Dyplom z zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą
Centennial College
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Online Canada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 2721 / per year
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Szczegóły programu
- Kod programu: 1813
- Szkoła: Szkoła Hotelarstwa, Turystyki i Sztuki Kulinarnej
- Poświadczenie: Dyplom Ontario College
- Rodzaj programu: program policealny
- Długość programu: 2 lata/4 semestry
- Lokalizacja: Kampus Postępu
Centennial CollegeProgram zarządzania sztuką pieczenia i cukiernictwa będzie opierał się na podstawowych umiejętnościach związanych z pieczeniem i cukiernictwem, aby przygotować Cię do roli kierowniczej w sektorze piekarniczym. Niezależnie od tego, czy chodzi o projektowanie menu, zakupy, planowanie czy realizację, zarządzanie pieczeniem jest umiejętnością niezbędną do przekształcenia pasji w sukces biznesowy.
Na kursach zarządzania sztuką pieczenia i cukiernictwa będziesz pracować w laboratoriach piekarniczych i cukierniczych, w tym w jedynym w swoim rodzaju komercyjnym sklepie piekarniczym Centennial College , a także w kawiarni, restauracji i centrum wydarzeń na terenie kampusu. W tych rzeczywistych środowiskach będziesz doskonalić swoje umiejętności przed rozpoczęciem 14-tygodniowej nauki zintegrowanej z pracą u jednego z partnerów branżowych Kolegium.
Ukończysz studia z ważnymi certyfikatami branżowymi, takimi jak Smart Serve, Safe Food Handlers i CPR, dzięki czemu będziesz gotowy do pracy.
Wielu absolwentów tego programu piekarniczego i cukierniczego ma zapewnione zatrudnienie w głównych markach hotelarskich w branży hotelarskiej, kurortowej i restauracyjnej, a także w dużych komercyjnych firmach piekarniczych.
Uwaga: Po pomyślnym ukończeniu rocznego programu Baking – Pre-employment, możesz bezpośrednio rozpocząć trzeci semestr tego programu i zdobyć dyplom w dodatkowym roku.
To Twój program szkoleniowy i uświadamiający zmiany
Program obejmie innowacyjne szkolenia branżowe i certyfikację świadomościową, To Twoja zmiana. Certyfikacja wyposaży Cię w kluczową wiedzę i zapewni aktualne zasoby skoncentrowane na zapobieganiu molestowaniu seksualnemu i bezpiecznych praktykach interwencji jako pracownik lub kierownik pierwszej linii. Pomoże Ci, gdy wejdziesz do branży hotelarskiej, stać się liderem w zapobieganiu molestowaniu seksualnemu i przyczynić się do ewolucji bezpiecznych i przyjaznych środowisk pracy.
Program Ocean Wise
Szkoła hotelarstwa, turystyki i sztuki kulinarnej oraz lokalna kawiarnia i restauracja używają pysznych i przyjaznych dla oceanów produktów Ocean Wise. Ocean Wise to program ochrony i edukacji, który współpracuje z szefami kuchni, restauracjami i dostawcami owoców morza, aby pomóc im w zrównoważonym pozyskiwaniu owoców morza.
Certyfikat Feast On®
Centennial CollegeSzkoła Hotelarstwa, Turystyki i Sztuki Kulinarnej stała się pierwszą instytucją akademicką, która otrzymała certyfikat Feast On® za pozyskiwanie lokalnych produktów spożywczych i napojów wykorzystywanych w programach akademickich i empirycznych działaniach związanych z usługami gastronomicznymi. Organizacja Culinary Tourism Alliance ustanowiła Feast On jako program certyfikacji, który wyróżnia firmy zaangażowane w zaopatrywanie się w żywność i napoje uprawiane i produkowane w Ontario.
Rekrutacja
Program
1 semestr
- BAKE-105 Teoria sztuk piekarniczych i cukierniczych I
- BAKE-111 Umiejętności pieczenia i cukiernictwa I
- BAKE-122 Commercial Bakery Operations I
- COMM-160/161 Komunikacja uczelniana 1
- COOK-101 Zasady żywienia
- GNED General Education Elective
- HOSP-101 Wprowadzenie do komputerów (online)
- Certyfikaty bezpieczeństwa i higieny pracy HOSP-102 w hotelarstwie
- HOSP-115 Matematyka w hotelarstwie
Semestr 2
- BAKE-205 Teoria sztuk piekarniczych i cukierniczych II
- BAKE-211 Umiejętności piekarnicze i cukiernicze II
- BAKE-212 Piecz eksplorację sensoryczną
- BAKE-222 Commercial Bakery Operations II
- COMM-170/171 Komunikacja uczelniana 2
- Zarządzanie kuchnią COOK-210 I
- COOK-250 do wyboru w branży spożywczej i turystycznej
- HOSP-320 Zasady kontroli kosztów żywności, napojów i pracy
Semestr 3
- BAKE-305 Planowanie menu pieczenia i ciast
- BAKE-310 Rzemieślniczy chleb
- BAKE-315 Czekoladowe wyroby cukiernicze
- BAKE-320 Podstawy ciasta i kremówki
- COOK-307 Przygotowanie kariery do nauki o jedzeniu
- COOK-315 Przedsiębiorczość w branży spożywczej
- Globalne obywatelstwo GNED-500: od analizy społecznej do działań społecznych
- HOSP-215 Wprowadzenie do rachunkowości w hotelarstwie
Semestr 4
- BAKE-444 Zintegrowana nauka pracy: pieczenie i ciasta
- Zarządzanie kuchnią COOK-410 II
- GNED General Education Elective
Wynik programu
Najważniejsze elementy programu
- Ten program zarządzania sztuką pieczenia i cukiernictwa oferuje wyjątkowe możliwości uczenia się przez doświadczenie w najnowocześniejszych laboratoriach piekarniczych oraz restauracji, kawiarni i centrum wydarzeń w kampusie Progress Centennial College .
- Praktyczne doświadczenia edukacyjne przygotują Cię do pracy w branży.
- Uczysz się od kompetentnych wykładowców, którzy mają wieloletnie doświadczenie w branży.
Efekty kształcenia zawodowego w programie
Efekty kształcenia zawodowego programu opisują, co absolwenci programu wykazali, że potrafią wykorzystać wiedzę i umiejętności, które zdobyli podczas studiów. Wyniki są ściśle powiązane z potrzebami miejsca pracy. Poprzez ocenę (np. Zadania i testy) studenci weryfikują swoją zdolność do rzetelnego wykonywania tych wyników przed ukończeniem studiów.
- Badania i projektowanie różnorodnych produktów piekarniczych, cukierniczych i cukierniczych, które spełniają potrzeby różnych środowisk usług gastronomicznych
- Produkuj i prezentuj różnorodne produkty piekarnicze, cukiernicze i cukiernicze, które spełniają potrzeby różnych środowisk usług gastronomicznych.
- Stosuj podstawowe zasady żywieniowe, w tym modyfikacje receptur we wszystkich aspektach produkcji wypieków, mając świadomość potencjalnych alergenów i wymagań żywieniowych.
- Zastosuj skuteczne umiejętności zarządzania kuchnią, aby odpowiedzialnie korzystać z zasobów w środowisku piekarniczym i cukierniczym.
- Zidentyfikuj skuteczne praktyki biznesowe, w tym marketing i kontrolę kosztów w zarządzaniu operacjami cukierniczymi i piekarniczymi.
- Zidentyfikuj praktyki zarządzania zasobami ludzkimi w odniesieniu do branży hotelarskiej.
- Opracuj bieżące osobiste strategie i plany, aby wzmocnić przywództwo w branży hotelarskiej w środowisku piekarniczym i cukierniczym.
Możliwości związane z karierą
Perspektywy kariery
- Cukiernik
- Szef kuchni piekarni
- Przedsiębiorczość żywieniowa
Pathways edukacyjne
Absolwenci tego programu zarządzania sztuką pieczenia i cukiernictwa mogą kwalifikować się do wykorzystania swoich punktów na dalsze studia na poziomie dyplomowym.
Należy pamiętać, że każdy partner Pathway ma określone wymagania dotyczące minimalnej oceny, aby zakwalifikować się do przeniesienia punktów, które są oceniane przez instytucję partnerską.
Referencje studentów
English Language Requirements
Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.