SZKOLENIA KULINARNE PAN-AZJATYCKIE
Thai Chef School
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Bangkok, Tajlandia
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
7 weeks
Tempo
Pełny etat
Czesne
THB 90 000 / per course *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Jun 2023
* czesne wynosi 90 000 THB plus 30 000 THB, jeśli chcesz uzyskać wizę edukacyjną i 6-miesięczny staż
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Profesjonalny – Intensywny – Autentyczny
Akredytowane przez tajlandzkie Ministerstwo Edukacji
UCZ SIĘ 6 TYGODNI LUB DO 1 ROKU
Dla chcących poznać podstawowe umiejętności kulinarne oraz najpopularniejsze dania kuchni tajskiej, chińskiej, japońskiej, wietnamskiej i koreańskiej.
DOSTĘPNE STAŻE I DOBRE PŁATNE MIEJSCA PRACY
Ten intensywny 6-tygodniowy program szkoleniowy ma na celu wprowadzenie zarówno Tajów, jak i studentów zagranicznych w podstawowe umiejętności kulinarne oraz nauczenie uczniów najpopularniejszych dań kuchni tajskiej, chińskiej, japońskiej, wietnamskiej i koreańskiej. Ten kurs jest prowadzony głównie w języku angielskim. Po ukończeniu studiów studenci mogą pracować jako stażyści w ośrodku wypoczynkowym/hotelu przez okres do 4,5 miesiąca. To jest płatny staż. Praktyki nie są obowiązkowe. Pomoc w znalezieniu pracy jest udzielana bezpłatnie studentom, którzy pomyślnie ukończą ten kurs. Zajęcia są małe i można poświęcić wiele uwagi.
METODYKA SZKOLENIA KULINARNEGO
Trening odbywa się w następujący sposób przez wszystkie 6 tygodni:
1. Trening umiejętności posługiwania się nożem w każdy poniedziałek rano, a następnie gotowanie na stacjach przez resztę dnia.
2. Intensywne szkolenie kulinarne w klasie i pracach domowych, w tym szkolenie HACCP, kalkulacja kosztów żywności i pomiary żywności.
3. Testowanie w piątek po południu gotowania niektórych dań wcześniej omówionych w ciągu tygodnia.
TRENING KULINARNY (6 tygodni) – METODOLOGIA
(A) Demonstracja każdego dania przez instruktorów
(B) Praktyczne zastosowanie — uczniowie powielają następujące przepisy na każde danie zademonstrowane przez instruktora
PAN-AZJATYCKI KULINARNY SZKOLENIE KULINARNE
OGÓLNIE:
- Sala lekcyjna – 6 tygodni szkolenia (30 dni od poniedziałku do piątku)
- 240 godzin gotowania i w klasie
- Staż – do 4,5 miesiąca płatnego stażu w tajlandzkich hotelach/kurortach
SZCZEGÓŁY KURSU:
Czesne:
- Wszyscy studenci – 90 000 (Baht tajski)
Długość: 6 tygodni (od poniedziałku do piątku przez 30 dni)
Staż: Bez opłat za ten program i jest to fakultatywny, nie obowiązkowy. Może trwać do 4,5 miesiąca, za opłatą, w tajskim hotelu lub kurorcie.
Data rozpoczęcia: w każdy poniedziałek
Nauczane kuchnie:
- Tajski (2 tygodnie)
- chiński (1 tydzień)
- japoński (1 tydzień)
- Koreański (1 tydzień)
- wietnamski (1 tydzień)
Instrukcja: w języku angielskim
Materiał kursu:
- Przepisy w języku angielskim na wszystkie przygotowane dania, dipy, pasty, sosy
- Materiał wykładowy w języku angielskim
- Podręcznik szkoleniowy w języku angielskim
Wielkość klasy: ograniczona do 10
Ukończenie studiów: Dyplom i świadectwo Ministerstwa Edukacji wydawane po dostatecznej frekwencji, uczestnictwie i wynikach testów
Kaucja: 25% wymagane do utrzymania miejsca
Listy akceptacyjne: przewidziane dla studentów zagranicznych po otrzymaniu środków
Wizy edukacyjne: dostępne na okres do 1 roku
SPOSÓB PŁATNOŚCI DEPOZYTU:
Płatne przez Paypal, dowolną główną kartą kredytową, przelewem bankowym, gotówką lub przelewem z bankomatu (jeśli w Tajlandii). Pozostała część czesnego, nieopłacana jako zadatek, jest płatna pierwszego dnia zajęć gotówką (THB) lub kartą kredytową (+3%).
STAŻE I WIZA EDUKACJI:
Otrzymaj 6-miesięczną wizę edukacyjną; uczyć się przez 6 tygodni we frytkownicach, a następnie pracować jako stażysta w tajskim hotelu, kurorcie lub restauracji. Płaca jest zwykle niska, ale zazwyczaj zakwaterowanie i jedzenie są bezpłatne. Dla tych, którzy wykonują dobrą pracę, zazwyczaj dostępne są możliwości zatrudnienia. Do 4,5 miesiąca płatnego szkolenia w miejscu pracy.
WYWIADY:
Jesteśmy w stałym kontakcie z pracodawcami poszukującymi początkujących kucharzy panazjatyckich. Niektóre reprezentują statki wycieczkowe, podczas gdy inne współpracują z kurortami i restauracjami w Tajlandii. Pomagamy naszym studentom w uzyskaniu rozmów kwalifikacyjnych. Ta usługa jest bezpłatna.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Sztuka kulinarna
- Sisak, Chorwacja
Uniwersytecki kurs uzupełniający Projektowanie menu bez laktozy w restauracjach
- Madrid, Hiszpania
- Alcorcón, Hiszpania + 3 jeszcze
Uniwersytecki kurs uzupełniający Tworzenie marki gastronomicznej
- Madrid, Hiszpania
- Alcorcón, Hiszpania + 3 jeszcze