Dyplom w hotelarstwie - zarządzanie hotelami i restauracjami
Durham College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Whitby, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 semesters
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 5332 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* Rok pierwszy w kraju: 5332 USD (CDN); Rok pierwszy na świecie: 15 970 USD (CDN). Mogą obowiązywać dodatkowe koszty.
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Bądź częścią jednego z najszybciej rozwijających się segmentów branżowych na świecie. Hotele, kurorty, restauracje, statki wycieczkowe, kasyna, miejsca rozrywki i centra konferencyjne korzystają z coraz większej liczby podróżnych z całego świata. Poznaj podstawowe umiejętności operacyjne i techniki zarządzania, które pracodawcy cenią w tej dynamicznej firmie. Zapoznaj się z różnorodnymi ścieżkami kariery, które są dostępne, gdy uwolnisz swoją pasję do doskonałości obsługi klienta i dochodowych operacji biznesowych w hotelach. Świat zakwaterowania, jedzenia i napojów, podróży i turystyki jest do odkrycia.
Program koncentruje się na zarządzaniu hotelami, restauracjami i przedsięwzięciami turystycznymi i ma na celu zapewnienie solidnego fundamentu umiejętności zawodowych wymaganych do rozpoczęcia kariery w tych sektorach. Biorąc pod uwagę praktyczny charakter branży hotelarsko-gastronomicznej, wszystkie kursy mają na celu zapewnienie możliwości aktywnego uczenia się, w tym laboratoriów do przygotowywania żywności i napojów oraz usług i operacji recepcji, wraz z licznymi studiami przypadku i ćwiczeniami symulacyjnymi. Zbudowany na trzech kluczowych tematach - dochodowe zarządzanie przedsiębiorstwem, wzorowa obsługa klienta i uznanie praktyk zarządzania zrównoważonym hotelarstwem - każdy kurs zabierze Cię o eksplorację różnych biznesowych aspektów branży hotelarskiej, w tym:
- Żywnościowy
- Obsługa klienta
- Planowanie wydarzenia
- Zarządzanie zasobami finansowymi i ludzkimi
- Foodservice
- Operacje hotelowe
- Marketing
- Obsługa restauracji
- Przedsiębiorczość
Praca zespołowa, efektywne podejmowanie decyzji, krytyczne myślenie i umiejętności przywódcze są badane w pierwszym roku, a także podkreślane podczas drugiego roku programu. Będziesz także uczestniczyć w kursie zwieńczonym w semestrze 4, mającym na celu umożliwienie ci zastosowania nabytych umiejętności podczas całego programu, ponieważ prowadzisz hotel z pełnym zakresem usług dzięki solidnemu programowi symulacyjnemu.
Aby rozwinąć lepszą afiliację z przemysłem i zwiększyć swoje umiejętności, zostaniesz zaproszony do złożenia wniosku do opcji co-op podczas pierwszego semestru. Wykwalifikowani studenci ukończą czteromiesięczny, płatny okres pracy w okresie letnim między drugim a trzecim semestrem programu. Studenci mogą również wybrać ukończenie 80-godzinnego umieszczenia w terenie, aby zdobyć doświadczenie zawodowe podczas czwartego semestru.
Program Hospitality - Hotel and Restaurant Operations Management jest oferowany na kampusie Whitby, w którym mieści się nowe centrum kultury W. Galen Weston Center for Food. To niezwykłe nowe środowisko nauki zapewnia dostęp do najnowocześniejszych laboratoriów, sal lekcyjnych i sal konferencyjnych, zaprojektowanych tak, aby oferować najlepszą możliwą jakość nauki.
Studenci biorący udział w tym programie będą mogli korzystać z pracy i nauki w Bistro '67, pełnej, certyfikowanej na zielono restauracji nauczającej i uczącej się, obsługiwanej przez personel i studentów.
Co-operative education (co-op) ( dostępne - tylko wrześniowe spożycie)
Najlepszym sposobem na odniesienie sukcesu w swojej dziedzinie jest zanurzenie się w nim! Co-op to doskonały sposób na zbudowanie profesjonalnej sieci, odkrywanie ścieżek kariery i stosowanie w swojej klasie nauk do rzeczywistych sytuacji w pracy. Co-op to model edukacji integrujący naukę akademicką z nauką w miejscu pracy w dziedzinach istotnych dla celów akademickich i osobistych naszych uczniów. Podobnie jak w przypadku kursu akademickiego, warunki pracy są obowiązkowym elementem tej formy uczenia się przez doświadczenie.
Studenci rozpoczynający naukę w Hospitality - Hotel and Restaurant Operations Management we wrześniu zostaną zaproszeni do złożenia wniosku o dofinansowanie podczas pierwszego semestru akademickiego. Wejście do opcji co-op jest ograniczone, a procesy zabezpieczania warunków pracy są konkurencyjne. Studenci, którzy kwalifikują się do kooperacji, będą mogli ukończyć czteromiesięczny, płatny okres pracy między drugim a trzecim semestrem ich programu.
Wsparcie jest dostępne za pośrednictwem biura Co-op, aby pomóc uczniom w uzyskaniu warunków pracy. Co więcej, biuro Co-op jest w kontakcie ze studentami spółdzielni i ich pracodawcami w czasie pracy, aby pomóc w przypadku jakichkolwiek pytań. Po zakończeniu semestru studenci co-op powracają do kampusu, aby ukończyć dwa ostatnie semestry akademickie programu przed ukończeniem studiów.
Warunki przyjęć
- Dyplom szkoły średniej Ontario (OSSD) lub status dojrzałego studenta
- Grade 12 English (C or U)
Koszty
Opłaty za pierwszy rok |
Kursy
1 semestr
- Communications For Business I (COMM 2204)
- Komputery dla hotelarstwa (COMP 1210)
- Obsługa klienta (CSRV 2200)
- Teoria kulinarna I (CULI 1200)
- Kulinarny
- Bezpieczeństwo żywności i higiena (FOOD 1200)
- Kulinarne odżywianie (NUTR 2200)
- Wprowadzenie do turystyki
Semestr 2
- Rachunkowość dla hoteli (ACCT 1208)
- Obsługa napojów (2200 BEV)
- Planowanie kariery (CAPL 4200)
- Operacje hotelowe (HOOP 2200)
- Planowanie menu (MENU 2200)
- Marketing hotelowy (MKTG 4210)
Semestr 3
- Planowanie cateringu i imprez (CEP 3200)
- Działalność gastronomiczna (FOOP 2200)
- Warsztat Field Placement (FWKW 3200)
- General Education Elective (GNED 0000)
- Hospitality Finance (HOSF 3200)
- Zarządzanie zespołami
- Zarządzanie zasobami ludzkimi w szpitalnictwie (HRM 4205)
Semestr 4
- Przedsiębiorczość (ENTR 4203)
- Field Placement-Hmgt (FWK 3200)
- General Education Elective (GNED 0000)
- Ogólne Wyborcze (GNED 1000)
- Hospitality Capstone Project (HCAP 4200)
- Ryzyko
Kursy i opisy kursów mogą ulec zmianie.
Opcje kariery
Co możesz być:
- Przedstawiciel obsługi gości
- Menadżer restauracji
- Concierge
- Kierownik front office
- Kierownik hotelu
- Kierownik Sprzedaży
- Maitre bankiet
- Audytor nocny
- Kierownik sprzątający
- Kierownik ds. Żywności i napojów
Gdzie możesz pracować:
- Hotel
- Restauracja
- Centrum konferencyjne
- Ośrodek wczasowy
- Pole golfowe
- Wydarzenie lub miejsce sportowe
- Statek wycieczkowy
- Usługi rekreacyjne
- Organizacja gier lub kasyno
- Obiekty opieki długoterminowej
Uczenie się przez doświadczenie
Miejsce docelowe
Studenci kończący praktykę w terenie będą uczestniczyć w 80-godzinnym, niezapłaconym doświadczeniu zawodowym w czwartym semestrze. Zapewni to możliwość zintegrowania teorii z praktyką pod nadzorem specjalisty z branży. Studenci pracują w hotelach, restauracjach, firmach cateringowych, operacjach gastronomicznych, polach golfowych, operacjach turystycznych lub innych miejscach, wykorzystując swoje umiejętności w klasie w miejscu pracy.
Działania na terenie kampusu
Od specjalnych wydarzeń studenckich po zatrudnienie w obiektach gastronomicznych W. Galen Weston Center for Food i gastronomii po specjalne projekty, istnieje niezliczone możliwości dla studentów, aby kontynuować naukę poza laboratoriami.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Hospitality - Hotel Operations Management
- Online Canada
Dyplom w zakresie hotelarstwa - zarządzanie operacjami hoteli i kurortów (HHRO)
- Barrie, Kanada
- Collingwood, Kanada + 1 jeszcze
Zaawansowany Dyplom Administracji Hotelarstwa - Hotel and Resort (HADM)
- Barrie, Kanada
- Online