Certyfikat w Pieczeniu – Przed Zatrudnieniem
George Brown College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Toronto, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 Rok
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 18 236 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* czesne | 15 190 $ na międzynarodowe czesne. Wszystkie opłaty mogą ulec zmianie bez powiadomienia
Wstęp
Jeśli chcesz pracować jako piekarz lub cukiernik, od tego zaczynasz. Ten roczny program certyfikacji pomoże Ci rozpocząć karierę w sztuce pieczenia i cukiernictwa. Nauczysz się wszystkich podstaw ciasta, ciast i dekorowania poprzez praktyczne szkolenie i naukę w klasie. Zdobędziesz również specjalistyczną wiedzę w takich dziedzinach, jak chleb rzemieślniczy, techniki czekoladowe i fermentacja, a także zarządzanie menu i odżywianie.
Harmonogram programu
Harmonogram programu Baking – Pre-Employment obowiązuje obecnie od poniedziałku do piątku. Uwaga: niektóre zajęcia mogą zaczynać się o 7 rano, a inne do 22
Twoje opcje edukacji terenowej
W ramach programu będziesz ćwiczyć swoje umiejętności, wypełniając możliwości uczenia się zintegrowanego z pracą w ramach programu. Studenci ukończą 24 godziny, które mogą obejmować weekendy, modelowanie biznesu i operacje branżowe. To cenne doświadczenie można dodać do swojego CV.
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Stypendia dla studentów zagranicznych w George Brown College są zazwyczaj nagrodami w ramach programu na podstawie wyników w nauce (i innych kryteriów) w George Brown College po rozpoczęciu programu akademickiego.
Program
Wymagane kursy
Semestr 1 | Semestr 2 |
|
|
* 7-tygodniowy kurs
** Na podstawie wyników testu kwalifikacyjnego, możesz być zobowiązany do wzięcia COMM 1000 (Introduction to College Communication) przed przejściem do COMM 1007. Możesz być również zobowiązany do wzięcia MATH 1000 (Math Foundations) przed przejściem do MATH1102 (Mathematics for Hospitality). COMM 1000 i MATH1000 nie liczą się jako kursy wymagane do ukończenia studiów i będziesz musiał zapłacić za te dodatkowe kursy.
Wynik programu
Absolwent w sposób wiarygodny wykazał się umiejętnością:
- Rozpoznać działanie i wpływ składników na siebie i przewidzieć, jak wpłynie to na produkt końcowy.
- Wykonywanie rozwiązywania problemów i rozwiązywanie receptur.
- Wykonaj podstawowe techniki związane z codzienną produkcją w piekarni lub cukierni.
- Rozpoznać i wykonać wypieki klasyczne i nowoczesne.
- Stosować zasady i praktyki bezpieczeństwa żywności określone przez lokalną jednostkę sanitarną.
- Stosować podstawowe zasady matematyczne oraz przeliczenia receptur, receptur piekarskich i procentów.
- Ćwiczenie umiejętności wykorzystywanych w codziennym funkcjonowaniu piekarni, w tym kontroli kosztów, kosztów żywności, procentów, kosztów pracy i kontroli zapasów.
Możliwości związane z karierą
Twoja kariera
Ten program daje ci podstawowe umiejętności potrzebne do ekscytującej i satysfakcjonującej kariery w takich obszarach jak:
- duża produkcja piekarnicza
- hotelowe działy cukiernicze
- firmy cateringowe
- każda z niezliczonych piekarni, specjalistycznych cukierni i ciastkarni znajdujących się na całym świecie
Możesz nawet połączyć zdobyte umiejętności z duchem przedsiębiorczości i założyć własną firmę.
Opcje przyszłych badań
Jako absolwent dowolnego programu kulinarnego lub programu zarządzania pieczeniem i ciastem w Ontario (lub jednorocznego programu certyfikacyjnego z rocznym doświadczeniem w branży), kwalifikujesz się do ubiegania się o nasz zaawansowany francuski program podyplomowy Patisserie (H413).
Absolwenci mogą kwalifikować się do bezpośredniego wejścia na drugi rok programu dyplomowego Baking and Pastry Arts Management. Absolwenci semestru letniego mogą zostać przyjęci w semestrze jesiennym, w zależności od dostępności miejsca. W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt z koordynatorem programu.