Bangkok Thai Cooking Academy
Wstęp
Tajska Szkoła Szkolenia Kulinarnego
Dostępne wizy studenckie i staże w hotelach
Profesjonalne — Autentyczne — Intensywne — All Inclusive
Szkolenie dla kucharzy jachtów, nowo powstających restauracji i tych, którzy chcą nauczyć się gotować po tajsku jak Tajowie.
Jesteśmy w Bangkoku, stolicy tajskiej kuchni kulinarnej i ojczyźnie światowej sławy tajskich potraw. Kto lepiej od nas znałby tajską kuchnię, a gdzie indziej udałbyś się, aby właściwie nauczyć się tajskiego gotowania? Nasza kuchnia tajska nie jest fusion ani przygotowywana ze składników zastępczych. Używamy autentycznych składników i uczymy, jak powinny smakować dania kuchni tajskiej. Dołącz do naszego dopracowanego i długotrwałego programu kursów szefa kuchni. Możesz uczyć się przez 1 tydzień lub do 4 tygodni. Praktyka czyni mistrza i dokładnie to zrobisz z nami. Tygodniowo poznasz 40 profesjonalnych tajskich potraw.
Podczas szkolenia kulinarnego możesz spodziewać się:
- Składniki tajskie – owoce, warzywa, zioła, przyprawy, pasty, sosy,…
- Profesjonalne przygotowanie żywności, techniki gotowania i prezentacja
- Tajskie naczynia kuchenne – woki, parowary, frytkownice,…
- Pasty curry (wykonane w staromodny sposób za pomocą moździerza i tłuczka)
- Smażenie, Sałatki, Zupy, Przystawki, Gotowanie na parze, Smażenie w głębokim tłuszczu, Desery
- Dipy, sosy i pasty
Zajrzyj na naszą stronę FACEBOOK: https://www.facebook.com/BangkokThaiCooking/
NASZE PODEJŚCIE DO SZKOLENIA KULINARNEGO
Najlepszym sposobem na naukę gotowania jest zrobienie tego samemu. W naszym intensywnym, praktycznym programie studenci gotują, gotują i gotują. Mając przepisy w dłoni, instruktor szefa kuchni najpierw wyjaśnia i demonstruje każde danie. Robisz notatki i zadajesz pytania. Następnie twoja kolej na powtórzenie tego, co zostało zademonstrowane. Przygotowując samodzielnie każde danie, uczysz się, jak je przygotować. Twoja „twórczość” jest następnie krytykowana, a instruktor mówi ci, jak ją ulepszyć.
Zazwyczaj 8 profesjonalnych dań tajskich jest szczegółowo omawianych codziennie (40 tygodniowo). Po pomyślnym zakończeniu przydzielonych dań, zajęcia kończą się każdego dnia.