SZKOŁA KULINARNA PAN-ASIAN

Informacje ogólne

Opis programu

Profesjonalny - intensywny - autentyczny

Akredytacja tajskiego Ministerstwa Edukacji

STUDIUM 6 TYGODNI LUB DO 1 ROKU

Dla tych, którzy chcą nauczyć się podstawowych umiejętności kulinarnych i najpopularniejszych dań kuchni tajskiej, chińskiej, japońskiej, wietnamskiej i koreańskiej.

STAŻE

Ten intensywny sześciotygodniowy program szkoleniowy ma na celu zapoznanie studentów z Tajlandii i zagranicy z podstawowymi umiejętnościami kulinarnymi oraz nauczenie studentów najpopularniejszych dań kuchni tajskiej, chińskiej, japońskiej, wietnamskiej i koreańskiej. Ten kurs jest prowadzony głównie w języku angielskim. Po ukończeniu studiów studenci mogą wybrać pracę jako stażyści w ośrodku / hotelu przez okres do 4,5 miesiąca. To płatny staż. Praktyki nie są obowiązkowe. Pomoc w znalezieniu pracy jest bezpłatna dla studentów, którzy pomyślnie ukończyli ten kurs. Klasy są małe, a wiele osobistej uwagi jest dostępne.

METODOLOGIA SZKOLENIA KULINARNEGO

Szkolenie odbywa się w następujący sposób przez wszystkie 6 tygodni:

1. Trening umiejętności nożowych w każdy poniedziałek rano, a następnie gotowanie na resztę dnia na stacjach.

2. Intensywne szkolenie kulinarne w klasie i pracach domowych, w tym HACCP, kalkulacja kosztów żywności i szkolenie z pomiarów żywności.

3. Testowanie w piątek po południu, gotowanie niektórych potraw wcześniej przykrytych w ciągu tygodnia.

SZKOLENIE KULINARNE (6 tygodni) - METODOLOGIA

(A) Demonstracja każdego dania przez instruktorów

(B) Praktyczne zastosowanie - uczniowie powielają następujące przepisy, które każda potrawa wykazała instruktor

KURS SZKOLENIOWSKI PAN-ASIAN

OGÓLNIE:

  • Sala szkolna - 6 tygodni szkolenia (30 dni, od poniedziałku do piątku)
  • 240 godzin gotowania i w klasie
  • Staż - do 4,5 miesiąca płatnego stażu w tajskich hotelach / ośrodkach wypoczynkowych

SZCZEGÓŁY KURSU:

Czesne:

  • Wszyscy studenci - 90 000 (tajlandzki)

Długość: 6 tygodni (od poniedziałku do piątku przez 30 dni)

Praktyka: bez opłat za ten program, a to jest do wyboru, nie jest obowiązkowe. Może wynosić do 4,5 miesiąca, z wynagrodzeniem, w tajskim hotelu lub ośrodku.

Data rozpoczęcia: każdy poniedziałek

Kuchnie Taught:

  • Tajski (2 tygodnie)
  • Chiński (1 tydzień)
  • Japoński (1 tydzień)
  • Koreański (1 tydzień)
  • Wietnamski (1 tydzień)

Instrukcja: w języku angielskim

Materiał kursu:

  • Przepisy w języku angielskim dla wszystkich potraw, dipów, past, sosów przygotowanych
  • Materiały wykładowe w języku angielskim
  • Podręcznik szkoleniowy w języku angielskim

Wielkość klasy: ograniczona do 10

Dyplom ukończenia studiów: dyplom i Ministerstwo Edukacji przyznawany po satysfakcjonującej frekwencji, uczestnictwie i wynikach testów

Kaucja: 25% wymagane do posiadania miejsca

Listy akceptacyjne: Przekazane studentom zagranicznym po otrzymaniu środków

Wizy edukacyjne: dostępne przez okres do 1 roku

METODA PŁATNOŚCI ZA DEPOZYT:

Płatne przez Paypal, każdą ważną kartę kredytową, przelew bankowy, gotówkę lub przelew bankomatowy (jeśli jest w Tajlandii). Pozostała czesne, niepłacona jako kaucja, jest płatna pierwszego dnia klasy płatnej gotówką (THB) lub kartą kredytową (3%).

STAŁY

Otrzymaj 6-miesięczną wizę edukacyjną; uczyć się przez 6 tygodni we frytkownicach, a następnie pracować jako stażysta w tajskim hotelu, kurorcie lub restauracji. Płacenie jest zwykle niskie, ale zwykle zakwaterowanie i jedzenie są bezpłatne. Dla tych, którzy wykonują dobrą pracę, zwykle dostępne są możliwości zatrudnienia. Do 4,5 miesiąca płatnego szkolenia w miejscu pracy.

WYWIADY:

Jesteśmy w stałym kontakcie z pracodawcami poszukującymi azjatyckich kucharzy na poziomie podstawowym. Niektóre reprezentują statki wycieczkowe, podczas gdy inne pracują w kurortach i restauracjach w Tajlandii. Pomagamy naszym studentom w uzyskaniu wywiadów. Za tę usługę nie pobiera się żadnych opłat.

Ostatnia aktualizacja Mar 2020

Informacje o uczelni

Professional chef and vocational training culinary school in Bangkok, licensed by Thai Ministry of Education. Offering accredited professional culinary courses in English. Come join us in Bangkok, t ... Czytaj więcej

Professional chef and vocational training culinary school in Bangkok, licensed by Thai Ministry of Education. Offering accredited professional culinary courses in English. Come join us in Bangkok, the capital of authentic Thai cuisine and the home of world-renowned Thai dishes. Learn authentic Thai cooking while experiencing Thai culture. We offer professional training in Thai, Pan-Asian, and Western cooking along with optional 3 month paid internships at Thai hotels, resorts, and restaurants. Learning never tasted so good as in Bangkok! Pokaż mniej