AAS w sztuce kulinarnej
Hudson County Community College
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Jersey City, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 149 / per credit *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* za kredyt dla mieszkańców; 298,00 USD na kredyt dla nierezydentów; 440,00 $ na kredyt w przypadku transakcji międzynarodowych lub poza stanem
Wstęp
Ten program studiów zapewnia kompleksowe dwuletnie szkolenie w zakresie sztuki kulinarnej, przygotowując studentów do pracy na stanowiskach w restauracji i gastronomii na poziomie podstawowym jako szefowie kuchni, szefowie stacji, szefowie kuchni, piekarze i kierownicy restauracji. Wymagane kursy wprowadzają studentów we wszystkie aspekty działalności gastronomicznej, w tym przygotowywanie posiłków, odżywianie, procedury zakupów, planowanie menu, sprzęt i obsługę stołową. Ten 600-godzinny staż szkoli studentów w znakomitych restauracjach i hotelach. HCCC's Culinary Arts Institute, otwarty w 2005 roku, jest wyposażony w elegancką jadalnię, nowoczesne kuchnie instruktażowe i sale lekcyjne.
małżeństwo Freddiego / Unsplash
Ogólne wymagania edukacyjne AAS dotyczące sztuki kulinarnej
- ENG-101 Skład kolegium I
- ENG-102 College Composition II lub ENG-103 Technical Report Writing
- CSC-100 Wprowadzenie do komputerów i informatyki
- 2 kursy z nauk społecznych i / lub humanistycznych do wyboru
- ENG-112 Przemówienie
- HUM-128 Jedzenie i kultura
Culinary Arts AAS Główne wymagania
- CSS-100 Sukces studenta
- CAI-114 Serwis kelnerski I
- CAI-115 Zasady sanitarne i kulinarne żywności
- CAI-117 Production Kitchen Skills I
- CAI-118 Spiżarnia i kuchnia śniadaniowa
- CAI-119 Bakeshop I
- CAI-121 Identyfikacja i zakup produktu
- CAI-127 Production Kitchen Skills II
- CAI-128 Wprowadzenie do Garde Manger
- CAI-129 Bakeshop II
- CAI-214 Advanced Table service III
- CAI-125 Externship I
- CAI-217 Advanced Kitchen - International
- CAI-218 Kierownik Gardy Średniej
- CAI-224 Advanced Table service IV
- CAI-225 Externship III
- CAI-227 Zaawansowana kuchnia klasyczna
- CAI-228 Advanced Garde Manger
Weź CAI-210 CAI-223 lub BIO-201;
- Projekt menu i udogodnień CAI-210
- CAI-223 Kontrola kosztów żywności, napojów i pracy
- BIO-201 Praktyczne Odżywianie