Szwajcarski Grand Diploma w dziedzinie cukiernictwa i sztuki czekolady
Culinary Arts Academy Switzerland
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Port-Valais, Szwajcaria
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
3 semesters
Tempo
Pełny etat
Czesne
CHF 44 100 / per year
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Opanuj podstawy sztuki kulinarnej i rozwijaj swoje podniebienie i zmysły, odkrywając różne techniki, składniki i kuchnie świata.
Najważniejsze wydarzenia
Opracuj innowacyjne eksponaty
- Opanuj podstawy sztuki kulinarnej, rozwijaj swoje podniebienie i zmysły, odkrywając różne techniki, składniki i kuchnie świata.
- Wyrusz na staż branżowy w jednym z najlepszych instytutów cukierniczych na świecie.
- Światowej klasy program kulinarny, który wyposaży Cię w umiejętności techniczne potrzebne do bycia najlepszym szefem kuchni.
- Doświadczeni instruktorzy szefa kuchni.
- Absolwent z:
- Szwajcarski Grand Diploma w dziedzinie cukiernictwa i sztuki czekolady
Galeria
Rekrutacja
Program
Struktura
Odkryj sztukę i naukę o pieczeniu i ciastach poprzez tworzenie różnych ciast, chleba, ciastek, tart, placków, tortów i innych smakołyków.
Rok 1: Le Bouveret
Termin 1: 11 tygodni
- Podstawy klasycznego piekarstwa & Pastry
- Bezpieczeństwo i higiena żywności
- Wprowadzenie do doświadczenia branżowego
- francuski lub niemiecki
Termin 2: 11 tygodni
- Sztuka czekolady
- Nowoczesne desery
- Smak przez czas: Historia i kultura piekarstwa & Sztuka cukiernicza
- Odżywianie, zdrowie i specjalne diety
- Komunikacja w biznesie
- francuski lub niemiecki
Opcjonalna praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (6 miesięcy) dla Swiss Grand Diploma
Termin 3: 11 tygodni
- Od koncepcji do arcydzieła - teoria
- Od koncepcji do arcydzieła - praktyczne
- Baking & Pastry: Trendy, koncepcje i innowacje
- Zarządzanie kuchnią i przywództwo
- francuski lub niemiecki
Praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (6 miesięcy)