Dyplom z zarządzania kulinarnego (zintegrowane uczenie się)
George Brown College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Toronto, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 - 4 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 27 067 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* czesne | 15 190 $ na międzynarodowe czesne. Wszystkie opłaty mogą ulec zmianie bez powiadomienia
Wstęp
Ten program został opracowany, aby umożliwić zintegrowaną naukę z udziałem Ciebie, uczelni i naszych partnerów branżowych. Została stworzona w celu zaspokojenia bezpośredniego zapotrzebowania branży na wysoko wykwalifikowanych absolwentów Zarządzania Kulinarnego z praktycznym doświadczeniem w kuchni i szkoleniem kucharzy.
W tym programie będziesz dążyć do uzyskania dyplomu z zarządzania kulinarnego w czterech kolejnych semestrach. Chociaż ten program ma na celu zapewnienie takich samych efektów uczenia się, jak zarządzanie kulinarne (H100), skorzystasz również z semestrów 3 i 4, zintegrowanych bezpośrednio z przemysłem.
W pierwszym semestrze poznasz podstawowe umiejętności kulinarne i teorie wymagane do pracy w nowoczesnej kuchni oraz podstawowe umiejętności związane z zatrudnieniem w branży, takie jak komunikacja i matematyka w hotelarstwie. W drugim semestrze rozwiniesz bardziej zaawansowane umiejętności kulinarne i poszerzysz swoją wiedzę o jedzeniu, winie i kulturze kulinarnej, przygotowując się do stażu w terenie.
W trzecim semestrze poznasz branżę kulinarną z pierwszej ręki podczas swojej rezydencji w naszych najnowocześniejszych obiektach edukacyjnych, The Chefs' House i The Café, gdzie będziesz pracować u boku wschodzących najlepszych talentów, służąc publiczności wymagających miejskich gości. To doświadczenie jest zbieżne z kursami teoretycznymi w Szkole Szefów Kuchni w klasie i online, które wspierają Twoją naukę i rozwój.
W czwartym semestrze ukończysz studia dzięki zintegrowanej 14-tygodniowej rezydencji branżowej u jednego z naszych wiodących partnerów z branży kulinarnej i hotelarskiej, równolegle z kursami opartymi na teorii online. Internetowe forum nauki asynchronicznej daje możliwość odbycia staży lokalnych lub międzynarodowych.
Ten zintegrowany program jest idealny dla osób zmotywowanych, które chcą zwiększyć szanse na zatrudnienie w branży kulinarnej po ukończeniu studiów.
Harmonogram programu
Harmonogram programu Zarządzanie Kulinarne (Integrated Learning) obowiązuje obecnie od poniedziałku do piątku. Uwaga: niektóre zajęcia mogą zaczynać się o 7 rano, a inne do 22
Twoje opcje edukacji terenowej
W trzecim semestrze poznasz branżę kulinarną z pierwszej ręki podczas pobytu w naszej nowoczesnej restauracji edukacyjnej The Chefs' House oraz w The Café.
W czwartym semestrze ukończysz studia dzięki zintegrowanej 14-tygodniowej rezydencji branżowej u jednego z naszych wiodących partnerów z branży kulinarnej i hotelarskiej, równolegle z kursami opartymi na teorii online.
George Brown współpracuje z pracodawcami i partnerami branżowymi w celu określenia potencjalnych możliwości zdobycia doświadczenia zawodowego. Studenci są również silnie zachęcani do samodzielnego zdobywania doświadczenia zawodowego w branży w ramach zarządzania kulinarnego, które ich zdaniem zapewnią cenione przez nich doświadczenia edukacyjne i spełnią efekty uczenia się programu.
To cenne doświadczenie zawodowe można dodać do swojego CV. Oprócz bardziej formalnego doświadczenia zawodowego w miejscu pracy, George Brown College stara się zapewniać możliwości uczenia się z prawdziwymi wyzwaniami i klientami.
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Stypendia dla studentów zagranicznych w George Brown College są zazwyczaj nagrodami w ramach programu na podstawie wyników w nauce (i innych kryteriów) w George Brown College po rozpoczęciu programu akademickiego.
Program
Wymagane kursy
Semestr 1 | Semestr 2 |
|
|
Semestr 3 | Semestr 4 |
|
|
* 7-tygodniowy kurs
**W oparciu o wyniki testu kwalifikacyjnego, możesz być zobowiązany do wzięcia COMM 1000 Wprowadzenie do komunikacji w college'u przed przejściem do COMM 1007. Możesz być również zobowiązany do podjęcia MATH 1000 (Math Foundations) przed przejściem do MATH 1102 (Mathematics for Hospitality). COMM 1000 i MATH 1000 nie liczą się jako kurs wymagany do ukończenia studiów, a za ten dodatkowy kurs zostaniesz obciążony opłatą.
Wynik programu
Absolwent w sposób wiarygodny wykazał się umiejętnością:
- Zapewnij zaawansowane planowanie kulinarne, przygotowanie i prezentację dla różnych środowisk usług gastronomicznych przy użyciu szeregu klasycznych i współczesnych technik.
- Zastosuj podstawowe i zaawansowane nauki o żywności i wypiekach do przygotowania potraw w celu stworzenia pożądanego produktu końcowego.
- Przyczynia się do i monitoruje przestrzeganie innych osób w celu zapewnienia dobrze utrzymanego środowiska kuchennego oraz serwowania produktów żywnościowych i napojów, które są wolne od szkodliwych bakterii lub innych zanieczyszczeń, przestrzegając przepisów dotyczących zdrowia, bezpieczeństwa, higieny i obsługi żywności.
- Zapewnienie bezpiecznego funkcjonowania kuchni i wszystkich aspektów przygotowywania żywności w celu promowania zdrowych miejsc pracy, odpowiedzialnego zarządzania kuchnią i efektywnego wykorzystania zasobów.
- Tworzy menu, które odzwierciedla wiedzę na temat żywienia i składników żywności, promuje ogólne zdrowie i dobre samopoczucie, odpowiada na szereg potrzeb i preferencji żywieniowych oraz uwzględnia modyfikacje dla specjalnych diet, alergii pokarmowych i nietolerancji, zgodnie z wymaganiami.
- Stosowanie zasad biznesowych i uznanych praktyk branżowych w zakresie kalkulacji kosztów i kontroli do operacji związanych z usługami gastronomicznymi w celu zarządzania i promowania fiskalnie odpowiedzialnej operacji.
- Zastosuj wiedzę na temat zrównoważonego rozwoju, etycznego i lokalnego pozyskiwania żywności oraz bezpieczeństwa żywnościowego do przygotowywania żywności i zarządzania kuchnią, uznając potencjalny wpływ na produkcję żywności, wybór konsumentów i działania w branży gastronomicznej.
- Dobrać i zastosować technologię, w tym współczesne wyposażenie kuchni, do produkcji i promocji żywności.
- Wykonywać skutecznie jako członek zespołu przygotowującego i obsługującego żywność i napoje oraz przyczyniać się do sukcesu operacji gastronomicznej poprzez stosowanie zarządzania sobą i umiejętności interpersonalnych.
- Opracowanie strategii ciągłego uczenia się osobistego i zawodowego w celu zapewnienia aktualności i reakcji na pojawiające się techniki kulinarne, przepisy i praktyki w branży gastronomicznej.
- Przyczynić się do rozwoju strategii marketingowych, które promują udane działanie firmy gastronomicznej.
- Przyczynia się do zarządzania biznesem różnych operacji żywności i napojów, aby wspierać wciągające środowisko pracy, które odzwierciedla doskonałość usług.
Możliwości związane z karierą
Twoja kariera
Po ukończeniu studiów czeka na Ciebie świat możliwości. W samym Toronto znajduje się ponad 9000 restauracji, hotelowych jadalni, kawiarni i jadłodajni, a także liczne kluby i ośrodki wypoczynkowe, spa i firmy cateringowe. Umiejętności, których nauczysz się w George Brown są wymagane przez pracodawców zarówno w Kanadzie, jak i na całym świecie, a będziesz miał szkolenie, aby zbudować udaną karierę w domu lub na całym świecie.
Opcje przyszłych badań
Absolwenci mogą kwalifikować się do bezpośredniego wejścia do kilku George Brown College programów, w tym Sztuki kulinarne - włoski, Żywność i zarządzanie żywieniem (dodatkowy kurs rachunkowości wymagane), Zaawansowane francuskie Patisserie, a trzeci rok naszego programu Honours Bachelor of Commerce (Culinary Management).
Studenci, którzy pomyślnie ukończą ten program, mogą uzyskać zaawansowaną pozycję na Uniwersytecie Johnson & Wales w Stanach Zjednoczonych i innych wiodących międzynarodowych uniwersytetach.