
Kursy in
C.Te.SP w gastronomii, turystyce i opiece społecznej Instituto Politécnico de Viseu

Stypendia
Wstęp
Cele i umiejętności
Projektuj, planuj i realizuj samodzielnie lub pod kierunkiem działania związane z obiektami hotelarskimi, uzdrowiskami termalnymi i gastronomicznymi, a mianowicie w zakresie zakwaterowania, recepcji, gastronomii, zarządzania handlowego, marketingu, organizacji imprez.
Główne działania
Rozwój produktów gastronomicznych w zrównoważony sposób;
Mierzyć i scharakteryzować fizyczno-chemiczne i sensoryczne właściwości żywności;
Rozwój technik w obszarze higieny i bezpieczeństwa żywności;
Zaproponować i wdrożyć ukierunkowane działania naprawcze w dziedzinie żywienia i dietetyki;
Uczestniczyć w zarządzaniu firmami turystycznymi (przyjmowanie klientów, zarządzanie towarami i usługami);
Planowanie i organizowanie imprez;
Organizować, promować i rozpowszechniać lokalne i regionalne zasoby turystyczne;
Doradzaj i planuj zajęcia rekreacyjne i wellness;
Promuj zdrowie oraz dobre samopoczucie fizyczne i psychiczne;
Polecam portugalskie regionalne jedzenie;
O szkole
pytania
Podobne kursy
Dyplom z zarządzania turystyką
Dyplom studiów podyplomowych z zarządzania hotelarstwem i turystyką
Licencjat i dyplom z zarządzania hotelarstwem i turystyką