Dyplom AAS w cukiernictwie i pieczeniu
Instituto Superior Mariano Moreno - Mariano Moreno Culinary Insititute
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Mariano Moreno, Argentyna
Języki
Hiszpański
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Feb 2024
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
W pierwszym roku programu studenci będą tworzyć opracowania ciasta cukierniczego, podstawowe kremy cukiernicze, podstawową produkcję ciast i produkcję chleba. W miarę jak uczniowie nabierają pewności siebie, wykorzystują umiejętności, które opanowali na wcześniejszych zajęciach, aby tworzyć coraz bardziej złożone ciasta i desery, a ostatecznie pełne menu deserów.
Na drugim roku studenci będą rozwijać swój kunszt, tworząc słodycze z cukru i czekolady, specjalne ciasta, wizytówki na konkursy i imprezy, a na koniec zgłębiać nurt awangardy w różnych częściach świata. Zwieńczeniem programu będzie staż, udział w rzeczywistych publicznych usługach gastronomicznych w ramach przygotowań do przyszłej kariery. Możliwe miejsca obejmują własną restaurację Instytutu L'Ecole lub prowadzone przez Instytut placówki edukacyjne, hotele, restauracje, kluby wiejskie, kurorty, kasyna, spa i dostawców usług gastronomicznych.
Kształcenie ogólne, ważny aspekt szkolnictwa wyższego i cenny atut w dzisiejszym wysoce konkurencyjnym świecie, jest reprezentowane przez zajęcia z kształcenia ogólnego zaprojektowane tak, aby zapewnić uczniom zdolności poznawcze niezbędne do ich sukcesu w miejscu pracy.
Celem tego programu jest przeszkolenie uczniów w sztuce cukiernictwa i pieczenia, zapoznanie ich z umiejętnościami i technikami, które zapewnią im największą elastyczność na rynku pracy i przyszłych awansach. Program ten przygotowuje studentów do wejścia na średnie możliwości zatrudnienia w profesjonalnym przemyśle gastronomicznym i obszarach zarządzania, w tym cukiernika, asystenta cukiernika, dekoratora ciastek detalicznych, cukiernika i piekarza.
Po ukończeniu studiów w zakresie profesjonalnego pieczenia i cukiernictwa studenci mogą przystąpić do certyfikowanego egzaminu piekarniczego Amerykańskiej Federacji Kulinarnej.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Szwajcarski Grand Diploma w dziedzinie cukiernictwa i sztuki czekolady
- Port-Valais, Szwajcaria
Associate of Applied Science w dziedzinie piekarnictwa i cukiernictwa
- Lynnwood, Stany Zjednoczone
Baking and Pastry Arts
- Barrie, Kanada