Starszy technik certyfikatu - hotele i restauracje

Ecole Supérieure de Commerce de Communication et de Gestion

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Starszy technik certyfikatu - hotele i restauracje

Ecole Supérieure de Commerce de Communication et de Gestion

FRANCUSKI

Celem jest, aby kandydaci do skutecznej komunikacji w życiu codziennym i pracy zawodowej na kilku poziomach: relacje w firmie i na zewnątrz, relacji z klientami i hierarchii. Celem jest również, aby dać im możliwość komunikowania się doustnie, aby dowiedzieć się, do dokumentu, aby zrozumieć wiadomość, aby nieść, doceniam wiadomość lub sytuacji.

JĘZYKI OBCE

Język obcy

Badania zorientowane słownictwo do potrzeb biznesowych. Lepsze zrozumienie języka mówionego w jego różnorodności akcentów i umiejętności mówienia. Badanie tekstów, czasopism specyficzne dla zawodu. Dowiedz się, jak szybko i dobrze czytać. Pisanie listów biznesowych zajmujących się najczęstszych wyzwań praktyki (biura, przygotowanie szacunków, korespondencja z agencjami zagranicznymi, roszczeń i obserwacji, etc.). Różnorodność ćwiczeń: Szybkie narażone improwizowane rozmowy, robienie notatek, pisanie tekstów lub skurcz, raporty.

Lektorat B

Badania zorientowane słownictwo do potrzeb biznesowych. Lepsze zrozumienie języka mówionego w jego różnorodności akcentów i umiejętności mówienia. Badanie tekstów, czasopism specyficzne dla zawodu. Dowiedz się, jak szybko i dobrze czytać. Pisanie listów biznesowych zajmujących się najczęstszych wyzwań praktyki (biura, przygotowanie szacunków, korespondencja z agencjami zagranicznymi, roszczeń i obserwacji, etc.). Różnorodność ćwiczeń: Szybkie narażone improwizowane rozmowy, robienie notatek, pisanie tekstów lub skurcz, raporty.

GOSPODARKA OGÓLNE I TURYSTYKA

Podstawy wiedzy ekonomicznej. Finansowanie gospodarki. Rozporządzenie. Międzynarodowe stosunki gospodarcze. Światowa gospodarka. Cyklu gospodarczego i turystyki. Rynek turystyczny i jego aktorów. Polityki rozwoju w sektorze.

PRAWO

Prawo i działalność gospodarcza. Biznes i działalność handlowa hotelu. Stosunki pracy w branży hotelarsko-gastronomicznej. Trudności przedsiębiorstw hotelowych i gastronomicznych. Stosunki prawne w działalności hotelarskiej i / lub odtworzenie z konsumentami. Powiązania w branży hotelarskiej i gastronomii dla konsumentów.

ZAPISZ SIĘ TERAZ

Firma projektuje i różnorodność firmy. Firma w systemie produkcyjnym. Firma Centrum decyzja. Firma, organizacja i ludzie. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Firma i jej strategiczne podejście. Firma, społeczeństwo i etyka.

Rachunkowości zarządczej, podatków i FINANSOWE

Przegląd możliwości technicznych i zarządzania. Organizacja administracji i IT. System informacji księgowej. System zarządzania informacją. Inne narzędzia do zarządzania. Budżetów operacyjnych. Kontrola wyników operacyjnych. Wykonanie tablicy rozdzielczej. Aspekty ekonomiczne i finansowe przedsiębiorczości.

OBROTU

Podejście marketingowe. Znajomość potrzeb i rynku. W mercatiques zmienne. Inne zmienne mercatiques.

Stosowanych Nauk

Jakości żywności. Ergonomia, komfort i bezpieczeństwo. Higiena i utrzymanie pomieszczeń, sprzętu, materiałów, powłok i tekstyliów. Psychosociologie jedzenie.

PROFESJONALNE TECHNIKI

Kulinarne badania inżynieryjne i rozwój. Systemy. Sprzęt. Planowania. Produkcji. Produkcja animacji. Optymalizacja. Usługi gastronomiczne wiedzy. Procedury i dokumenty niezbędne do prowadzenia odtworzenia lub usługę systemową. Korzyści renowacji. Funkcjonowanie placówek. System billingowy i ciała. Animacja w renowacji. Gospodarczy przywrócenie mediów. Recepcja i marketing gastronomii. Operacyjne zarządzanie zasobami ludzkimi. Kontrola, jakość i odzyskanie rentowności. Zakwaterowanie i profesjonalna komunikacja. Koncepcja host hosting. Organizacja pracy. Konstrukcja urządzenia. Tempo sprzedaży. Diagnostyka i kontrola.

TECHNIKA I UTRZYMANIE

Hotel inżynierii i odbudowa. Prowadzenie operacji inwestycyjnej. Zainteresowane strony. Przepisy planowania. Programowanie. Konserwacja. Bezpieczeństwo. Zasady projektowania. Kontekst interwencji. Określenie wymagań dotyczących przestrzeni, rozplanowania i wyposażenia. Techniczne elementy inżynierii restauracji. Business case dla rynku urządzeń konsultacje.

KURSY

Miejsce pracy zanurzenia w sumie 16 do 20 tygodni, w tym 12 kolejnych tygodni w pierwszym roku. Pozostałe tygodni może być podzielony na jedną lub więcej stron w jednym lub więcej przedsiębiorstw.

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Francuski
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Wrześ. 2019
Duration
Czas trwania
W niepełnym wymiarze czasu
W pełnym wymiarze godzin
Locations
Francja - Agde, Occitanie
Data rozpoczęcia : Wrześ. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Data rozpoczęcia : Wrześ. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Francja - Cannes-et-Clairan, Occitanie
Data rozpoczęcia : Wrześ. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Francja - Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur
Data rozpoczęcia : Wrześ. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Wrześ. 2019
Francja - Agde, Occitanie
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Francja - Cannes-et-Clairan, Occitanie
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Francja - Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą