Przeczytaj oficjalny opis

Profesjonalny - intensywny - autentyczny

Akredytacja tajskiego Ministerstwa Edukacji

Dla tych, którzy chcą nauczyć się podstawowych umiejętności kulinarnych i najpopularniejszych potraw tajskich, chińskich i japońskich.

STAŻE

Ten intensywny siedmiotygodniowy program szkoleniowy ma na celu zapoznanie zarówno Tajlandczyków, jak i studentów zagranicznych z podstawowymi umiejętnościami kulinarnymi oraz nauczenie studentów najpopularniejszych potraw tajskich, chińskich i japońskich. Ten kurs jest nauczany głównie w języku angielskim. Po ukończeniu studiów studenci mogą pracować jako stażyści w ośrodku / hotelu przez okres do 3 miesięcy. To płatny staż. Praktyki nie są obowiązkowe. Pomoc w zakresie pośrednictwa pracy jest bezpłatna dla studentów, którzy ukończyli ten kurs. Lekcje są niewielkie, a wiele osobistej uwagi jest dostępnych.

METODOLOGIA SZKOLENIA KULINARNEGO

Szkolenie odbywa się w następujący sposób:

1. Szkolenie w klasie (2 tygodnie) -

W dedykowanej klasie, przedmioty takie jak umiejętności nożowe, HACCP, planowanie menu, odżywianie, koszty żywności

2. Szkolenie kulinarne (5 tygodni) -

(A) Klasa demonstracyjna - Rano instruktorzy kuchni wyjaśnią i pokażą, jak gotować każde danie

(B) Praktyczne zastosowanie - Po południu studenci, korzystając z receptur i notatek, powinni odpowiednio przygotować to samo danie w sposób profesjonalny i prawidłowy. Wszystkie potrawy są sprawdzane przez instruktora z konstruktywną krytyką. Każdy uczeń ma własną stację treningową i pracuje samodzielnie.

KURS SZKOLENIOWSKI PAN-ASIAN

OGÓLNIE:

  • Klasa szkolna - 7 tygodni szkolenia (35 dni, od poniedziałku do piątku)
  • 260 godzin gotowania i w klasie
  • Praktyki - do 3 miesięcy płatnego stażu w tajlandzkich hotelach / ośrodkach

KLASA

  • Wykład szkolny - 10 dni, 6 godzin / dzień = 60 godzin
  • Szkolenie kulinarne - 25 dni, 8 godzin dziennie = 200 godzin

SZCZEGÓŁY KURSU:

Czesne:

  • Wszyscy studenci - 70 000 * (baht tajski)

* Zawiera 2 zestawy mundurowe

Długość: 7 tygodni (od poniedziałku do piątku przez 35 dni)

Praktyki: Brak opłat za ten program i jest to planowe, nie obowiązkowe. Może trwać do 3 miesięcy za opłatą w tajskim hotelu lub kurorcie.

Data rozpoczęcia: każdy poniedziałek

Kuchnia Taught:

  • Tajski (18 dni)
  • Chiński (5 dni)
  • Japoński (2 dni)

Instrukcja: w języku angielskim (z wyjątkiem tajskich studentów)

Materiał kursu:

  • Przepisy w języku angielskim dla wszystkich potraw, dipów, past, sosów przygotowanych
  • Materiały wykładowe w języku angielskim

Wielkość klasy: ograniczona do 9

Dyplom ukończenia studiów: dyplom i Ministerstwo Edukacji przyznawany po satysfakcjonującej frekwencji, uczestnictwie i wynikach testów

Kaucja: 25% wymagane do posiadania miejsca

Listy akceptacyjne: Przekazane studentom zagranicznym po otrzymaniu środków

METODA PŁATNOŚCI ZA DEPOZYT:

Płatne przez Paypal, każdą ważną kartę kredytową, przelew bankowy, gotówkę lub przelew bankomatowy (jeśli jest w Tajlandii). Pozostała czesne, niepłacona jako kaucja, jest płatna pierwszego dnia klasy płatnej gotówką (THB) lub kartą kredytową (3%).

LEKCJE ANGIELSKIEGO:

Dostępne, za dodatkową opłatą, dla tych, którzy potrzebują lub chcą poprawić swoje umiejętności językowe.

STAŁE:

Pracuj w wybranych wysokiej jakości hotelach / ośrodkach w Tajlandii za wynagrodzeniem i doświadczeniem. Dla tych, którzy wykonują dobrą pracę, zazwyczaj dostępne są możliwości zatrudnienia. Do 3 miesięcy płatnego szkolenia w miejscu pracy.

WYWIADY:

Jesteśmy w stałym kontakcie z pracodawcami poszukującymi azjatyckich kucharzy na poziomie podstawowym. Niektóre reprezentują statki wycieczkowe, podczas gdy inne pracują w kurortach i restauracjach w Tajlandii. Pomagamy naszym studentom w uzyskaniu wywiadów. Za tę usługę nie pobiera się żadnych opłat.

Program prowadzony przez:
Język angielski

Zobacz 2 więcej kursów w Thai Chef School »

Ostatnia aktualizacja October 17, 2018
Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Czerwiec 2019
Duration
7 tygodnie
W pełnym wymiarze godzin
Cena
75,000 THB
Opłata za studentów zagranicznych.
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Czerwiec 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń

Czerwiec 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa