Zaawansowany Certyfikat Sztuki Kulinarnej
Northern Lights College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Dawson Creek, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 Rok
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 9710
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Zaawansowany certyfikat sztuki kulinarnej to 35-tygodniowy program przeznaczony do objęcia poziomów ITA 1 i 2 szkolenia Professional Cook, z 30-godzinnym kursem Capstone na końcu.
Uczniowie wykonają wszystkie etapy czynności kuchennych, w tym przygotowanie i prezentację warzyw, zup, sosów, mięsa, ryb i drobiu; zimne przedmioty kuchenne; desery, pieczenie, ciasta; podstawowe planowanie/kosztowanie menu oraz wiedza na temat bezpieczeństwa, warunków sanitarnych i przechowywania żywności.
Studenci zdobędą także cenną wiedzę z zakresu obsługi klienta, która pozwoli im stać się liderami w swojej dziedzinie. Poziom 1 rozpoczyna się w pełni nadzorowanym środowisku, wykonując podstawowe zadania związane z gotowaniem i przygotowywaniem posiłków, podczas gdy środowisko poziomu 2 pozwala uczniom na częściowo niezależną rolę w wykonywaniu tych samych różnorodnych zadań.
Na zakończenie każdego poziomu kursu jest egzamin ITA Certificate of Qualification (C of Q). Po ukończeniu Professional Cook 1 uczniowie przejdą 600 godzin szkolenia w miejscu pracy. Pozostałe 400 z wymaganych 1000 godzin można uzyskać poprzez zatrudnienie w dowolnej zewnętrznej agencji świadczącej usługi żywieniowe w trakcie trwania programu Advanced Certificate. Po pomyślnym ukończeniu Professional Cook 2 uczniowie otrzymają dodatkowe 240 godzin godzin pracy.
Uczniowie będą mogli napisać swoje C of Q for Professional Cook 2 tylko po ukończeniu pełnych 1000 godzin szkolenia w miejscu pracy.
Projekt Capstone (30 godzin) ma na celu zademonstrowanie i ocenę jako kulminację wszystkich rzeczy nauczonych na dwóch poziomach. Działania obejmą imprezę kulinarną demonstrującą umiejętności każdej osoby w zakresie planowania menu, konfiguracji posiłków, usług gastronomicznych, przygotowywania wysokiej jakości jedzenia, czasu dostawy i sprzątania jadalni.
Pomyślne ukończenie obu poziomów studiów i egzaminów Professional Cook spowoduje uzyskanie kwalifikacji ITA Level 2 Professional Cook. Wraz z dodatkowym ukończeniem projektu Capstone, NLC przyzna Advanced Certificate of Culinary Arts.
Uczniowie, którzy zdecydują się pracować równolegle podczas uczęszczania na zajęcia, mają wystarczająco dużo czasu, aby ukończyć 400 godzin wymaganych do napisania C z Q na koniec poziomu 2 (pracując około 15 godzin tygodniowo).
Tydzień czytania (30 godzin) jest zawarty między PCOI 101 a 202. Godziny te nie są wliczane do całkowitej liczby godzin programu.
Afiliacje/partnerstwa: Industry Training Authority
Go 2 (Industry Training Organization, która monitoruje wszystkie szkolenia branżowe typu hotelarskiego dla ITA)
Instytut Technologii Północnej Alberty (NAIT)
Okręgi szkolne 59, 60, 81 i 87
Galeria
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Program kwalifikuje się do kanadyjskich pożyczek studenckich. Odwiedź StudentAid BC, aby ubiegać się o pomoc finansową online. Należy pamiętać, że studenci z podwójnym kredytem nie kwalifikują się do pomocy studenckiej.
Program
Wymagane kursy:
- PCOI 101 Professional Cook 1 Wpis instytucjonalny
- PCOI 202 Professional Cook 2 Wejście instytucjonalne
- PCOI 290 Sztuka kulinarna Capstone
Możliwości związane z karierą
Profesjonalni kucharze pracują w różnych miejscach, w tym: obozach, kuchniach instytucjonalnych, restauracjach rodzinnych, hotelach, statkach wycieczkowych, promach, kurortach, domach opieki, szpitalach, firmach cateringowych i liniach lotniczych.