Profesjonalne kursy azjatyckiego szefa kuchni
Bangkok, Tajlandia
CZAS TRWANIA
1 up to 8 Weeks
JĘZYKI
Język angielski
TEMPO
Pełny etat
TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW
Termin składania wniosków
NAJWCZEŚNIEJSZA DATA ROZPOCZĘCIA
Zapytaj o najwcześniejszą datę rozpoczęcia
CZESNE
THB 25 000 / per course *
FORMACIE STUDIÓW
W kampusie
* na 1 tydzień (szkoła all inclusive).
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Międzynarodowe azjatyckie programy szkoleń kulinarnych
„Naucz się gotować jak tajski szef kuchni”
STUDIUJ OD 1 TYGODNIA DO 1 ROKU
Oferujemy programy szkoleniowe w języku angielskim zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych profesjonalistów kulinarnych. Na pewno możemy zabrać Cię z miejsca, w którym jesteś teraz, na wyższy poziom umiejętności kulinarnych.
Azjatycka Szkoła Szkolenia Kulinarnego
Szkolenie dla kucharzy jachtów, nowo powstających restauracji i tych, którzy chcą nauczyć się gotować po tajsku jak Tajowie.
Nasza Akademia
Nasze profesjonalne sale szkoleniowe kulinarne są nowe iw pełni klimatyzowane. Każdy uczeń kucharza ma własne stanowisko szkoleniowe wyposażone w frytownice gazowe, granitową strefę przygotowywania potraw, zlew i strefę jedzenia. Na czele szkolenia stanowisko jest stanowiskiem pokazowym instruktora, gdzie wszystkie przepisy są najpierw przygotowywane i demonstrowane przez instruktora kucharza.
Jesteśmy w Bangkoku, stolicy tajskiej kuchni kulinarnej i ojczyźnie światowej sławy tajskich potraw. Kto lepiej od nas znałby kuchnię tajską, a gdzie indziej udałbyś się, aby właściwie nauczyć się kuchni tajskiej? Nasza kuchnia tajska nie jest fusion ani przygotowywana ze składników zastępczych. Używamy autentycznych składników i uczymy, jak powinny smakować dania kuchni tajskiej. Przyjdź i dołącz do naszego dopracowanego i długotrwałego programu kursów szefa kuchni. Możesz uczyć się przez 1 tydzień lub do 8 tygodni. Praktyka czyni mistrza i dokładnie to zrobisz z nami. Tygodniowo poznasz 40 profesjonalnych tajskich potraw. Ucz się przez 4 tygodnie ucząc się kuchni tajskiej lub 8 tygodni i ucz się także kuchni chińskiej, koreańskiej, wietnamskiej i japońskiej.
Podczas szkolenia kulinarnego możesz spodziewać się:
- Składniki tajskie – owoce, warzywa, zioła, przyprawy, pasty, sosy,…
- Profesjonalna prezentacja żywności
- Autentyczne smaki i aromaty
- Mistrzostwo potraw
- Tajskie naczynia kuchenne – woki, parowary, frytkownice,…
- Pasty curry (wykonane w staromodny sposób za pomocą moździerza i tłuczka)
- Smażenie, Sałatki, Zupy, Przystawki, Gotowanie na parze, Smażenie w głębokim tłuszczu, Desery
- Dipy, sosy i pasty
- Tajska rzeźba w owocach
- Wegetariańskie tajskie techniki gotowania
Nasze podejście do szkolenia kulinarnego
Najlepszym sposobem, aby nauczyć się gotować, jest zrobienie tego samemu. W naszym intensywnym, praktycznym programie studenci gotują, gotują i gotują. Mając przepisy w dłoni, instruktor szefa kuchni najpierw wyjaśnia i demonstruje każde danie. Robisz notatki i zadajesz pytania. Następnie twoja kolej na powtórzenie tego, co zostało zademonstrowane. Przygotowując samodzielnie każde danie, uczysz się, jak je przygotować. Twoja „twórczość” jest następnie krytykowana, a instruktor mówi ci, jak ją ulepszyć.
Zazwyczaj 8 profesjonalnych dań tajskich jest szczegółowo omawianych codziennie (40 tygodniowo). Po pomyślnym zakończeniu przydzielonych dań, lekcja kończy się każdego dnia.
STAŻE I WIZY STUDENCKIE
Dla osób odbywających 6 tygodni lub więcej szkoleń kulinarnych dostępne są staże w tajskich hotelach, kurortach i restauracjach. Studiuj, ucz się i zarabiaj na 6-miesięcznej wizie edukacyjnej.
Nasze kursy szkoleniowe
Wszystkie poniższe kursy są ALL INCLUSIVE – czesne obejmuje zarówno szkolenie, jak i zakwaterowanie. Większość posiłków jest również wliczona w cenę.
- PROFESJONALNY KURS GOTOWANIA TAJSKIEGO — od 5 do 20 intensywnych dni podstawowej kuchni tajskiej
- KULINARNY MISTRZOWSKI KULINARNY TAJSKI – 20 dni intensywnego treningu
- KULINARNY KULINARNY GRAND MASTER ASIAN CULINARY --40 dni intensywnego szkolenia (8 tygodni) - akredytowany przez tajlandzkie Ministerstwo Edukacji
- PROFESJONALNY KURS WEGETARIAŃSKIEGO GOTOWANIA TAJSKIEGO — 5 dni indywidualnego szkolenia wegetariańskiego
- SZKOLENIE PRYWATNEGO SZEFA KUCHNI – 5-10 dni intensywnego indywidualnego szkolenia prywatnego szefa kuchni
Dostępne są opcje wegetariańskie i wegańskie. Zapytaj nas o konkrety.
1. Profesjonalne kursy gotowania tajskiego
PROFESJONALNY KURS GOTOWANIA TAJSKIEGO — od 1 do 4 tygodni (5-20 dni roboczych), poznanie 160 najpopularniejszych tajskich potraw i past curry. Dla tych, którzy chcą szybko nauczyć się podstawowych umiejętności gotowania tajskiego. Jeden lub wszystkie 4 tygodnie można wykorzystać w dowolnej kolejności.
Ten profesjonalny kurs szefa kuchni jest nauczany nieprzerwanie w rotacyjnym 4-tygodniowym harmonogramie. Osiąga się znajomość tajskich składników (w tym zwiedzanie rynku), przygotowanie tych składników do gotowania oraz znajomość obsługi woków, parowarów, frytkownic, przyborów kuchennych. Idealny dla osób nie zaznajomionych z tajską kuchnią i gospodyń domowych. Dla tych, którzy chcą założyć własne restauracje, to danie jest idealnym początkiem, ponieważ obejmuje najpopularniejsze dania kuchni tajskiej. Te 6 tygodni są wymienne i można je wykorzystać w dowolnej kolejności. Poziom trudności jest taki sam przez wszystkie 4 tygodnie.
Czesne (na podstawie liczby tygodni szkolenia):
- 1 TYDZIEŃ–35 000 Bahtów
- 2 TYGODNIE–70 000 Bahtów
- 3 TYGODNIE – 100 000 Bahtów
- 4 TYGODNIE – 125 000 Bahtów
Dyplom:
- Osobisty Dyplom Tajskiego Kucharza Kulinarnego przyznawany jest po ukończeniu 1 tygodnia.
- Dyplom Professional Thai Culinary Chef jest przyznawany po ukończeniu 2-3 tygodni.
- Dyplom Master Thai Culinary Chef przyznawany jest po ukończeniu 4 tygodni szkolenia
Noclegi:
Prywatny pokój z prywatną łazienką, ciepłą wodą, wifi, klimatyzacją to 2500 bahtów / tydzień.
Łóżko w hostelu w bardzo ładnym hostelu kosztuje 1500 bahtów tygodniowo.
Również dla uczniów naszej szkoły dostępne są specjalne stawki w kilku hotelach od 2 do 4 gwiazdek w naszej okolicy.
2. MISTRZOWSKI KULINARNY KULINARNY KULINARNY TAJSKI — 20 intensywnych dni w ciągu 4 tygodni intensywnej profesjonalnej kuchni tajskiej.
W tym czasie poznasz ponad 160 profesjonalnych tajskich potraw.
Umiejętności i wiedza tajskiego gotowania zostały dopracowane, zaczynając od podstaw tajskich składników, przygotowania, gotowania i prezentacji. Ponad 160 dań plus możliwość przygotowania co najmniej 12 past curry, lepkiego ryżu, mleka kokosowego, sosów i dipów… zostało opanowanych. Znajomość tajskich składników, przyborów kuchennych, frytkownic itp. została osiągnięta. Podczas tego kursu opanowane są umiejętności gotowania, pewność siebie i korzystanie z tajskiego sprzętu kuchennego.
CZESNE: 125 000 THB (4150 USD)
Szczegóły kursu (20 dni roboczych):
- Dzień rozpoczęcia kursu: W każdy poniedziałek
- Dni i godziny: od poniedziałku do piątku od 9:30 do zakończenia wszystkich przydzielonych dań
- liczba nauczanych dań: 8 dziennie (ponad 160+ w 4 tygodnie)
- Przepisy: dostępne w języku angielskim dla wszystkich dań, past curry, sosów i dipów
- Instrukcja: w języku angielskim (z wyjątkiem uczniów z Tajlandii)
- Dyplomy: przyznawane po ukończeniu każdego kursu
- Wielkość klasy: 9 lub mniej uczniów
- Depozyt: wymagany do zagwarantowania miejsca (25%)
- List akceptacyjny: dostarczany potrzebującym po otrzymaniu depozytu
Wliczone w czesne za WSZYSTKIE kursy szefa kuchni (od 1 do 4 tygodni szkolenia):
- Składniki, materiały eksploatacyjne, sztućce do użycia
- Gorąca kawa, gorąca herbata i woda z lodem podczas zajęć
- Wszystkie posiłki przygotowywane przez każdego ucznia (dużo i dużo – obiad i kolacja)
- Przepisy w języku angielskim na wszystkie przygotowane posiłki
- Dyplom po ukończeniu każdego kursu z pieczęcią Akademii
- Mundur Akademii: Czarny T-shirt i fartuch
3. PROGRAM KULINARNY GRAND MASTER ASIAN – w ciągu 40 dni naucz się 4 tygodnie kuchni tajskiej (160 dań) + 4 tygodnie kuchni koreańskiej, chińskiej, japońskiej i wietnamskiej.
CZESNE: 185 000 THB (6150 USD)
Szczegóły kursu (40 dni):
Dzień rozpoczęcia kursu: W każdy poniedziałek
Dni i godziny: od poniedziałku do piątku, od 930 do zakończenia wszystkich dań
liczba dań nauczanych dziennie: 8
Instrukcja i przepisy: w języku angielskim
Dyplom: Przyznawany po ukończeniu 8 tygodni szkolenia
Wizy: Pomoc udzielana w razie potrzeby
4. PROFESJONALNY PRYWATNY KURS TAJSKIEGO GOTOWANIA WEGETARIAŃSKIEGO — w ciągu 5 dni prywatnego intensywnego szkolenia poznaj 32 najpopularniejsze dania kuchni tajskiej wraz z nauką przyrządzania tofu, mleka sojowego, 3 past curry i 8 sosów/dipów.
Nacisk kładzie się na zachowanie autentycznych smaków i wyglądu. Dostępne zarówno dla wegetarian, wegan, jak i tych szefów kuchni/kucharzy pracujących w restauracjach z wegetariańskimi klientami.
Szczegóły kursu (5 dni roboczych):
- Dzień rozpoczęcia kursu: poniedziałek-piątek
- Dni i godziny: od poniedziałku do piątku, od 9:30 do skompletowania wszystkich przydzielonych dań
- liczba nauczanych potraw: 7 dziennie
- Przepisy: dostępne w języku angielskim dla wszystkich dań, past curry, sosów i dipów
- Instrukcja: w języku angielskim (z wyjątkiem uczniów z Tajlandii)
- Dyplomy: przyznawane po ukończeniu każdego kursu
- Wielkość klasy: jeden na jednego, prywatna
- Depozyt: wymagany do zagwarantowania miejsca (25%)
- Zakwaterowanie: GRATIS wraz z większością posiłków
- Czesne: 1 TYDZIEŃ – 50 000 Bahtów
- Dyplom: Osobisty dyplom tajskiego gotowania wegetariańskiego jest przyznawany po pomyślnym ukończeniu 1 tygodnia.
PRYWATNE SZKOLENIE SZEFA KUCHNI
WSZECHSTRONNA INSTRUKCJA JEDEN NA JEDNYM
Specjalnie zaprojektowany dla osób pragnących intensywnego treningu jeden na jednego z tajskim szefem kuchni. Zadawaj tyle pytań, ile chcesz, dużo gotuj, ciężko pracuj, poznaj podstawy i naucz się zaawansowanych tajskich umiejętności kulinarnych. Ucz się i gotuj przez tyle tygodni, ile chcesz, obejmując do 35 profesjonalnych potraw tygodniowo. Zamiast przebywać w grupie studentów, masz szansę wybrać dokładnie to, czego chcesz się uczyć i uczyć przez tyle tygodni, ile chcesz – tylko ty i tajski szef kuchni.
5. PRYWATNY KURS SZEFA KUCHNI — 5 dni w tygodniu intensywnego gotowania tajskiego, gotowania podstawowego i zaawansowanego oraz prezentacji z własnym tajskim szefem kuchni ORAZ wybierasz dania do nauki:
09:30 – dalej do skompletowania wszystkich dań na dany dzień, zwykle od poniedziałku do piątku (5 dni roboczych)
Szczegóły kursu:
- Dowiedz się tajskich składników
- Mistrzowskie wykorzystanie tajskich naczyń kuchennych
- Wybierz 35 dań/tydzień do opanowania
Czesne: 60 000 Bahtów tygodniowo, 50% depozytu wymaganego po potwierdzeniu wybranej daty, saldo należne pierwszego dnia zajęć gotówką (baht tajski) lub kartą kredytową (+3%). Dodatkowi studenci po 30 000 Bahtów tygodniowo. Czesne obejmuje dużo jedzenia do jedzenia.
- Czas trwania: Ty wybierasz liczbę tygodni do nauki
- Data rozpoczęcia: zwykle w poniedziałek
- Liczba uczniów: szkolenie jeden na jednego
- Dyplom: Dyplom szkolny jest przyznawany po pomyślnym ukończeniu tego kursu.
- Język: angielski (ale tłumacze są dostępni)
DOSTĘPNA SPECJALISTYCZNA INSTRUKCJA:
- Kway Teow (Tajska Zupa Z Makaronem)
- Moo Kata (tajskie grillowanie)
- Tajskie Desery
- Królewska kuchnia tajska
- Kuchnia Isaana
- Sosy, Dipy i Pasty
- Spójrz Choop
- Gotowana noga wieprzowa (Khao Kha Moo)
- Kurczak i ryż (Khao Man Gai)
- Zrób tofu i mleko sojowe
- Chrupiący boczek wieprzowy (Moo Krob)
- Chrupiące Tajskie Naleśniki (Kanom Buang)
- Rzeźba i przybieranie owoców
O szkole
pytania
Podobne kursy
Kursy przeduniwersyteckie EHL
- Lausanne, Szwajcaria
- Passugg, Szwajcaria
Intensywny letni program cukierniczy, piekarniczy i czekoladowy
- Manresa, Hiszpania
Intensywny letni program sztuki kulinarnej
- Manresa, Hiszpania