
Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych in
Podyplomowy Specjalista Kuchni Kuchni Molekularnej Culinary Institute of Barcelona

Wstęp
Podyplomowy Specjalista Kuchni Kuchni Molekularnej
Dla profesjonalnych szefów kuchni, którzy chcą opanować naukę i techniki gotowania molekularnego, aby zastosować je w gastronomii i żywności XXI wieku.The Postgraduate Chef Specialist in Molecular Cooking to jeden z programów CIB przeznaczony dla osób z doświadczeniem kulinarnym, które chcą specjalizować się w kuchni molekularnej, znając jej główne techniki i trendy, badając cechy, bezpieczeństwo i podstawy naukowe różnych zastosowań kulinarnych oraz dając gotować możliwość pracy z różnymi teksturami i prezentacjami. Trzy miesiące praktycznych, demonstracyjnych sesji, warsztatów i empirycznych wycieczek, które przygotowują studenta do opanowania kuchni molekularnej i kreatywnego skoku w ich propozycje kulinarne. Wszystkie programy kulinarne CIB nastawione są na kreatywność i innowacyjność, odchodząc od klasycznego nauczania opartego na przepisach i starając się przewidywać nowe scenariusze, które otworzą się w sektorze w nadchodzących latach. CIB szkoli również swoich studentów w zakresie umiejętności komunikacji, pracy zespołowej i zarządzania biznesem, tak aby studenci byli przygotowani na wszystko, czego będzie się od nich wymagać w ich przyszłości zawodowej.
Rekrutacja
Galeria
Wynik programu
Cele
Przygotuj się na naukową kuchnię XXI wieku.
- Wizja przyszłości gastronomii
Aby dostrzec nowe perspektywy w globalnym handlu restauracyjnym i zdobyć umiejętności potrzebne kucharzom w XXI wieku.
- Zdobądź i zrozum solidne podstawy naukowe
Rozwijać kuchnię molekularną i móc ją zastosować w dowolnym kontekście gastronomicznym.
- Mieć umiejętności
Wykorzystanie nowych narzędzi, przyborów, maszyn i technik wynikających z innowacji technologicznych.
- Zdobądź wyspecjalizowany język i kulturę
Działać i współpracować z chemikami, fizykami, lekarzami, dietetykami i naukowcami.
- Zidentyfikuj zasoby i możliwości
Wychodząc z bioróżnorodności, aby zbudować globalną kuchnię i jej segmentowane zastosowanie.
- Projektowanie oferty kulinarnej
Od haute cuisine z naciskiem na kuchnię molekularną.
- Odkryj możliwości i tekstury
Od nowych składników i ich obróbki w globalnym środowisku gastronomii i żywności.
- Nowe umiejętności, wiedza, możliwości i postawy
Poprowadzić każdą kuchnię zorientowaną na kreatywność i innowacyjność.
Twoja przewaga konkurencyjna
- Osiągniesz głębokie zrozumienie produktu, którego nie mogłeś zdobyć w innych szkołach.
- Będziesz miał wizję gastronomiczną, która zapewni rozwiązania problemów żywnościowych i patologicznych.
- Zyskasz dogłębną 360-stopniową wizję gastronomii molekularnej, jej środowiska, produktów, technologii i wszystkich kontekstów.
- Będziesz mógł tworzyć, wprowadzać innowacje i realizować cele przed innymi.
- Będziesz miał przewagę w restauracjach, w których wpływ ma kuchnia molekularna.
- Będziesz mógł promować wpływ kuchni molekularnej w każdej restauracji gastronomicznej.
Idealni studenci
Kto
- Chcę się specjalizować jako szef kuchni
Dla szefów kuchni, którzy rozumieją, że kuchnia ewoluuje i że aby się wyróżniać, trzeba ewoluować.
- Chcę zrobić profesjonalny skok
Dla profesjonalistów z doświadczeniem w profesjonalnych kuchniach, którzy chcą osiągnąć kolejny poziom zawodowy z kuchnią naukową i molekularną.
- Chcę się wyróżniać w branży
Dla doświadczonych kucharzy, którzy chcą opanować wiedzę, umiejętności i techniki kuchni molekularnej, aby wybijać się i tworzyć wartościową ofertę gastronomiczną.
- Chcę być gotowy na wyzwania XXI wieku
Dla tych wszystkich, którym wydaje się, że kulinarny świat się zmienia i że samo przygotowanie się już nie wystarcza, by sobie z tym poradzić.
- Chcę ulepszyć ofertę gastronomiczną
Dla profesjonalistów, którzy chcą tworzyć, wprowadzać innowacje i aktualizować gastronomię oferowaną obecnie przez każdą firmę restauracyjną.
- Chcę z powodzeniem pracować w każdej kuchni na świecie
Dla osób, które chcą mieć pełny i międzynarodowy przegląd kuchni molekularnej i najnowocześniejszej, co pozwoli im sprostać wyzwaniom każdej restauracji na świecie.
- Chcę mieć międzynarodowe doświadczenie kulinarne
Dla osób o szerokim spojrzeniu na świat, które chcą mieć pełne, międzynarodowe doświadczenie szkoleniowe spełniające ich oczekiwania.
- Chcę zaoferować alternatywy gastronomiczne dla trudności z jedzeniem
Dla profesjonalistów kulinarnych, którzy pracują w gastronomii dla szpitali, ośrodków geriatrycznych, jadłodajni.
Profil ucznia

Możliwości związane z karierą
Możliwości zawodowe
- Szef kuchni specjalizujący się w kuchni molekularnej
- Szef kuchni specjalizujący się w zachowaniach związanych z jedzeniem
- Szef kuchni
- Drugi szef kuchni
- Lider zespołu
- Kierownik Projektu Innowacji (B+R)
- Współwłaścicielka w zakresie kulinarnym
- Prywatny szef kuchni
- Dyrektor kulinarny w branży spożywczej i restauracyjnej
- Dyrektor ds. rozwoju nowych produktów
- Doradca gastronomiczny