Certyfikat College w zakresie profesjonalnych technik rzeźniczych
London, Kanada
CZAS TRWANIA
30 Weeks
JĘZYKI
Język angielski
TEMPO
Pełny etat
TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW
Termin składania wniosków
NAJWCZEŚNIEJSZA DATA ROZPOCZĘCIA
Sep 2025
CZESNE
CAD 17 918
FORMACIE STUDIÓW
W kampusie
Wstęp
Zostań rzeźnikiem dzięki temu rocznemu programowi certyfikacji!
Kanadyjski przemysł rzeźniczy rozwija się, a ten program zapewni ci całą wiedzę potrzebną do zostania rzeźnikiem i ruszenia w drogę. Zdobędziesz umiejętności z zakresu przetwórstwa mięsnego, pakowania produktów, profesjonalnych standardów bezpieczeństwa i obsługi klienta, których uczy wykładowca z wieloletnim doświadczeniem w sztuce rzeźniczej.
Rozbiór mięsa to wyjątkowa, wyspecjalizowana i bardzo poszukiwana branża, która oferuje wiele możliwości zatrudnienia po ukończeniu studiów. Oferty pracy obejmują rzeźników detalicznych lub hurtowych, rzeźników przemysłowych i krajalników mięsa, przetwórców drobiu, krajalników szynki, nożyc do mięsa i nie tylko!
Funkcje programu Professional Butchery Techniques:
- Dostarczone w najnowocześniejszym obiekcie i przy użyciu najnowocześniejszego sprzętu;
- Ponad połowa czasu zajęć poświęcona jest praktycznym zajęciom szkoleniowym;
- Zastosuj zdobytą wiedzę, prowadząc punkt sprzedaży detalicznej mięsa z pełnym zakresem usług;
- Pozwala na płynne przejście na staż 245R Retail Cutter;
- Możliwość zdobycia podwójnych certyfikatów poprzez przejście do programu Culinary Skills;
- Doskonała okazja do rozwoju zawodowego dla szefów kuchni, którzy chcą zastosować praktyki od gospodarstwa do stołu.
Wybierz naprawdę nowatorską karierę. Zostań rzeźnikiem i czekaj na ekscytującą przyszłość!
Wyniki nauki
- Przetwarzaj przednią ćwiartkę wołową, ćwierć tylną wołową, półkę wieprzową, tuszę jagnięcą, ćwiartkę cielęciny i różne rodzaje drobiu na części hurtowe i detaliczne;
- Praktyczne procedury stosowane do kontrolowania chorób przenoszonych przez żywność zgodnie z uznanymi standardami branżowymi, przepisami dotyczącymi usług żywieniowych i przepisami rządowymi;
- Zapewniać wysokiej jakości obsługę klienta, odpowiadając na pytania dotyczące podstawowych technik gotowania, bezpieczeństwa żywności i technik rzeźbienia oraz identyfikując problemy ze zdrowiem i bezpieczeństwem;
- Określić marże i przeceny oraz zyski i straty związane z branżą detalicznego rozbioru mięsa;
- Wybierz odpowiedni materiał opakowaniowy dla różnych produktów, aby zapewnić bezpieczeństwo i możliwość sprzedaży;
- Wybrać części tuszy zwierzęcej do detalicznych kawałków mięsa na bazie kości, tłuszczu i struktur mięśniowych oraz pozbyć się nieprawidłowości w bezpieczny i sterylny sposób;
- Zademonstrować bezpieczne praktyki pracy oraz bezpieczne ustawienie, awarię, obsługę i konserwację narzędzi i sprzętu zgodnie z przepisami BHP;
- Wytwarzaj świeżą kiełbasę przy użyciu sprzętu branżowego;
- Opracowywanie produktów o wartości dodanej, takich jak przyprawy, marynaty oraz nadziewane i / lub panierowane produkty mięsne w celu wsparcia sprzedaży w handlu detalicznym;
- Zidentyfikować i oznaczyć produkty mięsne zgodnie z przepisami Kanadyjskiej Agencji Kontroli Żywności;
- Odbieraj i przechowuj produkty mięsne w bezpieczny i uporządkowany sposób, aby spełnić branżowe standardy jakości i bezpieczeństwa;
Kursy
Poziom 1
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- SFTY-1071 Bezpieczne praktyki pracy 2
- WRIT-1042 Rozumowanie i pisanie 1-Turystyka / hotelarstwo 3
- FDMG-1126 Meat Science 2
- FDMG-1127 Praktyka rozbioru mięsa 1 2
- FDMG-1128 Praktyka Rozbioru Mięsa 2 2
- FDMG-1129 Urządzenie do gotowania mięsa 2
- FDMG-1130 Handel detaliczny mięsem 1 2
Poziom 2
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- FDMG-1131 Nazewnictwo i oznakowanie 2
- MATH-1210 Matematyka w hotelarstwie 2
- MKTG-1108 Marketing i trendy w branży 3
- Podstawy biznesowe BUSI-1190 2
- FDMG-1132 Praktyka Rozbioru Mięsa 3 2
- FDMG-1133 Meat Processing Practicum 2
- FDMG-1134 Handel detaliczny mięsem 2 2
Rezydencja programowa
Studenci muszą uzyskać co najmniej 8 punktów w programie w Fanshawe, aby spełnić wymóg pobytu w programie i ukończyć ten program.
Warunki przyjęć
OSSD z kursami ze strumienia College (C), University (U), University / College (M) lub Open (O) z:
- Dowolny stopień 12 angielski (C) lub (U)
lub
Academic and Career Entrance Certificate (ACE)
lub
Certyfikat równoważności Ontario High School (GED)
lub
Dojrzały kandydat, który stoi na wymaganych kursach wymienionych powyżej
Wymagania języka angielskiego
Kandydaci, których pierwszym językiem nie jest angielski, będą zobowiązani do wykazania się znajomością języka angielskiego jedną z następujących metod:
- Grade 12 College Stream lub University Stream w języku angielskim z Ontario Secondary School lub równoważnego, w zależności od wymagań wstępnych programu
- Test z języka angielskiego jako języka obcego (TOEFL) z wynikiem minimum 79 dla testu internetowego (iBT), z wynikami z ostatnich dwóch lat
- International English Language Testing System (IELTS) Test akademicki z ogólnym wynikiem 6,0 z wynikiem nie mniejszym niż 5,5 w którymkolwiek z czterech zakresów, z wynikami z ostatnich dwóch lat.
- Test kanadyjskiego języka akademickiego (CAEL) z wynikiem ogólnym 60 punktów bez wyniku poniżej 50 w którymkolwiek z czterech pasm, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Pearson Test of English Academic (PTE) z minimalnym wynikiem 53, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Test Cambridge English (FCE / CAE / CPE) z ogólnym wynikiem na Cambridge English Scale 169 bez umiejętności językowych poniżej 162, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Egzamin z języka angielskiego (ELE) w Fanshawe College z minimalnym wynikiem 70% we wszystkich sekcjach testu, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Uczniowie Fanshawe College ESL4 / GAP5: Minimalny stopień 80% na poziomie ESL4 / GAP5 na poziomie 8, 75% na poziomie ESL4 / GAP5 na poziomie 9 lub 70% na poziomie ESL4 / GAP5 na poziomie 10
Zalecane przygotowanie akademickie
- Jedzenie i kultura klasy 11 (M)
- Technologia informacyjna i komunikacyjna klasy 11: Środowisko cyfrowe (O) LUB Klasa 12 Technologia informacyjna i komunikacyjna: rozwiązania multimedialne (C)
- Każda klasa 11 lub stopień 12 przedsiębiorczości (C) lub (O)
- Gościnność i turystyka w klasie 11 i 12 (C)
- Academic and Career Entrance Certificate (ACE): kurs matematyki biznesowej lub technicznej oraz kurs umiejętności komputerowych
Zalecane przygotowanie indywidualne
- Rozwijaj zainteresowanie cięciem mięsa, odwiedzając sklepy mięsne, sklepy spożywcze oraz obserwując liderów branży mięsnej i rzeźników w mediach społecznościowych
- Rozwijanie umiejętności przywódczych
- Osoba, która rozpoczyna pracę w branży rozbioru mięsa, powinna być zmotywowana, odpowiedzialna, przywiązywać dużą wagę do szczegółów i czerpać radość z pracy w szybko zmieniającym się środowisku
- Zatrudnienie w przemyśle mięsnym byłoby atutem
Kryteria wyboru wnioskodawcy
Jeżeli liczba kwalifikujących się wnioskodawców przekracza dostępne miejsca w programie, kryteria wyboru wnioskodawcy będą:
- Preferencje dla stałych rezydentów Ontario
- Otrzymanie wniosku do 1 lutego (po tej dacie Fanshawe College będzie rozpatrywać kandydatów na zasadzie „kto pierwszy, ten lepszy, dopóki program nie będzie pełny)
- Osiągnięcie w wymogach przyjęcia
Wymagania dotyczące post-admisji
Ważny Certyfikat Bezpiecznej Obsługi Żywności
Możliwości zawodowe
Rozbiór mięsa to wyjątkowa, wyspecjalizowana i bardzo poszukiwana branża, która oferuje wiele możliwości zatrudnienia po ukończeniu studiów. Praca obejmuje rzeźników detalicznych lub hurtowych, rzeźników przemysłowych i krajalników mięsa, przetwórców drobiu, krajalników do szynki, nożyc do mięsa i nie tylko.
Rekrutacja
Wynik programu
- Process the beef front quarter, beef hindquarter, a side of pork, a carcass of lamb, a side of veal, and various types of poultry into wholesale and retail cuts;
- Praktykować procedury stosowane do kontroli chorób przenoszonych przez żywność zgodnie z uznanymi standardami branżowymi, przepisami dotyczącymi usług gastronomicznych i przepisami rządowymi;
- Provide quality customer service by responding to inquiries about basic cooking, food safety, and carving techniques and identifying health and safety issues;
- Określanie narzutów i obniżek oraz zysków i strat związanych z detaliczną branżą rozbioru mięsa;
- Wybierz odpowiedni materiał opakowaniowy dla różnych produktów, aby zapewnić bezpieczeństwo i skalowalność;
- Wybierz części tuszy zwierzęcej do sprzedaży detalicznej kawałków mięsa na bazie kości, tłuszczu i mięśni, a następnie usuń nieprawidłowości w bezpieczny i sterylny sposób;
- Demonstrate safe working practices and the safe set up, breakdown, operation, and maintenance of tools and equipment in accordance with health and safety regulations;
- Fabricate fresh sausage using industry-specific equipment;
- Develop value-added products, such as spice rubs, marinades, and stuffed and/or breaded meat products to support sales in a retail operation;
- Identify and label meat products to comply with Canadian Food Inspection Agency regulations;
- Receive and store meat products in a safe and orderly manner to meet industry standards for quality and safety;
Program
Poziom 1
- Bezpieczne praktyki pracy
- Powód i zapis 1-Turystyka/ Gościnność
- Nomenklatura i etykietowanie
- Praktyka w rozbiorze mięsa 1
- Praktyka w krojeniu mięsa 2
- Gotowanie mięsa
- Operacje detaliczne w handlu mięsem 1
Poziom 2
- Nauka o mięsie
- Matematyka dla gościnności
- Trendy w marketingu i przemyśle
- Podstawy biznesowe
- Praktyka w krojeniu mięsa 3
- Praktyka w przetwórstwie mięsnym
- Operacje detaliczne w handlu mięsem 2
Opłata za program
Możliwości związane z karierą
Rozbiór mięsa jest unikalnym, specjalistycznym i bardzo poszukiwanym zawodem, który oferuje wiele możliwości pracy po ukończeniu tego jednorocznego programu. Miejsca pracy obejmują rzeźników detalicznych lub hurtowych, rzeźników przemysłowych i rozbieraczy mięsa, preparatorów drobiu, rozbieraczy szynki, trymerów mięsa i wiele innych.
Oto kilka przykładów możliwości kariery dla absolwentów programu Fanshawe's Professional Butchery Techniques:
Rzeźnik przemysłowy
Dobrze pracując z innymi będziesz miał doskonałą koordynację ręka-oko i umiejętności podejmowania decyzji, aby doskonalić się na tym stanowisku.
Krojenie mięsa
Od krojenia, przycinania i przygotowywania standardowych kawałków mięsa po szkolenie innych wędliniarzy - możliwości są nieograniczone.
Mięsożerca
Stwórz kulturę coachingu i rozwoju dla wszystkich pracowników, którzy ogarniają pasję do mięsa.