ALMA Nowy włoski program kulinarny
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Parma, Włochy
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 Rok
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 28 / per course *
Termin składania wniosków
01 Mar 2024
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
30 Apr 2024
* oferta wstępna zostaje rozszerzona na wszystkie edycje do końca 2022 roku: 15% taniej! Pierwotna cena: 24.500 €
Wstęp
NOWY Włoski Program Kulinarny, zorganizowany w dwóch jednostkach edukacyjnych, jest idealnym kursem, jeśli szukasz prawdziwego, pełnego zanurzenia we włoskim jedzeniu i pełnego doświadczenia w nauce, aby zostać profesjonalnym szefem kuchni włoskiej.
Włoski program kulinarny jest kursem długoterminowym / rocznym: począwszy od podstaw, przechodzi do poziomu zaawansowanego i oferuje pełne i profesjonalne doświadczenie w nauce włoskiego jedzenia i kuchni.
Zaprojektowany, aby zaoferować „miłość od pierwszego wejrzenia” w kuchni włoskiej, uczniowie będą mogli uczestniczyć w szkoleniach i lekcjach demonstracyjnych, a także podróżować po Włoszech w towarzystwie nauczycieli ALMA i odwiedzić najważniejsze włoskie specjały kulinarne, producentów żywności i wina oraz rynki żywności.
Jest to mistrzowski kurs Kuchni Włoskiej przeznaczony dla studentów z zagranicy: okazja do przeżycia włoskiej kuchni z uprzywilejowanego punktu widzenia, poznanie najbardziej zaawansowanych technik z trenerami ALMA kucharzy, praca z doskonałym surowcem podczas lekcji szkoleniowych i poznanie najwybitniejszych włoskich szefów kuchni, odkrywanie i degustowanie typowych produktów regionalnych podczas wycieczek terenowych i wizyt u producentów we włoskiej Dolinie Spożywczej.
Włoski Program Kulinarny (Segment I i Jednostka II) jest akredytowany przez Region Emilia Romagna i wydaje certyfikaty uznawane w całej Europie.
Możliwości związane z karierą
- Restauracje wykwintne i wyróżnione gwiazdkami
- Sieci hoteli i restauracji
- Firmy cateringowe
- Przemysł spożywczy
Galeria
Program
Struktura programu
Jednostka I - poziom podstawowy
- 2 miesiące fazy stacjonarnej w lokalach ALMA + 1,5 miesiąca stażu we włoskich restauracjach
Program rozpoczyna się od podstaw, łącząc lekcje w siedzibie ALMA i wycieczki terenowe po całych Włoszech, aby uzyskać pierwsze podejście do włoskiego jedzenia i technik kulinarnych. Nie jest wymagane żadne wcześniejsze doświadczenie w branży cateringowej. Część I kończy się końcową oceną ścieżki każdego ucznia w celu weryfikacji nabytych umiejętności.
Na zakończenie modułu I otrzymasz Certyfikat Uczestnictwa „Podstawy Kuchni Włoskiej – produkty i techniki” oraz Certyfikat Umiejętności.
Jednostka II - poziom zaawansowany
- 4 miesiące fazy stacjonarnej w lokalach ALMA + do 4 miesięcy stażu we włoskich restauracjach.
Kurs ma na celu zapewnienie studentom z zagranicy nie tylko teoretycznego i praktycznego szkolenia w zakresie zaawansowanej kuchni włoskiej, ale także wszechstronnego włoskiego doświadczenia. Połączenie włoskiej kultury kulinarnej, języka, historii, wina i wyjazdów terenowych wraz z profesjonalnym szkoleniem w jednej z najlepszych Włoskich Restauracji to doskonały sposób, aby nauczyć się, jak stać się prawdziwym profesjonalistą w Kuchni Włoskiej.
ALMA zastrzega sobie prawo do bezpośredniego przyjęcia studentów do Działu II w zależności od dotychczasowego doświadczenia: wymagane CV i list motywacyjny.
Stopień końcowy
- Dyplom zawodowy „Profesjonalista Kuchni Włoskiej – poziom zaawansowany”
- Certyfikat Kwalifikacji Zawodowej „Operatore alla Produzione Pasti – Poziom EQF 4”
Rekrutacja
Opłata za program
Udogodnienia
Realizacja programu
zazwyczaj uczniowie uczęszczają na zajęcia 4/5 dni w tygodniu, 6-8 godzin dziennie – jednak częstotliwość może się nieznacznie różnić w zależności od świąt państwowych i dni zamknięcia szkół.