
Dyplom in
Pełny dyplom z nowoczesnej gastronomii Edinburgh School of Food & Wine (ESFW)

Stypendia
Wstęp
Niezależnie od tego, czy jesteś absolwentem szkoły, absolwentem uniwersytetu, zmieniającym karierę zawodową czy profesjonalnym szefem kuchni, ten dyplom zapewni Ci pełne i wszechstronne zrozumienie klasycznych i nowoczesnych technik gotowania, w tym chleba, ciasta, mięsa, ryb i warzyw oraz gotowania. Dodatkowo ci, którzy podejdą do naszego Complete Diploma in Modern Gastronomy, odejdą z solidnym zrozumieniem i praktycznym doświadczeniem zdobytym podczas naszych modułów Odżywianie i żywność na bazie roślin oraz Produkcja żywności rzemieślniczej - oba są jedynymi tego rodzaju kursami w Wielkiej Brytanii.
Twój czas spędzony w ESFW pozwoli Ci poświęcić ponad 1200 godzin na naukę w pełnym wymiarze godzin, z których zdecydowana większość jest w pełni praktyczna, ale obejmuje również wizyty na farmach, młynach, rzeźnikach, piekarniach i mleczarniach, a także czołowych szefów kuchni i dietetyków w kraju, a także naszych doświadczonych nauczycieli.
Wszystkie kursy będą zawierały niezbędny zestaw szefa kuchni, całą żywność i naukę, a także możliwość skorzystania z praktyk zawodowych, warsztatów tworzenia CV, branżowych możliwości nawiązywania kontaktów i edukacji w szkole, która jest regularnie wybierana jako jedna z najlepszych w UK.
Dla kogo jest odpowiedni kurs?
- Specjaliści od żywności
- Profesjonalni kucharze
- Aspirujący szefowie kuchni
- Prywatni kucharze
- Zmieniacze kariery
Umiejętności, których nauczysz się na naszym pełnym dyplomie z nowoczesnej gastronomii:
- Kompleksowe zrozumienie wszystkich aspektów profesjonalnej kuchni (w tym mięsa, ryb, warzyw, zup, bulionów, sosów, dodatków, nowoczesnej techniki i wiele więcej)
- Kompleksowe zrozumienie profesjonalnej cukierni (w tym ciast podstawowych i wzbogaconych, podstawowego i zaawansowanego pieczywa, czekolady i cukru, deserów ustawionych i mrożonych, sosów, gąbek, torty warstwowe, desery klasyczne i wiele więcej)
- Fundacja w zakresie odżywiania i żywności pochodzenia roślinnego (w tym nowoczesne techniki galwanizacji, stylizacja żywności, alternatywne białka, gotowanie z orzechami i nasionami, warsztaty żywieniowe, zdrowe przekąski i wiele więcej)
- Fundacja w rzemieślniczej produkcji żywności (w tym nabiał, produkcja sera, wędliny, dżemowanie i konserwowanie, fermentacja, rzemieślnicza produkcja chleba i wiele więcej)
- Tygodniowy kurs Jak rozpocząć biznes spożywczy
- Studia winiarskie na poziomie 2 WSET
- Wizyty w gospodarstwie
- Gościnne pokazy szefów kuchni
- Miejsca pracy
Dlaczego właśnie my?
- Jedyne takie pole golfowe w Europie
- Kursy specjalistyczne prowadzone przez doświadczonych szefów kuchni
- Założona i najstarsza szkoła kulinarna w Wielkiej Brytanii
- Małe rozmiary klas
- Podczas pracowniczego szkolenia
- Miejsca pracy
- Doskonałe perspektywy kariery
Certyfikaty i kwalifikacje
Edinburgh School of Food & Wine jest w pełni akredytowana przez ICAS i jest stale oceniana i weryfikowana, aby upewnić się, że spełniamy wyznaczone przez nią standardy.
Po pomyślnym ukończeniu każdy uczeń otrzyma:
- Pełny dyplom z nowoczesnej gastronomii
- Dyplom z profesjonalnej kuchni
- Dyplom w profesjonalnej cukierni
- Fundacja w żywieniu i żywności pochodzenia roślinnego
- Fundacja w rzemieślniczej produkcji żywności
- Certyfikat dotyczący rozpoczęcia działalności w branży spożywczej
- WSET Poziom 2
- Certyfikat Podstawowej Higieny Żywności REHIS
Rozkład jazdy
- Szkolenie: w pełnym wymiarze godzin | od poniedziałku do piątku
- Godziny: 30 godzin tygodniowo
- Godzina: 10:00 - 16:00
- Czas trwania: 38 tygodni
Dostępne finansowanie
O szkole
pytania
Podobne kursy
Międzynarodowa Szkoła Letnia
Szwajcarski Grand Diploma w wegetariańskiej sztuce kulinarnej
Szwajcarski Wielki Dyplom Sztuki Kulinarnej