28 Dania kuchni międzynarodowej programs found
Filtry
- Nauka o żywności i napojach
- Dania kuchni międzynarodowej
28 Dania kuchni międzynarodowej programs found
Filtry
Wyróżniony
Joviat Culinary Arts Academy
Studia podyplomowe Sommelier
- Manresa, Hiszpania
- Barcelona, Hiszpania
Dyplom
Pełny etat
7 miesiące
W kampusie
Język angielski
Studia podyplomowe Advanced Sommelier Odkryj prestiżowe studia podyplomowe Advanced Sommelier, program oferowany we współpracy pomiędzy Joviat i Universitat VIC - Universitat Catalunya Central, mający na celu kształcenie światowej klasy profesjonalistów winiarskich.
Wyróżniony
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Włoski program makaronowy
- Parma, Włochy
Certyfikat
Pełny etat
3 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Ten wyjątkowy kurs oferuje studentom możliwość wejścia w świat włoskiej produkcji makaronu, ucząc się konkretnych technik zarówno suchego, jak i świeżego makaronu, a także tego, jak radzić sobie z produkcją do sprzedaży bezpośredniej i usług cateringowych. Jest to doskonała okazja dla wszystkich studentów zagranicznych, którzy chcą nauczyć się technik wytwarzania i produkcji makaronu, zarówno dla laboratorium świeżego makaronu, jak i cateringu, aby zdobyć prawdziwe doświadczenie zawodowe i zrobić krok naprzód w kierunku przedsiębiorczości w branży.
Wyróżniony
FERRANDI Paris
Zaawansowany program profesjonalny w zakresie ciasta francuskiego (certyfikat)
- Paris, Francja
Certyfikat
Pełny etat
8 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Opanowanie sztuki ciasta francuskiego wymaga dyscypliny i precyzji, ale także umiejętności rozwijania i odnawiania oferty. W naszym nowym programie uwzględnione zostaną produkty butikowe, dekoracyjne i eventowe, aby zapewnić uczestnikom nowe inspiracje i techniki przygotowane przez wysokiej klasy cukierników.
Wyróżniony
Culinary Arts Academy Switzerland
Szwajcarski Wielki Dyplom Sztuki Kulinarnej
- Port-Valais, Szwajcaria
Dyplom
Pełny etat
3 semestry
W kampusie
Język angielski
Opanuj podstawy sztuki kulinarnej i rozwijaj swoje podniebienie i zmysły, odkrywając różne techniki, składniki i kuchnie świata. Ten program jest również oferowany jako Pathway dla Bachelor of Arts.
Wyróżniony
Joviat Culinary Arts Academy
STOPNIA PODYPLOMOWE SZTUKI KULINARNEJ
- Manresa, Hiszpania
- Barcelona, Hiszpania
Kursy
Pełny etat
7 miesiące
W kampusie
Język angielski
Studia podyplomowe Advanced Culinary Arts umożliwiające poznanie kuchni globalnej, kuchni nowoczesnej i tradycyjnej, kreatywności, innowacji i nowych technik, w tym najlepszych katalońskich przepisów kulinarnych,
Wyróżniony
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Włoski program kulinarny
- Parma, Włochy
Certyfikat
Pełny etat
1 Rok
W kampusie
Język angielski
Nowy Włoski Program Kulinarny to roczny kurs, realizowany w dwóch jednostkach edukacyjnych. Jest to idealny kurs, jeśli szukasz prawdziwego pełnego zanurzenia się w włoskiej kuchni i pełnego doświadczenia w nauce, aby zostać profesjonalnym szefem kuchni kuchni włoskiej.
Wyróżniony
FERRANDI Paris
Intensywny program profesjonalny w zakresie ciasta francuskiego (certyfikat)
- Paris, Francja
- Dijon, Francja
Certyfikat
Pełny etat
16 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Programy są opracowywane z udziałem profesjonalistów zajmujących się francuskim ciastkarstwem i enologią oraz przemyślane w ramach projektu kreatywności w zakresie wina i kuchni, aby zrozumieć i zdobyć know-how oraz wiedzę o sztuce bezpośrednio związanej z francuskim terroir.
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Dyplom z francuskiego cukiernictwa
- Yssingeaux, Francja
Kursy
Pełny etat
6 miesiące
W kampusie
Język angielski
Programy sześciomiesięczne dla entuzjastów kulinarnych i cukierniczych, osób zmieniających karierę, przedsiębiorców i wszystkich zainteresowanych pracą we wszechświecie gastronomicznym.
Le Cordon Bleu Mexico
Kurs gotowania i Meksyku
- Buenavista, Meksyk
- Mexicali, Meksyk
Certyfikat
Pełny etat
W kampusie
Język angielski, Hiszpański
Kuchnia meksykańska, kulturalnym i niematerialne UNESCO dziedzictwa ludzkości, jest jednym z najbardziej zróżnicowane i najbogatszych kuchni. Jest znana ze swoich wyrazistych smaków i
Italian Institute For Advanced Culinary & Pastry Arts
PODSTAWA KUCHNI WŁOSKIEJ
- Calabria, Włochy
Certyfikat
W kampusie
Włoski
Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym szefem kuchni, czy poważnym smakoszem domowym, żaden inny tygodniowy kurs na świecie nie zapewni Ci większej wiedzy i doświadczenia w kuchni regionalnej we Włoszech niż Fundacja Kuchni Włoskiej. Przygotowano i zaprezentowano kilka obszarów menu, w tym doskonałe sosy bazowe, makarony, dania wegetariańskie i śródziemnomorskie. Szczególny nacisk kładzie się na pieczenie, włączanie do repertuaru szefa kuchni pieczywa specjalistycznego, pieczywa paleniskowego, pizzy, focacci i deserów. Współpracując z mistrzami kuchni, odkryjesz, jak odtworzyć autentyczne, żywe smaki, dzięki którym Włochy stały się światową stolicą kuchni. Jak zawsze, ten program obejmuje wszystko od momentu przybycia na lotnisko do wylotu. Zakwaterowanie, transport naziemny, wszystkie posiłki i podróże kulturalne są wliczone w cenę.
The Umbra Institute
PROGRAM STUDIÓW ŻYWNOŚCI I ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU (FSSP)
- Perugia, Włochy
Certyfikat
W kampusie
Włoski
FSSP to trwający semestr, interdyscyplinarny program certyfikatów otwarty dla wszystkich studentów zainteresowanych żywnością, zrównoważonym rozwojem i środowiskiem. Jest szczególnie odpowiedni dla osób, które chcą rozwijać karierę w przemyśle spożywczym lub środowiskowym lub chcą kontynuować naukę na poziomie magisterskim. Istnieją trzy ścieżki: Food Studies, Environmental Studies & Sustainability oraz dual-track. W przypadku każdego utworu uczniowie biorą udział w zajęciach włoskiego, kursie podstawowym z 1 punktami, a następnie wybierają trzy lub cztery inne kursy FSSP. Każdy kurs tematyczny obejmuje szereg zajęć dodatkowych i pozalekcyjnych, które stanowią integralną część programu nauczania; obejmują wykłady gościnne, wizyty terenowe, wycieczki terenowe, działania kulinarne, projekty badawcze i inne praktyczne doświadczenia. Działania te pozwalają uczniom bezpośrednio obserwować koncepcje badane w klasie i analizować kwestie związane z żywnością, zrównoważonym rozwojem i środowiskiem w kontekście włoskim i globalnym z różnych perspektyw.
Le Cordon Bleu University Ottawa
Podstawowy certyfikat cukierniczy
- Ottawa, Kanada
Certyfikat ukończenia studiów
W kampusie
Język angielski
Naucz się klasycznych technik łączenia składników w bogate wypieki. Głównymi składnikami francuskiej cukierni są mąka, masło, jajka i „savoir-faire!” Poznając ich różne kombinacje, właściwości i zastosowania, nauczysz się, jak zrobić różne rodzaje pasztetów, takie jak pâte sablée, pâte feuilletée i pasta choux; i tradycyjne gâteaux, takie jak Saint Honoré, Schwarzwald i Paryż-Brest. Pokazy i sesje praktyczne poprowadzą Cię krok po kroku przez podstawy francuskiej cukierni. Podstawowe Ciasto jest pierwszym krokiem, po którym następuje średniozaawansowany i przełożony w ukończeniu Diplôme de Pâtisserie.
International Culinary Institute
Wyższy dyplom w klasycznej kuchni zachodniej
- Hong Kong, Hongkong
Dyplom ukończenia studiów wyższego stopnia
Pełny etat
2 lat
W kampusie
Język angielski
Absolwenci studiów wyższych w klasycznej kuchni zachodniej będą profesjonalnie przygotowani do objęcia stanowisk operacyjnych dostępnych w szerokiej gamie placówek gastronomicznych, takich jak restauracje, hotele, ośrodki wypoczynkowe, parki rozrywki i kluby. Po zdobyciu doświadczenia zawodowego staną się wysoce zdolnymi kandydatami na stanowiska nadzorcze i kierownicze.
CAST Alimenti
Profesjonalny zaawansowany dyplom z włoskiej sztuki cukierniczej za obsługę hotelową i restauracyjną
- Brescia, Włochy
Dyplom ukończenia studiów wyższego stopnia
Pełny etat
8 miesiące
W kampusie
Włoski
„Pasticcere” lub cukiernik w branży gastronomicznej i hotelarskiej, łączy w sobie całą wiedzę i umiejętności techniczne tradycyjnego cukiernika, ale jednocześnie interpretuje i tworzy sztukę cukierniczą o zupełnie innych celach niż konwencjonalne laboratorium: Kontekstują swoją pracę w zespole, ściśle współpracując z Szefem Kuchni, aby zapewnić najwyższą jakość usług cateringowych i gościnności.
Ecole Lenôtre
Podstawy kuchni francuskiej - 6 tygodni
- Rungis, Francja
Certyfikat
Pełny etat
6 tygodnie
W kampusie
Francuski, Język angielski
Podstawy kuchni francuskiej zostały stworzone z myślą o osobach chcących podszkolić się lub na nowo odkryć tajniki gotowania, a także dla tych, którzy chcą nauczyć się podstaw w 6 tygodni.
Popularny rodzaj stopnia naukowego
Popularny tryb studiów
Popularne lokalizacje
Zobacz mniej
Kurs akademicki Programy w Nauka o żywności i napojach Dania kuchni międzynarodowej
Programy i kursy podkreślające kuchnie międzynarodowe skupiają się na smakach i potrawach tradycyjnie przygotowywanych przez ludzi z różnych krajów i środowisk etnicznych. Wraz z rozwojem wyrafinowanych gustów kulinarnych klientów restauracji i klientów gastronomicznych, popyt na te wyjątkowe dania kuchni międzynarodowej wzrasta z dnia na dzień.