Program podpisu współczesnej gastronomii

Informacje ogólne

Opis programu

Ten kurs Signature został zaprojektowany, aby zanurzyć Cię w phi losophy szefa kuchni Alaina Ducasse'a, ponieważ dotyczy współczesnej kuchni. Nauczany w naszym nowym kampusie w Paryżu i dzięki specjalnie opracowanemu, wysoce wciągającemu programowi nauczania, który oferuje 80% praktycznych szkoleń, zdobędziesz zaawansowane umiejętności analizy sensorycznej i parowania jedzenia.

Będziesz uczył się wpływowych ekspertów, którzy poprowadzą Cię na czoło innowacji w dziedzinie sztuki kulinarnej.

Poza kuchnią program obejmuje również pakiet niezbędnych narzędzi do zarządzania i odkrywania wycieczek terenowych, gdzie można uczyć się od przedsiębiorców z branży spożywczej i sławnych szefów kuchni oraz nawiązać z nimi kontakt. Po zakończeniu będziesz mieć narzędzia do rozpoczęcia kariery jako szef kuchni lub prowadzenia własnego projektu przedsiębiorczego.

Czas trwania: 8 miesięcy

Praca i możliwości kariery:

  • Szef kuchni lub cukiernik / instruktor szefa kuchni
  • Przedsiębiorca / Konsultant
  • Właściciel restauracji
  • Deweloper koncepcji
  • Cateringmanager / kierownik produkcji
  • Menedżer F&B / pisarz i krytyk kulinarny

Struktura programu:

  • Podstawy techniki sztuki kulinarnej - 2 tygodnie
  • Współczesna kuchnia śródziemnomorska - 2 tygodnie
  • Alternatywna gastronomia i biologia - 6 tygodni
  • Naturalna i zdrowa kuchnia - 3 tygodnie
  • Francuskie wyroby cukiernicze i współczesne desery - 4 tygodnie
  • Czekolada i lody - 2 tygodnie
  • Nowe trendy w piekarni - 2 tygodnie
  • Zanurzenie w gastronomii i restauracji - 4 tygodnie
  • Alkohole, wina i napoje (analiza sensoryczna i łączenie żywności) - 3 tygodnie
  • Management Essentials - 2 tygodnie
  • Wycieczka terenowa - 2 tygodnie

Warunki przyjęcia:

Nie wymaga się wcześniejszego stopnia ani doświadczenia

18 lat minimum

IELTS> 4.5

Następne spożycie - 9 listopada 2020 r

Ostatnia aktualizacja Sie 2020

Informacje o uczelni

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now ... Czytaj więcej

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now part of Sommet Education, the world-leading hospitality management education group, we are delighted to bring our French savoir-faire and knowledge in culinary and pastry arts to a wider audience. We offer a complete range of educational programs, from intensive entrepreneurial training courses to Bachelor degrees. Our programs are delivered by passionate and highly qualified professionals, who know that an effective training requires a personalized follow-up. Pokaż mniej