Dyplom Zarządzania Kulinarnego – Odżywianie
George Brown College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Toronto, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 18 536 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2024
* czesne | 16 490 $ na międzynarodowe czesne. Wszystkie opłaty mogą ulec zmianie bez powiadomienia
Wstęp
Masz pasję do jedzenia, gotowania i zdrowia, i zdajesz sobie sprawę, że ludzie coraz bardziej przejmują się odżywianiem i stylem życia. Możesz włączyć umiejętności kulinarne i odżywianie podczas treningu, aby uzyskać satysfakcjonującą karierę w programie Zarządzanie Kulinarne – Odżywianie.
W tym dwuletnim programie dyplomowym dowiesz się, jak pracować w różnych środowiskach, w tym w branży gastronomicznej, aby sprostać wymaganiom coraz bardziej świadomych zdrowia konsumentów. Program ten łączy naukę technik kulinarnych, zarządzania usługami żywieniowymi, wiedzy o składnikach, zdrowych przepisach, menu i opracowywaniu produktów spożywczych z najnowszymi osiągnięciami w dziedzinie żywienia. Nauczysz się w dynamicznej scenerii, która obejmuje pokazy, wykłady i praktyczną praktykę kulinarną.
W ostatnim semestrze ukończysz również siedmiotygodniowy staż w branży, co zapewni ci świetny start na początku kariery.
Harmonogram programu
Harmonogram programu Zarządzanie Kulinarnymi – Żywienie funkcjonuje obecnie od poniedziałku do piątku. Uwaga: niektóre zajęcia mogą zaczynać się o 7 rano, a inne do 22
Twoje opcje edukacji terenowej
W ostatnim semestrze ukończysz siedmiotygodniowy staż branżowy. George Brown współpracuje z pracodawcami i partnerami branżowymi w celu określenia potencjalnych możliwości zdobycia doświadczenia zawodowego. Studenci są również silnie zachęcani do samodzielnego zdobywania doświadczenia zawodowego w branży w ramach zarządzania kulinarnego, które ich zdaniem zapewnią cenione przez nich doświadczenia edukacyjne i spełnią efekty uczenia się programu.
To cenne doświadczenie zawodowe można z kolei dodać do swojego CV. Oprócz bardziej formalnego doświadczenia zawodowego w miejscu pracy, George Brown College stara się zapewniać możliwości uczenia się z prawdziwymi wyzwaniami i klientami.
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Stypendia dla studentów zagranicznych w George Brown College są zazwyczaj nagrodami w ramach programu na podstawie wyników w nauce (i innych kryteriów) w George Brown College po rozpoczęciu programu akademickiego.
Program
Wymagane kursy
Semestr 1 | Semestr 2 |
|
|
Semestr 3 | Semestr 4 |
|
|
* 7-tygodniowy kurs
**W oparciu o wyniki testu kwalifikacyjnego, możesz być zobowiązany do wzięcia COMM 1000 Introduction to College Communication przed przejściem do COMM 1007. Możesz być również zobowiązany do wzięcia MATH 1000 (Math Foundations) przed przejściem do MATH 1102 (Mathematics for Hospitality). COMM 1000 i MATH 1000 nie liczą się jako kurs wymagany do ukończenia studiów, i będziesz musiał zapłacić za ten dodatkowy kurs.
Wynik programu
Absolwent wykazuje się umiejętnością:
- Zapewnij zaawansowane planowanie kulinarne, przygotowanie i prezentację dla różnych środowisk usług gastronomicznych przy użyciu szeregu klasycznych i współczesnych technik.
- Zastosuj podstawowe i zaawansowane nauki o żywności i wypiekach do przygotowania potraw w celu stworzenia pożądanego produktu końcowego.
- Przyczynia się do i monitoruje przestrzeganie innych osób w celu zapewnienia dobrze utrzymanego środowiska kuchennego oraz serwowania produktów żywnościowych i napojów, które są wolne od szkodliwych bakterii lub innych zanieczyszczeń, przestrzegając przepisów dotyczących zdrowia, bezpieczeństwa, higieny i obsługi żywności.
- Zapewnienie bezpiecznego funkcjonowania kuchni i wszystkich aspektów przygotowywania żywności w celu promowania zdrowych miejsc pracy, odpowiedzialnego zarządzania kuchnią i efektywnego wykorzystania zasobów.
- Tworzy menu, które odzwierciedla wiedzę na temat żywienia i składników żywności, promuje ogólne zdrowie i dobre samopoczucie, odpowiada na szereg potrzeb i preferencji żywieniowych oraz uwzględnia modyfikacje dla specjalnych diet, alergii pokarmowych i nietolerancji, zgodnie z wymaganiami.
- Stosowanie zasad biznesowych i uznanych praktyk branżowych w zakresie kalkulacji kosztów i kontroli do operacji związanych z usługami gastronomicznymi w celu zarządzania i promowania fiskalnie odpowiedzialnej operacji.
- Zastosuj wiedzę na temat zrównoważonego rozwoju, etycznego i lokalnego pozyskiwania żywności oraz bezpieczeństwa żywnościowego do przygotowywania żywności i zarządzania kuchnią, uznając potencjalny wpływ na produkcję żywności, wybór konsumentów i działania w branży gastronomicznej.
- Dobrać i zastosować technologię, w tym współczesne wyposażenie kuchni, do produkcji i promocji żywności.
- Wykonywać skutecznie jako członek zespołu przygotowującego i obsługującego żywność i napoje oraz przyczyniać się do sukcesu operacji gastronomicznej poprzez stosowanie zarządzania sobą i umiejętności interpersonalnych.
- Opracuj strategie ciągłego uczenia się osobistego i zawodowego, aby zapewnić walutę z i reagowanie na pojawiające się techniki kulinarne, przepisy i praktyki w branży gastronomicznej.
- Przyczynić się do rozwoju strategii marketingowych, które promują udane działanie firmy gastronomicznej.
- Przyczynia się do zarządzania biznesem różnych operacji żywności i napojów, aby wspierać wciągające środowisko pracy, które odzwierciedla doskonałość usług.
Możliwości związane z karierą
Twoja kariera
Będziesz na drodze do satysfakcjonującej kariery w różnych organizacjach skupionych na żywności i żywieniu. Obejmuje to:
- Restauracje
- Hotele
- Spa
- Ośrodki wypoczynkowe
- Szkoły
- Producenci
- Obiekty służby zdrowia i fitness
- Rezydencje dla seniorów i zakłady opieki długoterminowej
- Prywatny szef kuchni
Twoje szkolenie zapewni ci również umiejętności niezbędne do rozpoczęcia własnej działalności jako przedsiębiorca, być może jako osobisty szef kuchni. Będziesz mieć swobodę, aby iść w wielu kierunkach z pozycji związanych z przygotowaniem żywności, projektowania menu, zapewnienia jakości i receptury / rozwój koncepcji żywności.
Niektórzy z naszych absolwentów cieszą się satysfakcjonującymi stanowiskami jako szefowie kuchni, kucharze, kierownicy gastronomii, twórcy receptur/produktów, przedsiębiorcy lub trenerzy kulinarni.
Opcje przyszłych badań
Możliwości studiów podyplomowych
Program zarządzania żywnością i żywieniem (studia podyplomowe) (H402)
Jeśli jesteś absolwentem Culinary Management - Nutrition z pasją do opieki zdrowotnej i żywienia oraz chęcią pomagania innym, jednocześnie przenosząc swoją karierę na wyższy poziom, nasz jednoroczny program certyfikatu dla absolwentów Food, and Nutrition Management jest tym, czego szukasz.
Program H402 Food and Nutrition Management jest akredytowany przez Canadian Society of Nutrition Management, co jest niezbędne do zatrudnienia jako Food and Nutrition Manager w Ontario.