9 Czekolada i wyroby cukiernicze degrees found
- Nauka o żywności i napojach
- Sztuka kulinarna
- Czekolada i wyroby cukiernicze
- Europie9
9 Czekolada i wyroby cukiernicze degrees found
Wyróżniony
Joviat Culinary Arts Academy
Fast-track counseling
Intensywny letni program cukierniczy, piekarniczy i czekoladowy
- Manresa, Hiszpania
Kursy
Pełny etat
2 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Fast-track counseling
Letni intensywny program poświęcony ciastu, pieczeniu i czekoladzie uczy o ewolucji katalońskiego ciasta: tradycyjnego i nowoczesnego. Wprowadzenie do świata czekolady obejmuje technikę temperowania, projektowanie płaskiej czekolady, czekoladowe bonbon, formy do czekolady i projektowanie artystyczne. Różne rodzaje chleba, ciasta francuskiego i viennoiserie (Ensaïmada, Coques i Tortells, Croissant, Brioix...) oraz katalońskie przystawki.
Wyróżniony
Culinary Institute of Barcelona
Studia podyplomowe w zakresie zaawansowanych ciast i czekolady
- Barcelona, Hiszpania
Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych
Niepełny etat
3 miesiące
W kampusie
Hiszpański
Studia Podyplomowe Zaawansowane Cukiernictwo i Czekolada to program przeznaczony dla osób z doświadczeniem kulinarnym lub piekarniczym, które chcą specjalizować się w kuchni słodkiej, znać najnowsze trendy i rozwijać kreatywne podejście, aby przygotować się na przyszłość branży i wyróżnić się na tle innych odpoczynek.
Wyróżniony
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Dyplom z francuskiego i włoskiego cukiernictwa
- Parma, Włochy
- Colorno, Włochy
Dyplom
Pełny etat
2 miesiące
W kampusie
Język angielski
Naucz się sztuki tworzenia francuskich i włoskich wypieków dzięki French and Italian Pastry Arts Diploma, w pełni wciągającemu kursowi prowadzonemu w dwóch krajach. Zaprojektowany dla miłośników ciast, ten wyjątkowy program oferuje: 8 tygodni praktycznych, spersonalizowanych szkoleń 1-miesięczny staż we Francji lub Włoszech (opcjonalnie) prestiżowy wspólny dyplom dwóch uznanych na całym świecie instytucji
Wyróżniony
FERRANDI Paris
Wprowadzenie do podstaw czekolady i wyrobów cukierniczych (certyfikat)
- Rennes, Francja
- Bordeaux, Francja
Certyfikat
Pełny etat
2 tygodnie
W kampusie
Język angielski
Programy „Wprowadzenie do podstaw” zostały zaprojektowane specjalnie dla entuzjastów jedzenia, początkujących przedsiębiorców i profesjonalistów pragnących odkryć podstawy francuskiej gastronomii. Dzięki tym niezwykle wciągającym i praktycznym programom uczestnicy poznają podstawy profesjonalnych technik, zrozumieją środowisko pracy profesjonalnej kuchni i opanują najbardziej kultowe przepisy francuskiej gastronomii.
Wyróżniony
Culinary Arts Academy Switzerland
Szwajcarski Grand Diploma w dziedzinie cukiernictwa i sztuki czekolady
- Port-Valais, Szwajcaria
Dyplom
Pełny etat
3 semestry
W kampusie
Język angielski
Popraw swoje umiejętności cukiernicze i czekoladowe dzięki temu szwajcarskiemu Grand Diploma in Pastry & Chocolate. Zacznij od podstaw i wspinaj się na wysoki poziom innowacyjnej, popisowej doskonałości.
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Kurs na temat włoskiego Gelato
- Turin, Włochy
Kursy
Pełny etat
12 tygodnie
W kampusie
Język angielski, Włoski
Cztery tygodnie teoretycznych i praktycznych lekcji prowadzonych przez profesjonalnych nauczycieli, aby nauczyć się sztuki przygotowywania włoskich lodów i strategii otwierania sklepu. Możliwość przeprowadzenia szkolenia u wybranych rzemieślników.
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Kurs Chocolaterie
- Turin, Włochy
Kursy
Pełny etat
4 miesiące
W kampusie
Język angielski, Włoski
Ten kurs jest odpowiedni dla tych, którzy chcą otworzyć sklep z czekoladą i dla tych, którzy chcą zostać zawodowym mistrzem czekolady. Kurs obejmuje lekcje z zakresu projektowania wyświetlaczy okiennych, tworzenia dzieł artystycznych do zaprezentowania, a także nowych technik dekorowania czekolady.
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Podstawy sztuki francuskiej czekolady i słodyczy
- Yssingeaux, Francja
Kursy
Pełny etat
2 miesiące
W kampusie
Język angielski
Intensywne, dwumiesięczne programy dla miłośników kulinarnych i cukierniczych, osób zmieniających karierę i przedsiębiorców.
Richmond upon Thames College
Dyplom NVQ Professional Cookery Poziom 2 (zaocznie)
- Online United Kingdom
Dyplom
W kampusie
Język angielski
Chodzi o naukę gotowania. Chodzi o zdobycie kwalifikacji do wsparcia aplikacji o pracę, aby rozpocząć karierę w branży gastronomicznej.
Odpowiedz na kilka pytań, a znajdziemy dla Ciebie odpowiednie kierunki studiów!
Popularny rodzaj stopnia naukowego
Popularny tryb studiów
Popularne lokalizacje