Ecole Lenôtre
Wstęp
Dzięki założeniu École Lenôtre w 1971 r. Gaston Lenôtre odpowiedział na potrzeby szkoleniowe zarówno francuskich, jak i zagranicznych specjalistów. Dzisiaj ponad 3000 stażystów, mężczyzn i kobiet z całej Francji i ponad 100 krajów przybywa, aby zwiększyć swoją wiedzę i doświadczenie w kulturze doskonałości.
Każdego roku tworzone są nowe poziomy rozwoju, aby lepiej spełniać oczekiwania profesjonalistów z branży spożywczej.
Od prawie 20 lat Ecole Lenôtre oferuje programy długoterminowe, które pozwalają na intensywne szkolenie z kuchni francuskiej, cukiernictwa i piekarnictwa:Dyplom Szefa Kuchni: 7 miesięcyDyplom szefa kuchni: 7 miesięcyZaawansowane szkolenia piekarnicze: 13 tygodniPodstawy francuskiego ciasta: 6 tygodniPodstawy kuchni francuskiej: 6 tygodni
Dołączając do tych formacji, będziesz miał szansę być otoczony przez wielu profesjonalistów, którzy pochodzą od najlepszych szefów kuchni na świecie.
Będziesz uczyć się i ćwiczyć w klasie z maksymalnie 12 uczniami . W Ecole Lenôtre uważamy, że praca w małych grupach to najlepszy sposób, aby jak najlepiej wykorzystać naszych szefów kuchni. Będziesz ćwiczył sam, a także w grupach.
Nasza szkoła zawodowa w Rungis ma 13 sal lekcyjnych i wysoce profesjonalną ekipę sprzętową. Współpracujemy z wysokiej jakości dostawcami zarówno żywności, jak i materiałów profesjonalnych, które znajdziesz również w najlepszych kuchniach Szefa Kuchni.
W Ecole Lenôtre szkolimy Cię, aby być profesjonalistą i wierzymy, że dzięki naszej wiedzy możesz stać się jednym z najlepszych szefów kuchni jutra.
Przyjdź i śledź nas na naszej stronie na Facebooku:
https://www.facebook.com/EcoleLenotre/
Lub na naszej nowej stronie internetowej:
Ecole Lenôtre : Link Ecole Lenôtre