Technologia żywności
Instituto Politécnico de Viseu
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Viseu, Portugalia
Języki
Język angielski, Portugalski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Oct 2023
Wstęp
Cele i umiejętności
Projektuj, planuj i realizuj, samodzielnie lub pod kierunkiem, technologiczne procesy produkcyjne i surowce oraz kontrolę jakości i bezpieczeństwa produkcji, zarządzanie zapasami oraz analizę fizyko-chemiczną i mikrobiologiczną żywności w przemyśle rolno-spożywczym. Interpretować i koordynować oczekiwania konsumentów oraz rynek regionalny / krajowy w zakresie opracowywania nowej żywności.
Główne działania
Koordynować procesy technologiczne produkcji żywności pod najlepszymi wskazówkami;
Zarządzaj procesami produkcyjnymi związanymi z przetwarzaniem żywności pod najlepszymi wskazówkami;
Wykonywanie testów fizyko-chemicznych i mikrobiologicznych na surowcach i produkcie końcowym;
Zarządzaj kontrolą jakości produkcji żywności pod najlepszymi wskazówkami;
Monitoruj chłód komercyjny i przemysłowy;
Doskonalić istniejące procesy technologiczne w firmie;
Zaprojektuj recepturę zdrowej żywności;
Projektowanie nowych regionalnych produktów spożywczych;
Szanować i egzekwować podstawowe zasady higieny, bezpieczeństwa i zdrowia oraz unikać wypadków;
Kontroluj ścieki i pozostałości przemysłu spożywczego;
Zarządzaj zespołami i sprzętem oraz nadzoruj je w sposób zintegrowany.