Dyplom z zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą
George Brown College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Toronto, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 18 453 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
May 2024
* czesne | 16 490 $ na międzynarodowe czesne. Wszystkie opłaty mogą ulec zmianie bez powiadomienia
Wstęp
Położony w samym sercu Toronto, George Brown stawia Cię w centrum przemysłu piekarniczego i cukierniczego w Kanadzie. Zaprojektowany przez liderów w branży, ten dwuletni program zarządzania sztuką pieczenia i cukiernictwa zapewnia to, co najlepsze z obu światów – zaawansowane szkolenie cukiernicze i umiejętności zarządzania potrzebne do prowadzenia odnoszącej sukcesy firmy.
Pod okiem najlepszych specjalistów od pieczenia rozwiniesz podstawowe umiejętności i uwolnisz swoją kreatywność w wielu specjalistycznych obszarach, takich jak:
- czekolada i słodycze
- torty weselne
- nowoczesna piekarnia kawiarnia
- tarty i ciastka
- desery na talerzu
- chleb rzemieślniczy i wypieki śniadaniowe
- petits fours, ciasto laminowane i viennoiseries
- lody i sorbety
- wyroby cukiernicze rzemieślnicze
Te umiejętności sprawią, że staniesz się pożądanym absolwentem w świecie wysokiej klasy sztuki piekarniczej i cukierniczej. Twoja praca w klasie będzie obejmowała serię studiów przypadków mających na celu rozwijanie i doskonalenie umiejętności pieczenia. Ukończysz również staż branżowy, zdobywając praktyczne doświadczenie, które da Ci realną przewagę zawodową.
Od strony biznesowej nauczysz się kluczowych umiejętności niezbędnych do prowadzenia udanej operacji pieczenia, w tym:
- planowanie biznesu
- przywództwo i motywacja
- sprzedaż i marketing
- sposób pakowania, prezentacji i dystrybucji produktów
Uwzględniono również instrukcje dotyczące standardów i praktyk branżowych dotyczących warunków sanitarnych i zarządzania produkcją.
Harmonogram programu
Harmonogram programu zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą działa obecnie od poniedziałku do piątku. Uwaga, niektóre zajęcia mogą rozpoczynać się o 7 rano, a inne do 22
Kandydaci, którzy wystartują we wrześniu (jesień), będą mieli przerwę w semestrze wiosenno-letnim (tzn. nie będą brali udziału w zajęciach).
Kandydaci, którzy wystartują w maju (wiosna) będą mieli przerwę w semestrze zimowym (tzn. nie będą brali udziału w zajęciach).
Twoje opcje edukacji terenowej
W ramach programu zrealizujesz unikalny staż branżowy. George Brown współpracuje z pracodawcami i partnerami branżowymi w celu określenia potencjalnych możliwości zdobycia doświadczenia zawodowego. Studenci są również silnie zachęcani do samodzielnego zdobywania doświadczeń zawodowych w branży, które ich zdaniem zapewnią im cenione przez nich doświadczenia edukacyjne i spełnią efekty uczenia się programu.
To cenne doświadczenie zawodowe można dodać do swojego CV. Oprócz bardziej formalnego doświadczenia zawodowego w miejscu pracy, George Brown College stara się zapewniać możliwości uczenia się z prawdziwymi wyzwaniami i klientami.
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Stypendia dla studentów zagranicznych w George Brown College są zazwyczaj nagrodami w ramach programu na podstawie wyników w nauce (i innych kryteriów) w George Brown College po rozpoczęciu programu akademickiego.
Program
Wymagane kursy
Semestr 1 | Semestr 2 |
|
|
Semestr 3 | Semestr 4 |
|
|
* 7-tygodniowy kurs
**W oparciu o wyniki testu kwalifikacyjnego, możesz być zobowiązany do wzięcia COMM 1000 Introduction to College Communication przed przejściem do COMM 1007. Możesz być również zobowiązany do wzięcia MATH 1000 (Math Foundations) przed przejściem do MATH 1102 (Mathematics for Hospitality). COMM 1000 i MATH 1000 nie liczą się jako kurs wymagany do ukończenia studiów, i będziesz musiał zapłacić za ten dodatkowy kurs.
Wynik programu
Absolwent wykazuje się umiejętnością:
- Badanie i projektowanie różnych produktów związanych z piekarstwem, ciastkarstwem i cukiernictwem, które spełniają potrzeby różnych środowisk gastronomicznych.
- Produkuj i prezentuj różnorodne produkty związane z piekarnictwem, ciastkarstwem i cukiernictwem, które spełniają potrzeby różnych środowisk gastronomicznych.
- Stosować podstawowe zasady żywieniowe, w tym modyfikacje przepisów, we wszystkich aspektach produkcji piekarniczej, ze świadomością potencjalnych alergenów i wymagań dietetycznych.
- Stosować skuteczne umiejętności zarządzania kuchnią w celu odpowiedzialnego wykorzystania zasobów w operacji pieczenia i ciastkowania.
- Zidentyfikuj skuteczne praktyki biznesowe, w tym marketing i kontrolę kosztów w zarządzaniu operacją ciastkarską i piekarską.
- Zidentyfikuj praktyki zarządzania zasobami ludzkimi, ponieważ odnoszą się one do branży hotelarskiej.
- Opracuj bieżące strategie osobiste i plany, aby zwiększyć przywództwo w zakresie gościnności w środowisku sztuki piekarniczej i cukierniczej.
Możliwości związane z karierą
Twoja kariera
George Brown College ma międzynarodową reputację w zakresie produkcji utalentowanych i kreatywnych absolwentów piekarnictwa i ciastkarstwa, którzy pracują w czołówce branży na całym świecie. Możesz rozpocząć satysfakcjonującą karierę w komercyjnej piekarni, hotelu, firmie cateringowej lub jednej z niezliczonych piekarni, specjalistycznych ciast i cukierni zlokalizowanych na całym świecie. Możesz nawet połączyć zdobyte umiejętności z duchem przedsiębiorczości i założyć własną firmę.
Opcje przyszłych badań
Jako absolwent dowolnego programu kulinarnego lub programu zarządzania pieczeniem i ciastem w Ontario (lub jednorocznego programu certyfikacyjnego z rocznym doświadczeniem w branży), kwalifikujesz się do ubiegania się o nasz zaawansowany francuski program podyplomowy Patisserie (H413).