Dyplom z francuskiego cukiernictwa
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Yssingeaux, Francja
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
8 months
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 26 390 / per course *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* ceny netto.
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Dzięki wysoko wykwalifikowanemu wydziałowi, w tym wpływowym cukiernikom, Meilleurs Ouvriers de France i Mistrzom Świata w swojej dyscyplinie, jest to prawdziwa najwyższej klasy klasa w cukiernictwie. Jest koniecznością dla każdego, kto pasjonuje się francuskim ciastem i deserami, a także dla tych, którzy chcą rozwijać karierę lub zostać przedsiębiorcami.
Nauczony przez sześć intensywnych i bardzo wciągających miesięcy poznasz wszystkie techniki - tradycyjne i nowoczesne - które odróżniają francuską sztukę cukierniczą od reszty. Będziesz wytwarzał bufety cukiernicze i koktajle, desery gastronomiczne, klasyczne i nowoczesne dania, pieczywo i kawałki czekolady, a także inne pyszne wyroby.
Oferty pracy i kariery:
- Przedsiębiorca
- Cukiernik / Konsultant cukierniczy
- Instruktor cukiernictwa
- Żywieniowiec
- Kierownik ds. Operacji cukierniczych
- Pisarz i krytyk żywności
Czas trwania: 6 miesięcy 2-miesięczny obowiązkowy staż
Struktura programu:
- Podstawy sztuki francuskiego ciasta - 10 tygodni
- Tea Time & Travel Cake - 1 tydzień
- Bread & Viennoiserie - 1 tydzień
- Entremety, Indywidualne Ciasta i Zdrowe Desery - 4 tygodnie
- Desery w restauracji - 1 tydzień
- Czekolada i wyroby cukiernicze - 2 tygodnie
- Lody i Sorbet - 1 tydzień
- Ciasto artystyczne i bufety - 2 tygodnie
Warunki przyjęcia:
Nie wymaga się wcześniejszego stopnia ani doświadczenia
dla standardowych dyplomów
18 lat minimum
Biegła znajomość języka angielskiego
Daty: od 9 listopada 2020 r. Do 23 kwietnia 2021 r. / Od 1 marca 2021 r. Do 30 lipca 2021 r.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Profesjonalny kurs ciasta i pieczenia
- Barcelona, Hiszpania
Certyfikat umiejętności pieczenia (online)
- Online Canada
- Toronto, Kanada
Podstawowe i zaawansowane techniki francuskiego ciasta
- Ferrières-en-Brie, Francja