wypoczynkowych, parkach rozrywki, klubach i innych. Po zdobyciu doświadczenia zawodowego mogą awansować na stanowiska nadzorcze, takie jak Demi-Chef, Chef de Partie i Pastry Sous Chef. Wyposażeni w know-how zarządzania w zakresie operacji piekarskich i ciastkarskich oraz biznesu studenci mogą również zdecydować się na otwarcie własnej piekarni, cukierni lub kawiarni.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Certificate III in Baking
- Darwin, Australia
Associate of Applied Science w dziedzinie piekarnictwa i cukiernictwa
- Lynnwood, Stany Zjednoczone
Baking and Pastry Arts
- Barrie, Kanada