FERRANDI Paris to szkoła hotelarstwa, członek Conférence des grandes écoles (CGE, która kształci elity w gastronomii i hotelarstwie, aby były aktorami odnowy we Francji i za granicą. FERRANDI Paris powstał 100 lat temu jako uczelnia wyższa ( EKES) należący do CCI Paris Ile-de-France Education.
W szkole pracuje kilka pokoleń wybitnych szefów kuchni oraz menadżerów kulinarnych i hotelarskich , znanych ze swoich charakterystycznych dzieł kulinarnych i talentu do innowacji.
Szkoła, uznawana za swój poziom doskonałości we wszystkich miejscach i czasie, oferuje kursy szkoleniowe skupiające się na opanowaniu podstaw, zdolności do innowacji, zdobywaniu umiejętności menedżerskich i przedsiębiorczości oraz praktyce w rzeczywistych sytuacjach:
Więcej niż szkoła, FERRANDI Paris to przestrzeń odkryć, inspiracji i wymiany , która łączy kuchnię, zarządzanie, sztukę, naukę, technologię i innowacje. Jednoczy największe nazwiska w branży wokół wyzwań odnowy w branży hotelarsko-gastronomicznej i kreatywności kulinarnej.
Sztandar francuskiej sztuki gościnności i członek Międzyresortowej Rady ds. Turystyki, Komitetu Strategicznego Atout France i Konferencji Doskonałości w Turystyce, szkoła co roku przyciąga studentów z całego świata.
Misje
Szkolić aktorów odnowy w gastronomii i hotelarstwie
- Oferuj solidne, kompleksowe i uznane kursy szkoleniowe dla wszystkich zawodów w zakresie gastronomii i hotelarstwa, aby zapewnić rozwiązania dostosowane do potrzeb sektora
- Towarzyszyć transformacji w obliczu nowych wzorców konsumpcji, cyfryzacji, rozwoju technicznego i regulacyjnego oraz nowych praktyk zarządczych.
- Przyczyniaj się do sukcesu przedsiębiorczego profesjonalistów z branży gastronomicznej i hotelarskiej, a także tych, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności lub zmienić karierę.
Pielęgnuj ambicje
- Przekaż naszym studentom i praktykantom zamiłowanie do doskonałości, korzystając z naszej wyjątkowej wiedzy specjalistycznej łączącej tradycję i innowację
- Wspieraj nauczanie i sposób myślenia stymulujący dyscyplinę, ciekawość, śmiałość i chęć wprowadzania innowacji
- Identyfikuj i wspieraj talenty, aby każda osoba otrzymała bogate i inspirujące doświadczenie edukacyjne, zarówno indywidualnie, jak i zbiorowo, co pozwoli jej zyskać wiarę w swoje umiejętności i dokonać najlepszego wyboru w swojej karierze.
Broń i udostępniaj nasze dziedzictwo kulturowe
Rozpowszechnianie francuskich umiejętności kulinarnych i hotelarskich, które są częścią naszego dziedzictwa kulturowego, aby inspirować nowe wybory zawodowe i wychowywać nowe talenty.
Wartości
FERRANDI Paris oferuje wyjątkowe kursy i wsparcie
Każdy z naszych absolwentów jest pożądanym kandydatem dla firm: sprawnym technicznie, odpowiedzialnym, potrafiącym pracować w zespole i wdrażać nowe, kreatywne i efektowne propozycje.
Nasze nauczanie opiera się na 6 kluczowych wartościach:
- Wysokie standardy podsycające ambicje
- Kreatywność pozwalająca kwestionować kody, przewodzić inicjatywom i wyróżniać się
- Hojność zwiększająca pewność siebie, siła napędowa sukcesu
- Towarzystwo zachęcające do wymiany zdań i ducha zespołowego
- Odpowiedzialność za podejmowanie wyzwań zrównoważonego rozwoju w naszych zawodach
- Uczciwość Wszystkie zyski są ponownie inwestowane w szkolenie studentów i praktykantów, zgodnie z naszą historyczną misją służenia społeczeństwu
Doskonałość we wszystkich obszarach i w każdym czasie
- W pałacach, hotelach lifestylowych, restauracjach wyróżnionych gwiazdką Michelin, bistronomii i gastronomii
- W wysokiej jakości kuchni i zakwaterowaniu
- W poszanowaniu ludzi i środowiska
Szkoła otwarta na różnorodność
Zapraszamy młodych studentów z różnych środowisk z całego świata, oferujących kwalifikacje w zakresie gotowania, zarządzania hotelarstwem, obsługi i sztuki stołowej, a także przyjmujących profesjonalistów, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności lub zmienić karierę.
Liczy się Twoja pasja do wymagających zawodów, dla których szkolimy, Twoja ciekawość i wytrwałość.