Pełny dyplom z nowoczesnej gastronomii
Edinburgh School of Food & Wine (ESFW)
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Edinburgh, Wielka Brytania
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
38 weeks
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Niezależnie od tego, czy jesteś absolwentem szkoły, absolwentem uniwersytetu, zmieniającym karierę zawodową czy profesjonalnym szefem kuchni, ten dyplom zapewni Ci pełne i wszechstronne zrozumienie klasycznych i nowoczesnych technik gotowania, w tym chleba, ciasta, mięsa, ryb i warzyw oraz gotowania. Dodatkowo ci, którzy podejdą do naszego Complete Diploma in Modern Gastronomy, odejdą z solidnym zrozumieniem i praktycznym doświadczeniem zdobytym podczas naszych modułów Odżywianie i żywność na bazie roślin oraz Produkcja żywności rzemieślniczej - oba są jedynymi tego rodzaju kursami w Wielkiej Brytanii.
Twój czas spędzony w ESFW pozwoli Ci poświęcić ponad 1200 godzin na naukę w pełnym wymiarze godzin, z których zdecydowana większość jest w pełni praktyczna, ale obejmuje również wizyty na farmach, młynach, rzeźnikach, piekarniach i mleczarniach, a także czołowych szefów kuchni i dietetyków w kraju, a także naszych doświadczonych nauczycieli.
Wszystkie kursy będą zawierały niezbędny zestaw szefa kuchni, całą żywność i naukę, a także możliwość skorzystania z praktyk zawodowych, warsztatów tworzenia CV, branżowych możliwości nawiązywania kontaktów i edukacji w szkole, która jest regularnie wybierana jako jedna z najlepszych w UK.
Dla kogo jest odpowiedni kurs?
- Specjaliści od żywności
- Profesjonalni kucharze
- Aspirujący szefowie kuchni
- Prywatni kucharze
- Zmieniacze kariery
Umiejętności, których nauczysz się na naszym pełnym dyplomie z nowoczesnej gastronomii:
- Kompleksowe zrozumienie wszystkich aspektów profesjonalnej kuchni (w tym mięsa, ryb, warzyw, zup, bulionów, sosów, dodatków, nowoczesnej techniki i wiele więcej)
- Kompleksowe zrozumienie profesjonalnej cukierni (w tym ciast podstawowych i wzbogaconych, podstawowego i zaawansowanego pieczywa, czekolady i cukru, deserów ustawionych i mrożonych, sosów, gąbek, torty warstwowe, desery klasyczne i wiele więcej)
- Fundacja w zakresie odżywiania i żywności pochodzenia roślinnego (w tym nowoczesne techniki galwanizacji, stylizacja żywności, alternatywne białka, gotowanie z orzechami i nasionami, warsztaty żywieniowe, zdrowe przekąski i wiele więcej)
- Fundacja w rzemieślniczej produkcji żywności (w tym nabiał, produkcja sera, wędliny, dżemowanie i konserwowanie, fermentacja, rzemieślnicza produkcja chleba i wiele więcej)
- Tygodniowy kurs Jak rozpocząć biznes spożywczy
- Studia winiarskie na poziomie 2 WSET
- Wizyty w gospodarstwie
- Gościnne pokazy szefów kuchni
- Miejsca pracy
Dlaczego właśnie my?
- Jedyne takie pole golfowe w Europie
- Kursy specjalistyczne prowadzone przez doświadczonych szefów kuchni
- Założona i najstarsza szkoła kulinarna w Wielkiej Brytanii
- Małe rozmiary klas
- Podczas pracowniczego szkolenia
- Miejsca pracy
- Doskonałe perspektywy kariery
Certyfikaty i kwalifikacje
Edinburgh School of Food & Wine jest w pełni akredytowana przez ICAS i jest stale oceniana i weryfikowana, aby upewnić się, że spełniamy wyznaczone przez nią standardy.
Po pomyślnym ukończeniu każdy uczeń otrzyma:
- Pełny dyplom z nowoczesnej gastronomii
- Dyplom z profesjonalnej kuchni
- Dyplom w profesjonalnej cukierni
- Fundacja w żywieniu i żywności pochodzenia roślinnego
- Fundacja w rzemieślniczej produkcji żywności
- Certyfikat dotyczący rozpoczęcia działalności w branży spożywczej
- WSET Poziom 2
- Certyfikat Podstawowej Higieny Żywności REHIS
Rozkład jazdy
- Szkolenie: w pełnym wymiarze godzin | od poniedziałku do piątku
- Godziny: 30 godzin tygodniowo
- Godzina: 10:00 - 16:00
- Czas trwania: 38 tygodni
Dostępne finansowanie
O szkole
pytania
Podobne kursy
Italian Gastronomy Certificate
- Florence, Włochy
Szwajcarski Wielki Dyplom Sztuki Kulinarnej
- Port-Valais, Szwajcaria
Uniwersytecki kurs uzupełniający Projektowanie menu bez laktozy w restauracjach
- Madrid, Hiszpania
- Alcorcón, Hiszpania + 3 jeszcze